Haluatko oppia entrecôtén ja chimichurrin salat? Sesongin herkullisin liharuoka kokataan Hans Välimäen johdolla torstaina 1.7. Tule mukaan kokkausliveen Viinilinnan Instagramiin!
Ole oman keittiösi mestari ja valmista Hansin entrecôté ja chimichurri itse huippukokin opastuksella. Poimi kauppareissulla raaka-aineet mukaan, nappaa viinisuositukset talteen, tee esivalmistelut ja liity liveen torstaina 1.7. kello 18.

Mitä?
Kokkauslive huippukokki Hans Välimäen johdolla.
Milloin?
Torstaina 1.7. klo 18 – 19
Missä?
Mukavasti omassa keittiössäsi livevideon välityksellä. Liveen pääset liittymään Viinilinnan Instagram-profiilista 1.7. klo 18.
Miten?
Kurkkaa alta lista tarvittavista raaka-aineista. Poimi nämä mukaan edellisellä kauppareissulla ja tee esivalmistelut ennen liveä. Silppua korianteri ja lehtipersilja, kuori ja murskaa valkosipulit, kuori ja silppua salottisipuli, pilko chili ja raasta sitruunasta kuori sekä purista mehu.
Tutustu myös juuri tälle annokselle räätälöityihin viinisuosituksiin, kyseiset tuotteet löydät Alkon valikoimasta.
Tarvittavat keittiötarvikkeet löytyvät jutun lopusta. Nosta nämä esille ennen aloitusta, jotta kokkaaminen sujuu mukavan jouhevasti.
Hansin entrecôté ja chimichurri
2-4 annosta
Raaka-aineet
Chimichurri
3-4 rkl silputtua korianteria
3-4 rkl silputtua lehtipersiljaa
2-3 kuorittua ja murskattua valkosipulinkynttä
1-2 kuorittua ja silputtua salottisipulia
1 punainen tai vihreä chili silputtuna
5-6 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja kuori
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl kuivattua oreganoa
2-3 rkl vettä
Suolaa ja pippuria
1 tl sokeria
Pihvi
600-800 g hyvää välikyljystä tai ulkofilettä
Suolaa
Pippuria
Timjamia
2-3 murskattua valkosipulinkynttä
Voita paistamiseen tai öljyä pintaan, jos grillataan.
Viinisuositukset

Armigero Barbera d’Asti Superiore
Täyteläisen intensiivinen ja ryhdikäs Armigero Barbera d’Asti on pihvin paras kaveri ja sen makean mausteinen hedelmäisyys sopii hienosti yhteen potkua omaavan chimichurrin kanssa. Viini valittiin myös Viinilehden top 3 punaviiniksi viime vuonna.
Montalto Rosso Passivento
Sisilialainen Montalto Rosso Passivento oli ensimmäisiä Suomeen rantautuneita appassimento-menetelmällä valmistettuja viinejä. Viinin meheväisyys sopii erityisen hyvin hieman mausteiselle liharuoalle.
Tarvikkeet
Työlauta
Veitsi
Kuorimaveitsi
Sekoituskulho
Lusikka
Paistinpannu tai grilli
Kuorimaveitsi
Valmistusohje
Chimichurri
Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua ja tarjoile grillatun tai pannulla paistetun entrecôté-pihvin kera.
Entrecôté
Välikyljys saa olla aina medium + eli noin 48-50 asteinen ennen vetäytymistä. Tämä lihassa olevan maukkaan rasvan vuoksi, jotta se olisi mahdollisimman herkullista.
Lihan valmistus paistaen
Kuumenna paistinpannu. Lisää tilkka öljyä ja nokare voita, valkosipulia ja timjamia. Mausta temperoitu pihvi hyvin molemmin puolin suolalla, aseta pannulle ja anna paistua noin 2-3 min. / puoli. Kun liha käännetään ympäri, lisää pannulle hieman lisää voita ja valele koko loppupaiston ajan pihviä pannulla kuumenneella voilla. Ota pihvi pannulta, anna sen tekeytyä 4-5 min. Leikkaa siivuiksi ja tarjoile.
Lihan valmistus grillaten
Hiero pihvien pintaan öljyä ja mausta ne suolalla. Grillaa molemmin puolin 2-3 min / puoli, anna vetäytyä ja tarjoile.
Hansin riesling-risotto ja kalasoppa
Hansin johdolla on aiemmin valmistettu suussasulava riesling-risotto sekä kesäinen kalasoppa. Katso reseptit ja viinisuositukset!