Herkulliset viinit, vastuulliset pakkaukset – Hardys Nottage Hill Flat PET

Australialainen viinitalo Hardys toi ensimmäisenä markkinoille uuden ympäristöystävällisemmän pakkausmuodon, litteän viinipullon.

Pakkausinnovaatio luo uudenlaisen ja kestävää kehitystä tukevan viinielämyksen. Kevyen ja ympäristöystävällisen materiaalin sekä pullon litteän muotoilun ansiosta pullo on 87 % kevyempi ja tilallisesti 40 % pienempi kuin pyöreä lasipullo samassa viinimäärässä.

Tämä ekologinen, litteä viinipullo on valmistettu 100 % kierrätetystä muovista, joten pulloa varten ei ole tehty uutta muovia ollenkaan. Materiaalien uudelleenkäyttötapa luo uuden arvon ja käyttötarkoituksen jo olemassa olevalle muoville ja auttaa näin vähentämään sen päätymistä roskaksi ympäristöömme ja kaatopaikkajätteeksi. Tämän lisäksi kierrätetyn muovin käyttäminen kuluttaa noin 75 % vähemmän tuotantoenergiaa verrattuna uuden muovipullon tai lasipullon tekemiseen ja sen takia pienentää tuotteen hiilijalanjälkeä entisestään.

Tiesitkö, että viinintuotannossa iso osa ilmastovaikutuksista syntyy juomapakkausten, etenkin lasipullojen, valmistuksesta. Pakkauksen osuus viinin ilmastovaikutuksista on kolmannes ja ilman kierrätystä jopa yli 40 prosenttia. Mitä kevyempi ja kierrätettävämpi pakkaus on, sitä pienempi on myös ympäristökuormitus.

Litteät viinipullot vaikuttavat myös logistiikasta syntyviin päästöihin. Kymmenen pulloa mahtuu samaan laatikkoon, mihin normaalisti mahtuisi vain neljä normaalia lasipulloa. Näin ollen isompi pullomäärä pystytään kuljettaa kevyemmin yhdellä kertaa.

Pullot on myös rekisteröity kierrätysjärjestelmäämme, joten ne voi palauttaa normaaliin pullonpalautusautomaattiin. PET-pullo on myös BPA-vapaa.

Litteät pullot kätkevät sisäänsä Shirazin ja Sauvignon Blancin

Hardys Nottage Hill Shiraz Flat PET on keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, karhunvatukkahilloinen, kevyen mustaherukkainen, hennon mokkainen ja mausteinen punaviini.

Ota tämä viini grillibileisiin tai tapas-lautasen pariksi piknikille. Kätevä pullomalli on vastuullisuutensa lisäksi helppo napata laukkuun, piknik-koriin taikka leikkisästi takataskuun!

Hardys Nottage Hill Sauvignon Blanc Flat PET on raikkaan kuiva, hapokas, keltaluumuinen, kevyen viherpäärynäinen, kypsän greippinen ja hennon yrttinen valkoviini.

Ota viini viilennettynä mukaan rentoihin illanviettoihin. Tarjoile paistettujen kanafileiden, grillatun parsan tai loppukesästä rapujen kanssa. Tai ota aikaa itsellesi ja nautiskele sellaisenaan.

Nottage Hill -tuoteperheen nimi juontaa juurensa herra Thomas Hardy Nottageen, joka aloitti vuonna 1884 yli 60-vuotisen uransa Hardysin viinitarhojen parissa omistautuneella, intohimoisella otteellaan.

Nottagen sisarusparvi oli Hardyjen serkuksia ja neljän sukupolven ajan Nottaget auttoivat kasvattamaan Hardysin viinien menestystä. Tänä päivänä heidän nimeään kantavalla kukkulalla, Nottage Hillillä, kasvaa edelleen arvokkaita viiniköynnöksiä. Hardysin Nottage Hill -viinit puolestaan lanseerattiin kunnioittamaan Thomas Hardy Nottagen muistoa ja omistautumista Hardysin viineille.

Ps. Vaikka viinin matka on ollut pitkä, on viini saapunut isoissa astioissa ensin Eurooppaan ja pullotettu vasta täällä. Pullojen kuormittavuus on isompi kuin isomman määrän kuljetus kerrallaan, joten näin ollen sen ilmastokuormittavuus on otettu huomioon myös tässä.

Tutustu muihin Hardys-viineihin tästä!