Hansin riesling-risotto – kokkauslive Hans Välimäen kanssa

Haluatko oppia mehevän herkullisen risoton salat? Sesongin maistuvin risotto kokataan Hans Välimäen johdolla torstaina 27.5. Tule mukaan kokkausliveen Viinilinnan Instagramiin!

Ole oman keittiösi mestari ja valmista Hansin riesling-risotto itse huippukokin opastuksella. Poimi kauppareissulla raaka-aineet mukaan, nappaa viinisuositukset talteen ja katso valmistusohjeet tästä blogista.

Mitä?

Kokkauslive huippukokki Hans Välimäen johdolla.

Milloin?

Torstaina 27.5. klo 18 – 19. Tallenne löytyy Viinilinnan IGTV:stä!

Missä?

Mukavasti omassa keittiössäsi livevideon välityksellä.

Miten?

Kurkkaa alta lista tarvittavista raaka-aineista. Poimi nämä mukaan edellisellä kauppareissulla ja kuori sekä pilko parsat ja sipulit ennakkoon.

Tutustu myös juuri tälle annokselle räätälöityihin viinisuosituksiin, kyseiset tuotteet löydät Alkon valikoimasta. Viinipullo on hyvä muistaa laittaa ajoissa viilenemään.

Löydä myös tarvittavat keittiötarvikkeet jutun lopusta. Nosta nämä esille ennen aloitusta, jotta kokkaaminen sujuu ihanan jouhevasti.


Hansin riesling-risotto

2-4 annosta

Raaka-aineet

6-10 parsaa kuorittuina ja puiset päät poistettuna
2 rkl oliiviöljyä
2-3 salottisipulia kuorittuina ja pilkottuina
1-2 valkosipulinkynttä kuorittuina ja murskattuina
2,5-3 dl risottoriisiä
2,5 dl rieslingiä
5-6 dl parsojen keitinvettä

Lopuksi
3-4 rkl voita
4-5 rkl parmesaania
Basilikaa
Oliiviöljyä
Tuoretta mustapippuria

Viinisuositukset


Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trocken

Kuivan rieslingin ystävä valitsee Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trocken -valkoviinin. Mukavan hapokas ja mineraalinen viini tulee maineikkaalta Moselin alueelta Saksasta. Makutyypiltään viini on pirteä & hedelmäinen.

Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg

Ranskalainen todella laadukas Grand Cru Riesling on taidonnäyte siitä, mitä Alsacen viinialue parhaimmillaan tarjoaa. Tämä upea viini on puolikuiva ja mukavan hapokas ilmestys, jossa maistuu juurikin se kuuluisa petroolisuus, jota laaturieslingiltä odotetaan. Viini edustaa vivahteikas & ryhdikäs -makutyyppiä.


Tarvikkeet

Työlauta
Kuorimaveitsi
Kokkiveitsi
Kattila
1 dl mitta
Raastinrauta
Lusikka maistamista varten
Puukauha tai muovinen lasta risoton sekoittamista varten

Valmistusohje

Laita vesi, suola, parsojen kuoret ja puiset päät sekä sipuleiden kannat kattilaan. Keitä parsat tässä vedessä ja kun ne ovat hieman pehmenneet (n. 5 min.), niin nosta ne ylös vedestä paperin päälle kuivumaan ja leikkaa ne sen jälkeen pieniksi paloiksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli, valkosipuli ja huuhdeltu riisi. Kuullota, mutta älä ruskista. Kuullota noin 2-3 min ja lisää riesling.

Anna rieslingin imeytyä ja lisää parsojen keitinlientä pikkuhiljaa samalla risottoa hämmentäen, kunnes riisi on kypsää.

Risottoriisin kypsyminen kestää keskimäärin riisilajikkeesta riippuen noin 18-23 min. Risoton kuuluu olla löysää, joten lientä saa olla reilusti. Löysä puuro voisi olla oikea konsistenssi, mutta ei kuitenkaan liian liemi.

Lisää lopuksi parsat risoton joukkoon, kuumenna, lisää voi ja lopuksi parmesaani. Tarkista maku ja lisä tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Annostele lautasille, lisää vielä päälle hieman parmesaania, vastarouhittua pippuria sekä tuoretta basilikaa sekä tilkka hyvää oliiviöljyä.

Hansin kokkauslivet jatkuvat kesä- ja heinäkuussa

9. kesäkuuta kello 19 alkaen valmistetaan Hansin johdolla kesäinen kalasoppa. Katso lisätiedot blogistamme ja tule mukaan!

Heinäkuussa kokkauslive järjestetään 1.7. klo 18. Silloin vuorossa on entrecôté ja chimichurri Hansin tapaan.