Hanapakkausviinit tuovat helppoutta mökkikesään

Mökkikuume on kivunnut ennätyskorkealle ja kotimaan kesästä otetaan ilo irti. Mökkeilytrendiksi on tänä suvena povattu helppoutta – ehkäpä viime vuonna on ehditty nikkaroimaan puitteet kuntoon ja nyt saadaan nauttia lopputuloksesta. Hanapakkausviinit ovat mutkattomuutta arvostavan mökkeilijän valinta. Tutustu tonkkaviinien valttikortteihin ja sesongin suosikkeihin!

Juhannus on monelle kesän käännekohta, kun auto lastataan täyteen ja kesäpaikkaan siirrytään pidemmäksi jaksoksi. Lue, miksi hanaviini kannattaa pakata matkaan mukaan.

1. Hanapakkaus on ympäristövastuullinen valinta

Viinin ostaminen hanapakkauksessa on ekoteko. Hanapakkausviini on litraa kohden kaikkein ympäristöystävällisin pakkausmuoto hiilijalanjälkensä puolesta. Siinä on ainoastaan 70 g CO2e/l verrattuna klassiseen viinipulloon, jossa vastaava luku on 675 g. Tarkemmin eri pakkausten vastuullisuuteen pääsee tutustumaan Alkon sivulla.

2. Avattu viini säilyy tonkassa pidempään

Hanapakkausviinit mielletään usein suurten juhlien juomatarjoiltaviksi, mutta ne soveltuvat loistavasti myös pienemmälle porukalle. Ilmatiiviin pakkauksen ansiota avattu viini on toimintakunnossa jopa kuukauden ajan, siinä missä tavallinen viinipullo säilyy jääkaapissa 1-2 päivää. Mahdollista ylijäämäviiniä ei tarvitse lorottaa hukkaan, vaan sen voi hyvillä mielin säästää vaikkapa seuraaviin viikonloppuihin.

3. Hanapakkausviini on edullisempi

Tyypillisesti sama viini tonkassa ostettuna on litrahinnaltaan edullisempaa kuin yksittäisessä pullossa. Jos ajatuksena on tarjoilla samaa viiniä useamman pullon verran, kannattaa tutkailla, olisiko hanapakkaus muiden etujen lisäksi myös kustannustehokkaampi valinta.

4. Tonkkaviinit mukautuvat moneen makuun

Hanapakkausviinit sopivat pääsääntöisesti useille ruokalajeille ja toimivat vaikkapa monenkirjavan grilliruoan kanssa. Yleensä ne sisältävät monen suuhun sopivaa viiniä ja kaikkein voimakkaimmat ja erikoisimmat viinivaihtoehdot löytyvät pulloista.

5. Hanapakkaus ei särjy

Viiniboksi on kaiken edellämainitun lisäksi myös huoleton valinta, sillä sen särkymistä ei tarvitse varoa. Pohja-alaltaan pulloa suurempi tonkka pysyy myös helpommin pystyssä valoisten kesäiltojen riennoissa.

Hanapakkausviinit ovat helppoutta arvostavan valinta


Tutustu sesongin hanapakkausviineihin ja löydä eri tilanteisiin sointuvat juomat!

Dr. Pauly-Bergweiler Blitz Riesling

Tuttu Blitz Riesling ilahduttaa tänä kesänä myös kätevässä kolmen litran kokoisessa hanapakkauksessa. Puolikuiva ja ihanan hapokas valkoviini on seurusteluhetkien sankari – siemaile sellaisenaan tai yhdistä kala- ja kanaruoille. Saatavilla Alkon tilausvalikoimassa.

Asio Otus Bianco

Asio Otus Bianco on hedelmäisen pehmeä seurusteluviini. Puolikuiva valkoviini sopii sellaisenaan siemailtavaksi tai taipuu loistavasti kana- ja kalaruokien seuraan. Viini on kotonaan etenkin itämaistyylisten voimakkaiden ja mausteisten ruokien seurassa.

The Wanted Zin

Keskitäyteläinen Zinfandel-rypäleestä valmistettu The Wanted Zin on kesän grilliherkkujen sankari, sillä tämä punaviini ei pelkää mausteista ja vaativaakaan ruokakumppania. Miellyttävän pehmeää ja moniulotteista viiniä nauttii ruokailun päätteeksi toisenkin lasillisen.

Stony Cape Chenin Blanc

Kuivan valkoviinin ystävä pakkaa mökille mukaan Stony Cape Chenin Blancin. Kesäiseen ulkoasuun sonnustautunut valkkari on raikkaan hapokas tuulahdus Etelä-Afrikasta. Nauti vaalean kalan, rapuruokien tai salaatin seurana – tai seurusteluhetkissä ihan sellaisenaan.