Making life sparkle with flavour and style – Henkell Trocken

Henkell & Co. Sektkellerei on yksi Euroopan suurimmista kuohuviinien, viinien ja väkevien alkoholijuomien valmistajista. Konsernilla on tytäryrityksiä 19 maassa ja sen pääkonttori sijaitsee Frankfurtin kupeessa, Wiesbaden-Biebrichissa. Pitkät perinteet omaavan yrityksen historia juontaa juurensa aina vuoteen 1832 asti.

Tarina sai alkunsa, kun viinikauppias Adam Henkell perusti Saksassa sijaitsevaan Mainz nimiseen kaupunkiin oman viinikauppansa vuonna 1832. Adam Henkell oli intohimoinen viiniharrastaja. Viinikauppansa ohella hän opiskeli ja valmisti itsekin viiniä. Kiinnostuksestaan viiniin, hän tutustui Ranskan samppanjanvalmistuksen saloihin. Ajansaatossa hän kotonaan Saksassa oppi menestyksekkäästi yhdistämään tuon ranskalaisen perinteikkään kuohuviinimenetelmän ja saksalaisen kellariosaamisen.

Vuonna 1856 Adam Henkell aloitti itse oman kuohuviininsä valmistamisen, ja se merkitsi ainutlaatuisen menestystarinan alkua! Adamin pojanpoikansa Otto Henkell (1869-1929) saavutti lopulta läpimurron kansallisilla ja kansainvälisillä markkinoilla Henkell Trocken- kuohuhuviinillä 1800-luvun loppupuolella. Läpimurron jälkeen Henkellin viinitalo kasvoi voimakkaasti ja sille alettiin etsiä isompia tiloja. 1900-luvun alkupuolella nuori arkkitehti Paul Bonatz rakensi Otto Henkellille huippuluokan kuohuviinitilan klassistiseen tyyliin. Yrityksen pääkonttori muutti tällöin Mainzista Reinin-joen rannalle.

Henkellin viinikellari ja pullottamo sijaitsevat edelleen tänä päivänä Wiesbadenin kaupungissa Lounais-Saksassa. Kaupunki, jota kutsutaan usein ”Rheingaun portiksi”, sijaitsee Rein-joen pohjoisrannalla. Rheingau on yksi Saksan 13 virallisesti tunnustetusta laadukkaasta viinintuotannosta (QbA). Rheingau on pieni alue, mutta se tunnetaan erityisesti laadukkaista viineistään.

Henkell Trocken – juhlasesongin näyttävin marmoripullo


Ranskalainen kuohuviiniosaaminen kohtaa saksalaisen artesaanituotannon. Henkell Trocken kuohuu herkillä, pitkäkestoisilla kuplilla tarjoten lasillisen arjen glamouria. Sen hienojakoinen, harmoninen koostumus tarjoaa monipuolisen, täysin kehittyneen makuelämyksen.

Väriltään Henkell Trocken on vaaleankeltainen. Kuplat ovat eloisia ja tuoksusta löytyy päärynää ja omenaa, ja myös hentoa vaniljaa. Maku on raikas, sitrushedelmäinen ja pitkä. Erinomainen maljajuoma tai aperitiivi. Sopii hyvin myös äyriäisille ja vähärasvaiselle kalalle.