Hardys Brave New World Black Shiraz on muhkea ja täyteläinen punaviini, jonka aromeista erottuu mustikkahilloa ja luumua, mokkaisuutta, salmiakkia ja kevyttä suklaisuutta. Jälkimaku on pitkä ja mausteinen, kevyen paahteinen. Hardys Brave New World soveltuu oivasti yhteen mausteisten ruokien ja liharuokien kanssa sekä sellaisenaan seurustelujuomana – tai vaikkapa tumman pääsiäisuklaan kanssa!
Valmista pääsiäispöytään Hardys Brave New World Black Shirazin kaveriksi mehukasta karitsan paahtopaistia, rapeat parmesanperunat, pehmeä tahini-karpalokastike ja minttugremolata.

Karitsan paahtopaisti
- 400 g karitsan paahtopaistia
Marinadiin:
- 1 ruukku timjamia
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 valkosipulin kynsi
- Suolaa, pippuria
- Nokare voita paistamiseen
- Pilko valkosipuli ja kahden timjamin oksan lehdet. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja lisää lihat. Marinoi huoneenlämmössä tunti ennen paistamista.
- Pyyhi lihoista ylimääräinen marinadi ennen paistamista.
- Lisää pannulle nokare voita ja paista lihoihin ruskeat pinnat.
- Nosta lihat uunivuokaan ja työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari.
- Paista uunissa 180°C 15-20 minuuttia, kunnes mittarin mukainen sisälämpötila on 56-58°C.
- Kääri lopuksi lihat folioon ja anna levätä noin 10 minuuttia.
- Leikkaa ohuiksi viipaleiksi tarjoilua varten.
Minttugremolata
- 1 ruukku minttua
- 2 tl sitruunan kuoriraastetta
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1 valkosipulin kynsi
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- suolaa, pippuria
- Nypi mintun lehdet ja lisää kaikki ainekset kulhoon tai sauvasekoittimen silppuriin.
- Surruttele sileäksi kastikkeeksi.
- Maista ja lisää mausteita makusi mukaan.
Tahini-karpalo jogurttikastike
- 200 g turkkilaista jogurttia
- 2 rkl tahinia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl sitruunan kuoriraastetta
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl kuivattuja karpaloita
- 1 tl valkosipulijauhetta
- suolaa, pippuria
- Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
- Rouhi karpalot pienemmäksi ja lisää joukkoon.
- Jätä maustumaan jääkaappiin.
Rapeat parmesanperunat
- 400-500 g perunoita
- 50 g voita
- 80 g parmesan juustoa
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- suolaa, pippuria
1. Lämmitä uuni 220 asteeseen.
2. Pese ja halkaise perunat pituussuunnassa. Leikkaa veitsen kärjellä ristikot perunan leikkauspintaan.
3. Sekoita kulhossa sulatettu voi, 40 g raastettua parmesania, valkosipulijauhe, paprikajauhe, suola sekä pippuri. Lisää perunat kulhoon ja sekoita hyvin.
4. Dippaa perunan leikkuupinta lopulle jääneeseen raastettuun parmesan juustoon.
5. Aseta sen jälkeen perunat riviin öljyttyyn uunivuokaan leikkauspinta alaspäin.
6. Paista uunissa noin 35-45 minuuttia, riippuen kuinka rapeat perunoista haluat ja uunin tehokkuuden mukaan.