Grillivartaat ja Montalto Rosso Passivento maustavat syysillan

Anna tunnelman viedä ja kokoa ystävät yhteen syysherkkujen äärelle. Hämärtyvissä illoissa on ihanaa sytyttää kynttilät, kaivaa villaneuleet esiin ja kaataa punaviiniä lasiin. Vielä on hyvin aikaa nauttia grilliruoasta, joten nappaa maistuvien sisäfileevartaiden resepti talteen ja somista pöytä ruskan väreillä!

Sisäfileevartaat ja lisukkeet onnistuu paistaa seurustelun lomassa, kun esivalmistelut voi hoitaa jo edellisenä päivänä alta pois. Jos haluaa pientä arjen luksusta, sopii syysillan menuseen erinomaisesti sisilialainen Montalto Rosso Passivento (10,99 €). Punaviinissä on käytetty osaksi kuivattuja rypäleitä ja tämä tuo viiniin miellyttävän mehevän ja täyteläisen hedelmäisen maun. Oiva valinta grillilihan makupariksi, mutta viiniä siemailee mielellään myös sellaisenaan illan edetessä.

Alkon myydyimpien punaviinien listalla pitkään ihastuttanut Montalto Rosso Passivento on hiljattain vaihtanut uuteen tyylikkääseen ulkoasuun. Viiniä ei ole turha hehkuttaa, sillä se on palkittu useissa kansainvälisissä kilpailuissa. Viimeisimpänä se ansioitui hopealle arvostetussa Mundus Vini -kisassa kesällä 2020.

Grillatut sisäfileevartaat

6:lle hengelle

  • 1 naudan sisäfilee
  • 1 puntti persiljaa
  • 3 oksaa rosmariinia
  • ½ punttia timjamia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 dl öljyä
  • 1 kg perunoita
  • 2 pkt kirsikkatomaatteja
  • 4 kpl makea sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vaahterasiirappi
  • 1 prk ranskankermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • varrastikkuja

Poista lihasta kaikki kalvot ja leikkaa siitä noin 3x3cm kuutioita. Silppua yrtit ja valkosipuli pieneksi ja laita kulhoon. Lisää viini ja öljy, sekoita. Lisää lihat joukkoon ja sekoita hyvin. Laita lihat pussiin ja yön yli jääkaappiin.

Keitä perunat melkein kypsiksi myös edellisenä päivänä ja laita yöksi jääkaappiin.

Nosta lihat tunniksi pöydälle ennen kypsennystä. Kuori sipulit ja leikkaa niistä renkaita. Kuumenna pannu, lorauta öljyä ja lisää sipulit joukkoon. Kuullota sipulit ja anna kypsyä keskilämmöllä. Hämmennä välillä ja varo polttamasta.

Kun sipulit alkavat olla kypsiä lisää 1 rkl voita ja 1 rkl siirappia. Hämmennä ja sammuta levy ja jätä odottamaan muita aineksia.

Kuumenna grilliritilä kuumaksi.

Leikkaa perunat sopiviksi paloiksi, laita kulhoon ja lisää joukkoon pari rkl öljyä, suola ja pippuri. Pujottele lihat ja perunat liotettuihin varrastikkuihin grillin kuumetessa.

Grillaa perunoihin molemmin puolin hyvä pinta ja nosta grillin epäsuoraan lämpöön odottamaan. Grillaa lihoja noin 5-6 min per puoli, nosta kulhoon ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10min ja mausta suolalla ja pippurilla. Odotellessa lämmitä sipulit ja ota perunat grillistä.

Buon Appetito & Salute!

Resepti ja kuvat Henri Heinonen