Henkell-kuohuviinit joka juhlaan

Kupliva juhlajuoma kruunaa pienetkin pippalot ja tuo säihkettä arkeen. Tänä vuonna juhlissa korostuu intiimi tunnelma ja laadukkaat tarjoiltavat. Kulinaristeina tunnetut tv-toimittaja Hanna Sumari ja stylisti Kirsikka Simberg antavat vinkkinsä alkavaan juhlakauteen ja kertovat, mikä tekee elämästä kuplivaa juuri nyt.

Kupliva arki

Miltä kuulostaisi pyykkipäivä tai sunnuntaisiivous, jos aherruksen lomassa nauttisikin lasillisen kuplivaa? Ei lainkaan niin tylsältä! Stylisti ja vaikuttaja Kirsikka Simberg vinkkaa kokeilemaan alkoholitonta kuohuviiniä, kun kaipaa hohdetta arkeen.

Kulunut vuosi on ollut mullistava – ja samalla muistuttanut meitä nauttimaan elämän pienistä iloista ja läheisten seurasta. Hetkessä eläminen ja rakkaus arjessa saavat myös Kirsikan elämän kuplimaan.

Tällä hetkellä Kirsikkaa innostavat erityisesti pitkät lounaat ja juhlavien tapaamisten järjestäminen päiväaikaan.

”Ruoan laittaminen yhdessä ja kuohuviini, myös ja erityisesti alkoholiton, ovat ihana tapa tavata ystäviä”, Kirsikka kertoo.

Henkell Alkoholfrei Sparkling Blanc 6,48€ / 75cl
Pirteän Hedelmäinen kuohuviini heille, jotka haluavat nauttia laadukkaasta kuohuviinista ilman alkoholia. Saatavilla Alkoista ja ruokakaupoista kautta maan.

Henkellin alkoholittomat kuohuviinit on valmistettu kuten alkoholillisetkin viinit, jonka jälkeen niistä on tislattu tyhjiömenetelmällä alkoholi pois.

”Menetelmän ansiosta viinien luonne säilyy eikä lopputulos ole liian mehumainen”, Kirsikka kertoo.

Kirsikan suosikkeja alkoholittomista kuohuviineistä ovat Henkell Alkoholfrei Sparkling Blanc ja Henkell Sparkling Rosé.

Juhlat kahdelle

Tänä vuonna juhlat ovat pieniä ja intiimejä, mutta tunnelmasta ja tarjoiluista ei silti tarvitse tinkiä – päinvastoin! Toimittaja ja lifestylevaikuttaja Hanna Sumari nauttii juhlien järjestämisestä jopa enemmän kuin itse juhlista ja kehottaa muitakin järjestämään kahden hengen juhlat samalla pieteetillä kuin suuremmatkin juhlat.

Juuri nyt, kun vietämme paljon aikaa kotioloissa, on erityisen nautinnollista ottaa itselle aikaa juhliin valmistautumiseen. On aika kihartaa tukka ja kaivaa vaatekaapin helmet esiin!

Juhlan tuntua luo myös raikas ja eloisa Henkell Trocken Sekt Dry, joka sopii niin kilistelyyn kuin ruokajuomaksi. Juomasta löytyy ihania talvikauteen sopivia tuoksuja: omenaa, päärynää ja hentoa vaniljaa. Hanna vinkkaa tarjoilemaan juomaa esimerkiksi yhdessä äyriäisten ja vähärasvaisen kalan kanssa. Toinen takuuvarma tarjoiluehdotus on nauttia Henkellin kuohuviiniä yhdessä suklaatryffelien kanssa.

”Nurkan takana voi joka hetki odottaa ilo – ja kun se tulee luo, siitä kannattaa ottaa kaikki irti”, Hanna muistuttaa. 

Henkell Trocken Sekt Dry 9,98€ / 75cl
Raikas kuohuviini alkumaljaksi, seurusteluun tai kevyiden ruokien kanssa.
Saatavilla Alkoista kautta maan. 

Henkell & Co. Sektellerei

Henkell & Co. Sektkellerei on yksi Euroopan suurimmista kuohuviinien, viinien ja väkevien alkoholijuomien valmistajista. Pitkät perinteet omaavan yrityksen historia juontaa juurensa aina vuoteen 1832 asti, jolloin intohimoinen viiniharrastaja Adam Henkell perusti Saksan Mainzissa oman viinikauppansa. Henkell tutustui ranskalaisen samppanjanvalmistuksen saloihin ja oppi menestyksekkäästi yhdistämään kuohuviinimenetelmän saksalaiseen kellariosaamiseen. Tänä päivänä Henkell on tunnettu laadukkaista kuohuviineistään ympäri maailmaa.