Jäätelökesä Ginger Joen tapaan

Kesä yllätti inkiväärin! Kipakasti poltteleva Ginger Joe taipuu moneen ja tällä kertaa yllytämme kokeilemaan Ginger Joea eri tavoilla jäädytettynä. Kokosimme alle kolme viileää reseptiä, joilla voit jäähdytellä kesän helteissä. Valitse omasi viitsimistason mukaan ja nauti!

Taso 1: Helppo mehujää joelaisittain

Kaada valitsemasi Ginger Joe 4% tai Ginger Joe 0% mehujäämuottiin ja jäädytä. Imeskele seuraavana päivänä ja toista.

Taso 2: Joe-scream float

Tarvitset:
1 pallo vaniljajäätelöä
1 Ginger Joe
Tuoretta inkivääriä

Nakkaa lasin pohjalle pallo vaniljajäätelöä ja anna sen pehmetä 5-10 minuuttia. Kaada päälle reilu loraus Ginger Joea, mutta älä kaada lasia ihan täyteen, jotta vaahdolle jää tilaa. Sekoita pitkävartisella lusikalla kevyesti pohjaa myöten ja raasta koristeeksi hieman inkivääriä. Tuikkaa sekaan pilli ja imuttele hartain ilmein.

Taso 3: Hifistelijän päärynä-kookossorbetti kahdelle

Tarvitset:
hyvät hermot
1 iso päärynä
1 Ginger Joe Pear 4% / Ginger Joe Pear 0%
1 kananmunan valkuainen
1 rkl sokeria
2 dl kookoskermaa
2-3 kpl kafferilimetin lehtiä
1/3 vaniljatanko
1 mango
punaista chiliä

Kuori päärynä ja kuumenna kokonaisena uunissa 150°C n. 5 minuuttia tai kunnes päärynä on vähän pehmennyt. Leikkaa päärynästä puolet ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää soseen joukkoon Ginger Joe Pear -juomaa (alkoholilla tai ilman) ja sekoita uudelleen. Kasaa seos laakeaan astiaan ja nosta pakastimeen noin tunniksi. Sekoita tarvittaessa, jotta seos jäätyy tasaisesti.

Vatkaa munanvalkuainen ja sokeri vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti sekoittaen pakastetun päärynäseoksen joukkoon. Nosta seos uudestaan pakastimeen noin 1,5–2 h ajaksi. Sekoita välillä, jotta koostumuksesta tulee tasainen.

Kaada pieneen kattilaan kookoskerma ja lisää joukkoon kafferilimetin lehdet sekä 1/3 vaniljatankoa. Lämmitä höyryäväksi ja mausta makusi mukaan sokerilla. Anna jäähtyä.

Pilko mangoa, chiliä sekä loput päärynästä ja kokoa niistä keko suoraan tarjoiluastiaan. (Jos haluat lisätä makeutta, voit pyöräyttää hedelmät kuumalla pannulla pienessä tilkassa öljyä.) Kaada jäähtynyt kookoskerma siivilän läpi hedelmien päälle. Muotoile sorbetista kahden lusikan avulla pallo ja nosta se kookoskerma-hedelmäkeon päälle. Tarjoile heti.