Viinit vegejoulun viettoon

Vegaanisten tuotteiden suosio kasvaa päivä päivältä, oli kyse sitten juomasta tai ruoasta. Kuluttajien vaatimukset vegaanisia tuotteita kohtaan kasvavat myös samaa tahtia. Vielä 10-15 vuotta sitten vegaanista elämäntapaa noudattavat joutuivat tyytymään varsin pieneen valikoimaan, eikä varsinkaan ruokatuotteiden makumaailma ollut lähelläkään sitä mitä ne ovat tänä päivänä. Nykyään vegaanituotteita on saatavilla kiitettävän paljon.

Vegaanisista viineistä puhuttaessa on hyvä tietää, että vegaaninen viini eroaa tavallisesta siten, että sen valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita. Muissa kuin vegaanisissa viineissä on kirkastuksessa voitu käyttää liivatetta, kaseiinia, kananmunaa tai kalaliimaa.

Aikaisemmin kuuli väitteitä varsinkin lihansyöjien suusta, että vegaaniset viinit tai luomuviinit ovat heikkolaatuisempia kuin tavalliset viinit ja ihmiset olivat jopa yllättyneitä kuinka hyviä ja korkealaatuisia esim. Zensa- tai La Selva -viiniperheen tuotteet ovat. Onneksi olemme päässeet siihen pisteeseen, että ihmisten ennakkoluulot ovat hälvenneet ja vegaaniset viinit ovat osana “laadukasta viinimaailmaa”.

Maukkaita vegaanisia italoviinejä suomalaiseen makuun!

Olemme saaneet nauttia Zensa -viiniperheen tuotteita jo useamman vuoden ajan ja niiden myynti kasvaa tasaisen varmasti. Zensat ovat Barone Montalton ohella Suomen myydyimpiä viinisarjoja. Yksi syy siihen on se, että ne ovat valmistettu juuri meitä varten. Olemme kuunnelleet tastingeissä ja messuilla kotimaisen kuluttajien viinillisiä toiveita ja haaveita. Toiveiden kirjo on muutettu “viinikieleksi” ja Viinilinnan osaajat ovat lähteneet rakentamaan viinintekijöiden kanssa meille sopivia tuotteita.

Senza on italiaa, ja tarkoittaa suomeksi “ilman”. Kirjainleikillä viinisarjan nimeksi johdettuna Zensa viittaa viinin luonnonmukaisuuteen, eli rypäleet on viljelty ilman lisäravinteita tai torjunta-aineita. Lajikeviineiksi on valittu isoja, meillekin tuttuja rypälelajikkeita kuten Primitivo tai Pinot Grigio, mutta Zensa tarjoaa meille mahdollisuuden tutustua suurelle yleisölle vähemmän tuttuihin rypälelajikkeisiin, esim. Nero di Troiaan tai Fianoon.

Jos et ole vielä päässyt maistamaan Zensan viinejä, niin kokeile! Toteat varmasti, että ne ovat kuin tehty meille ja meidän ruokamieltymyksiä varten!

Zensa Rosé Organico

Italialaiset roseeviinit ovat tehneet vahvaa nousua viime vuosina. Saapasmaa tuottaa aina kevyen heleistä ja raikkaista viineistä mausteisiin ja tanakan mausteisiin roseeviineihin. Zensa Rosé on kuin luotu suomalaisille kuluttajille. Viinissä voit aistia hentoa mansikkaa, ruusun terälehteä, jasmiininkukkaa sekä vihreää melonia. Viinin maku on sopivan jämäkkä ja se onkin suorastaan monipuolisen kestävä ruokaviini.

Joulupöydässä se raivaa itselleen sujuvasti tilaa niin kasvissyöjien kuin perinteisten kinkunystävien laseissa. Zensa Roséssa on riittävästi aksenttia ja potkua, että se kestää mukavasti sinappihunnutetun seitanin.

Zensa Fiano Organico

Kultamitali Vuoden Viinit 2019 -kisassa!

Fiano on yksi viimeaikoina arvostukseen nousseista italialaisista rypäleistä. Rypäleen historia ulottuu todennäköisesti jo muinaisten kreikkalaisten aikoihin. Fiano tuottaa voimakkaita, hyvärakenteisia viinejä, joiden aromimaailma on yleensä pähkinäinen, savuinen ja mineraalinen. Zensa Fiano on Alkon ainoa 100% Fiano-rypäleestä tehty luomuviini, ja se onkin erittäin tyylikäs lajinsa edustaja.

Zensa Fiano on maultaan kuiva, hapokas, sitruunainen, viheromenainen, kypsän keltaluumuinen, valkoherukkainen ja kevyen yrttinen. Joulupöydässä se sopii laatikoiden ja kalojen seurana loistavasti, unohtamatta kasvisruokien tarjontaa. Vaikka Zensa Fianossa on rakennetta ja mausteisuutta, niin se hukuta allensa hennompiakaan makuja.