Hapokas ja elegantti Riesling – tutustu trendikkääseen rypäleeseen

Riesling on monien suomalaisten tuntema rypälelajike ja tällä hetkellä se yltää jopa useiden kirkkaimmaksi suosikiksi. Trendikäs Riesling on lähtöisin Saksasta ja edelleenkin suurin osa lajikkeen viljelystä tapahtuu siellä. Hapokas ja elegantti Riesling on omiaan ruokapöydässä nautiskeluun, mutta etenkin hieman makeammat versiot maistuvat seurusteluhetkissä myös sellaisenaan.

Tutustu neljään poimintaan Viinilinnan reilun kokoisesta Riesling-perheestä!

Corvers-Kauter R3 Riesling Rheingau Remastered Organic

Miellyttävän kuiva ja hapokas Corvers-Kauter R3 Riesling on muodikas ja elegantti valkoviini. Maussa on hieman trooppista hedelmää, sitruunaa ja omenaa sekä mineraalisuutta. Viini on luomusertifioitu ja vegaaneille sopiva arvostettu herkku. Yhdistä rohkeasti erilaisiin ruokiin, niin kalapöytään kuin kanalle tai kokeile vaikkapa sushin seurana. Viini on kuiva, mutta pienen jäännössokerinsa ansiosta ei rutikuiva kuitenkaan. Viime vuosina palkintoja saaneeseen R3 Rieslingiin on helppo ihastua. Corvers-Kauter R3 löytyy Alkon tilausvalikomasta.

Corvers-Kauter on perheomisteinen nouseva helmi Rheingaun alueelta. Viinintekijä Matthias valittiin Fallstaffin puolesta Rheingaun vuoden 2019 viinitekijäksi. Samana vuonna myös Gault & Millau antoi talolle neljän tähden arvion ja Rising star of the Year -palkinnon. Loppuvuodesta 2019 myös Fallstaff antoi viinitalolle 4 / 5 tähden arvostelun, jonka ansiosta he ovat alueen 10 arvostetuimman talon joukossa. Talo on siis nauttinut menestystä ja aivan ansaitusti. James Suckling on myös antanut tälle viinille 90 pistettä, kyseessä on siis Saksan parhaimpia tilaviinejä.

Fitz-Ritter Dürkheim Riesling Organic Dry

Pfalz on sekä yksi arvostetuimmista Saksan viinialueista että toiseksi suurin. Fitz-Ritterin Dürkheim Riesling on luomusertifioitu kuiva vegaaniviini juurikin Pfalzista. Maussa yhdistyvät upeasti klassinen greippi ja Pfalzin alueelle tyypillinen mineraalisuus. Viini on mukavan hapokas ja ryhdikäs virkistys Alkon laajalla Riesling-hyllyllä. Viinillä on Ortswein-laatuluokitus, mikä on erittäin harvinaista tämän hintaluokan viineille, joten nyt on mahdollisuus nauttia laadukasta Rieslingiä kohtuuhintaan.

Weingut Fitz-Ritter sijaitsee aivan Bad Dürkheimeimin kaupungin sydämessä. Kaikki 62 hehtaaria viinitarhoja ovat luomusertifikaatin alla. Tässä on oivallinen viini sushille ja mereneläville sekä tietenkin myös sellaisenaan nautittavaksi kuivan viinin ystäville.

Zimmermann-Graeff Riesling Classic

Zimmermann-Graeff Riesling Classic on puolikuiva, raikkaan hedelmäinen Riesling Pfalzin alueelta. Tuoksu on sitruksinen, kypsän hedelmäinen ja hennon persikkainen. Mausta voi puolestaan aistia kypsiä sitruksia, vihreää omenaa, hentoa yrttisyyttä sekä kevyttä mineraalisuutta. Tyyliltään viini on raikas ja kokonaisuutena tasapainoinen. Riesling Classic on erinomainen valinta kala- ja äyriäisruokien tai raikkaiden salaattien kumppaniksi. Hyvin viilennettynä se on myös miellyttävä seurustelujuoma kesäpäiviin.

Pfalzin alue on yksi Saksan eteläisimmistä ja lämpimimmistä viinintuotantoalueista. Viiniköynnökset kukoistavat Pfalzin lämpimässä, aurinkoisessa ilmastossa ja tuottavat reheviä, täyteläisen hedelmäisiä viinejä. Valtavan viinituotannon lisäksi alueella viljellään runsaasti myös esimerkiksi viikunoita, sitruunoita sekä oliiveja.

Königsmosel Riesling

Königsmosel Riesling on oikea saksalainen klassikkotuote, joka on maistunut suomalaisille jo yli 30 vuoden ajan. Tämä laadukas viini on puolimakea ja sen tuoksusta voi aistia raikasta päärynää, makeaa omenaa ja hentoa kukkaisuutta. Maku on sitruksinen, kevyen persikkainen, kukkainen ja kypsän aprikoosinen. Eloisa hapokkuus kruunaa tyylikkään kokonaisuuden.

Viini on kuin kotonaan tulisten ja mausteisten ruokien äärellä. Itämainen curry pehmenee kummasti tämän puolimakean Moselin alueen herkun kanssa. Puolimakeille viineille on oma kuluttajakuntansa, joka nauttii viinin sellaisenaan. Mikäli olet tottumattomampi viinin nautiskelija ja esimerkiksi päärynäsiiderit ovat suurta herkkuasi, niin tartu rohkeasti Königsmoseliin – saatat ihastua saman tien! Königsmosel toimii myös toffeen ja muiden makeiden karamellien kumppanina. Todella makea jälkiruoka, vaikkapa Creme Brulee, yhdistettynä “Köönäriin” tuo esiin viinin hapokkaamman puolen. Kokeile tätäkin yhdistelmää rohkeasti.

Saatavana myös kolmen litran hanapakkauksessa.

Tutustu myös monipuoliseen Pinot Noiriin, joka taipuu niin puna- kuin valkoviiniksi!