Haluatko oppia maistuvan ja näppärän kalakeiton salat? Sesongin herkullisin kalasoppa kokataan Hans Välimäen johdolla keskiviikkona 9.6. Tule mukaan kokkausliveen Viinilinnan Instagramiin!
Ole oman keittiösi mestari ja valmista Hansin kalasoppa itse huippukokin opastuksella. Poimi kauppareissulla raaka-aineet mukaan, nappaa viinisuositukset talteen, tee esivalmistelut ja kokkaa mukavasti omassa keittiössäsi.

Mitä?
Kokkauslive huippukokki Hans Välimäen johdolla.
Milloin?
Keskiviikkona 9.6. klo 19 – 20. Tallenne löytyy Viinilinnan IGTV:stä.
Missä?
Mukavasti omassa keittiössäsi livevideon välityksellä.
Miten?
Kurkkaa alta lista tarvittavista raaka-aineista. Poimi nämä mukaan edellisellä kauppareissulla ja tee esivalmistelut ennen liveä. Pilko kukkakaali, porkkanat, retiisit, ruodi herneet, pese ja pilko perunat sekä fileeraa ja pilko kala.
Tutustu myös juuri tälle annokselle räätälöityihin viinisuosituksiin, kyseiset tuotteet löydät Alkon valikoimasta. Viinipullo on hyvä muistaa laittaa ajoissa viilenemään.
Löydä myös tarvittavat keittiötarvikkeet jutun lopusta. Nosta nämä esille ennen aloitusta, jotta kokkaaminen sujuu ihanan jouhevasti.
Hansin kalasoppa
2-4 annosta
Raaka-aineet
½ kukkakaalia pilkottuna
4 naattiporkkanaa pilkottuna ja naatit poistettuina
8 retiisiä pilkottuna ja naatit poistettuna
3-4 kevätsipulia pilkottuna
1 l herneitä ”ruodittuna”, eli herneet poistettuna
12 uutta perunaa pestynä ja pilkottuna
400-600 g kalaa fileinä (ahventa, siikaa, kuhaa tai lohta) ja pilkottuna
1 l vettä
3-4 laakerinlehteä
2 dl kuohukermaa
Tilliä maun mukaan hienonnettuna
Lehtipersiljaa maun mukaan hienonnettuna
Suolaa ja pippuria
5-6 rkl voita kuullotukseen ja lopuksi keiton aatelointiin
Viinisuositukset

Les Dauphins Côtes du Rhône Rosé
Les Dauphins Roséen raikkaat hapot ryhdittävät kalaruokia ja roseeviinin ystävä valitsee keiton seuraksi tämän ranskalaisen viinin. Kuiva ja eloisan pehmeä rosee on hintaisekseen erittäin tyylikäs. Valmistuksessa käytetyt Grenache Noir ja Syrah- rypäleet poimitaan Cellier des Dauphinsin omilta tarhoilta.
Corvers-Kauter R3 Riesling Rheingau Remastered
Miellyttävän kuiva ja hapokas Corvers-Kauter R3 Riesling on muodikas ja elegantti valkoviini. Maussa on hieman trooppista hedelmää, sitruunaa ja omenaa sekä mineraalisuutta. Viime vuosina palkintoja saanut R3 Riesling edustaa makutyyppiä vivahteikas & ryhdikäs.
Tarvikkeet
Kattila
Kauha
Kuorimaveitsi
Kokkiveitsi
Työlauta
1 dl mitta
Valmistusohje
Kuumenna voi kattilassa. Lisää joukkoon porkkanat, sipulit ja perunat. Kuullota, lisää vesi ja kiehauta.
Lisää kerma, laakerinlehti, kukkakaali ja herneet sekä pilkottu kala. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja ota sivuun.
Lisää tilli, lehtipersilja ja nokare voita. Anna tekeytyä 15-20 min, kuumenna varovasti ja nauti hyvän leivän ja viinin kera.
Hansin kanssa kokataan myös heinäkuussa
Heinäkuussa kokkauslive järjestetään 1.7. klo 18. Silloin vuorossa on entrecôté ja chimichurri Hansin tapaan.