Hardys-viinit kantavat Thomas Hardyn historiaa – tutustu australialaisiin viineihin

Australia on tunnettu grilliruoasta, rennosta elämäntyylistä sekä tietysti erinomaisista viineistä. Australia on myös suosittujen Hardys-viinien kotimaa. Tutustu Hardysin mielenkiintoiseen historiaan ja monipuolisiin viineihin!

Huomaa suosikkiviinin uusi asu – tuttu Hardys BIN – viinipari pukeutuu uusiin pulloihin!

On kulunut yli 160 vuotta siitä, kun nuori ja seikkailunhaluinen Thomas Hardy lähti matkalleen. Tämän päätöksen seurauksena hänen nimeään kantavia viinejä nautitaan ympäri maailmaa. Se on perintö, jota juhlimme edelleen vielä tänäkin päivänä.

Vuonna 1850 Thomas Hardy muutti Englannista Australiaan. Matka taittui meriteitse ja tuohon aikaan se oli hyvin pitkä ja vaarallinen. Thomas oli kuitenkin päättäväinen ja rohkean matkustajan kerrotaankin todenneen: ”One thing I can say, I have not regretted going this way… If I have my health I do not fear.”

Australiaan päästyään Thomas aloitti työskentelyn intohimonsa kohteen, viinien parissa. Hän keräsi viininteon oppeja viisaammilta ja työskenteli yhdessä esimerkiksi William Reynell’in kanssa, joka tunnetaan Australian eteläisen osan ensimmäisinä viininviljelijöinä. Vuosien työskentelyn jälkeen Adelaidessa, vuonna 1853, Thomas osti itselleen viljelymaata Torrens-joen varrelta ja perusti sinne ensimmäisen viinitilansa. Thomas nimesi tilan sen sijainnin mukaan Banksideksi – ja tätä nimeä kantaa yhä edelleenkin yksi Hardysin viinisarjoista.


Hardys Tintara -viinitila syntyi epäonnekkaan sattumuksen seurauksena

Hardysien ensimmäinen viinitila, Bankside, tuhoutui isossa tulipalossa. Yritteliäät viinintekijät eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan Thomas perheineen suuntasi McLarenin laaksoon, jonne he perustivat Hardys Tintara -viinitilan. Legendaarinen viinitila sijaitsee alueella tänäkin päivänä.

Hardys Tintara on upea paikka viinivierailulle. Se tarjoaa ainutkertaisen elämyksen, jossa pääsee uppoutumaan upeiden viinien maailmaan ja tutustumaan talon pitkään ja vaiherikkaaseen historiaan.

At Hardys Tintara Cellar Door you can enjoy a range of wines that showcase the best McLaren Vale has to offer.

Hardys Tintara -viinitila sijaitsee McLaren-laakson sydämessä. Vuonna 1878 Thomas Hardys muutti vanhan alueella sijainneen jauhomyllyn alueen parhaimmaksi viinitilaksi. Hardysin viinitila onkin yksi ensimmäisiä viinitiloja, joiden avulla MacLarenin viinilaakso kasvoi ja lopulta saavutti nykyisen maineensa ja menestyksensä. Tintaran viinitalo sijaitsee edelleen samalla paikalla ja siellä pääsee kokemaan vanhan viininteon perinteitä ja modernin teknologian yhdistelmän!

Tänä päivänä McLarenin laaksoa pidetään yhtenä Australian tärkeimpänä ja arvostetuimpana viinialueena. Alue tunnetaan erityisesti muhkeista Shiraz-viineistään.

Nauti ripaus historiaa kielelläsi – esittelyssä monipuoliset Hardys-viinit

Hardysin viinit kantavat hiilineutraalisten tuotteiden sertifikaattia. Hiilineutraalin tuotteen raaka-aineiden viljelyn, tuotteeksi valmistamisen, pakkauksen ja pakkaamisen sekä näiden vaiheiden välisten kuljetusten aiheuttamat hiilidioksidipäästöt on sertifioidusti selvitetty, päästöjä on todennetusti vähennetty ja jäljellejäävät päästöt on kompensoitu. Sertifikaatin on myöntänyt Carbon Trust organisaatio, joka on itsenäinen toimija. Sen pyrkimyksenä on tehostaa yritysten siirtymistä vastuulliseen ja hiilijalanjälkeä pienentävään toimintaan.

Hardys-viinit löytyvät Alkon valikoimasta – tutustu tarkemmin ja löydä suosikkisi!

Hardys BIN

Hardys Bin 141 Colombard Chardonnay sekä Hardys BIN 343 Cabernet Shiraz ovat monipuolinen kaksikko.

Hardys BIN -sarjan viinit ovat pehmeitä ja mutkattomia viinejä niin ruoan seuraan kuin sellaisenaankin nautiskeltaviksi. BIN-tuoteperhe edustaa Hardysin valikoimassa loistavaa hinta-laatusuhdetta. Rypäleet on kerätty eri puolilta Kaakkois-Australiaa tasaisen laadun takaamiseksi.

Hardys VR

Hardys VR -viinit ovat helposti lähestyttäviä yhden rypälelajikkeen viinejä, joiden ideana on tuoda rypäleen ominaispiirteet esille parhaalla mahdollisella tavalla. Suomessa saavailla on puolikuiva ja upean hedelmäinen Hardys VR Chardonnay, joka löytyy myös näppärästä hanapakkauksesta.

Hardys Nottage Hill

Nottage Hill -tuoteperheen nimi juontaa juurensa Thomas Hardyyn ja Nottagen sisarusparveen. He olivat Hardyjen serkuksia, ja neljän sukupolven ajan Nottaget auttoivat kasvattamaan Hardysin viinien menestystä. Tänä päivänä heidän nimeään kantavalla kukkulalla, Nottage Hillillä, kasvaa edelleen arvokkaita viiniköynnöksiä. Hardys Nottage Hill -viinit lanseerattiin kunnioittamaan Thomas Hardy Nottagen muistoa ja omistautumista Hardysin viineille.

Sarjaa meillä edustavat viisi tuotetta: Hardys Nottage Hill Sauvignon Blanc PET, Hardys Nottage Hill Shiraz PET, Hardys Nottage Hill Riesling, Hardys Nottage Hill Cabernet Shiraz 1,5L BIB ja Hardys Nottage Hill Chardonnay 1,5L BIB.

Hardys Crest

Tuotesarjasta löytyvät Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot, Hardys Crest Chardonnay Sauvignon Blanc sekä Hardys Crest Sparkling Chardonnay Pinot Noir. Etiketeissä esitellään Hardyn perheen vaakuna, joka edustaa laatua viininteossa. Hardys Crest -viinit ovat hinta-laatusuhteeltaan omaa luokkaansa australialaisten viinien kategoriassa, ja nämä ovatkin monien luottoviinejä.

Brave New World

Thomas Hardyn periksiantamaton asenne on tuonut Hardys-viinit menestyksekkäästi myös tähän päivään asti. Historia on tosin vasta alku tälle tarinalle. Hardys jatkaa edelleen työtään tutkien ja kokeillen, kuinka pitkälle viinin rajat voidaan viedä, ja mitä uutta siltä matkalta voi löytyä. Tämä viinisarja on osoitus siitä: Brave New World -viineillä haluamme saada teidät miettimään, kuinka uudenlaisia viinejä pystymmekään tekemään, silti klassikkoalueita ja -rypäleitä kunnioittaen. Sarjasta löytyvät Hardys Brave New World Shiraz Black Edition sekä Hardys Brave New World White.


Hardysin viinitilaan voit tutustua tarkemmin heidän sivuillaan!