Henkell-kuohuviini tekee syksystä kuplivamman

Iltojen hämärtyessä on aika nostaa malja loppukesän juhlille ja fiilistellä alkavaa syksyä. Sesongin tähtihetkiä ovat tunnelmalliset venetsialaiset, vaeltelut sienimetsässä, nauttiminen ruskan väriloistosta ja kääriytyminen kotioloihin rentoutumaan ajan kanssa. Kupliva kuohujuoma tuo säihkettä juhlaan ja nostaa arkisen herkutteluhetken seuraavalle tasolle. TV-kanavilta ja radiosta tuttu Ellen Jokikunnas jakaa omat vinkkinsä kuplivamman syksyn aloitukseen ja kertoo bravuurireseptin ystäviensä hemmotteluun.

Kuplivan syksyn salaisuus

Varma alkusyksyn merkki on jaloissa lämmittävät saappaat, kainalossa keikkuva sienikori ja sijaintina metsän siimes. Kesän rientojen jälkeen mieli kaipaa usein rauhoittumista – on aika kerätä ystävät yhteen ja lähteä luontoon.

”Parhaat kuplivat hetket syntyvät rakkaiden ja ystävien kanssa jaetuista tuokioista. Arjessa pysähtymisestä, hemmottelusta hyvällä ruualla, viinillä ja naurulla”, vinkkaa Ellen.

Sieniretken kruunaa tietenkin höyryävä piiras ja lasillinen kuplivaa ystävien ympäröimänä. Kokeile valmistaa Ellenin reseptillä herkullinen kantarellipiirakka, ohjeen löydät jutun lopusta!

Parhaat hetket ja palat ovat tehty jaettaviksi

Onni on moninkertainen, kun herkkuhetkellä saa ilahdutettua ystävää, naapuria, sukulaista tai kollegaa. Kantarellipiirakan lisäksi monet erilaiset piiraat ovat loistava pari kuohuviin kera nautittavaksi, joten voit suunnitella yllätyksen saajan makumieltymysten mukaan.

”Rakastan esimerkiksi yllättää ystäviä viemällä herkullisia leipomuksia, ruokaa ja pullon kuplivaa, jos tuntuu, että joku kaipaa piristystä. Ja samalla omakin arki on heti kuplivampaa”, kertoo Ellen.

Ellenin sesongin bravuuri on herkullinen sienipiirakka. Nautiskeluhetkeen saa juhlantuntua lasillisella saksalaista Henkell Trocken -kuohuviiniä tai alkoholitonta Henkell Alkoholfrei Sparkling Blanc -kuohuviiniä.

Ellenin juustoinen kantarellipiirakka

Pohja

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl parmesaania & kermaista juustoa raastettuna
  • 3 rkl vettä

Täyte

  • 1 l kantarelleja
  • kevätsipulia
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 4 dl juustoraastetta (esim. gruyère tai gouda)
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa & mustapippuria

Valmistusohje

  • Sekoita pohjan ainekset keskenään, paista 10 min 225-asteessa.
  • Paista sieniä voissa kuumalla pannulla muutama minuutti.
  • Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja mausteet keskenään. Sekoita joukkoon kantarellit.
  • Paista täytteen kera vielä puolisen tuntia.