Joulukalenteri Ginger Joen tapaan

Jos olet lukenut aiempia artikkeleitamme, tiedät jo, että Ginger Joesta on moneksi. Aitoa inkivääriä sisältävän Ginger Joen voit nauttia illanistujaisissa, virvokkeena, ruokajuomana, jäillä, ilman alkoholia, lämmitettynä ja vaikkapa smoothieen sekoitettuna – mutta koska lisävinkit eivät koskaan ole pahitteeksi, kokosimme parhaat tavat nauttia Ginger Joe yhteen ja samaan kalenteriin.

Poimi vinkit talteen ja kokoa 24 luukun inkiväärielämys läheiselle lahjaksi tai napsi parhaat päältä omaan käyttöön ja laskeudu jouluun Ginger Joen liekehtivien viiksien suojassa.

Ginger Joe päivässä pitää tavanomaisuuden loitolla!

Nauti alkoholiton Ginger Joe joulukuussa…

1. Tunnustelevasti suoraan pullosta. Polttelevan inkiväärin tuntu kielellä – mitä pidät?

2. Lasista jäillä. Rapsakat kuplat, reipas inkivääri ja viileät jäät ovat makuelämys, johon on helppo ihastua.

3. Limellä! Lohko lime ja sujauta se suoraan pullon kaulaan. Kirpeä limetti terävöittää polttelevan inkiväärin makua juuri sopivasti hapottaen.

4. Ystävän kanssa. Kutsu kylään, soita videopuhelu tai pidä yhteyttä pikaviestimessä – pimenevät illat kaipaavat annoksen hengenheimolaisuutta, joka auttaa taittamaan terän loppuvuoden kiireistä.

5. Kanelitangolla maustettuna. Kanelin lämpö vahvistaa inkiväärin poltetta ja saat joulukuun kylmyydessä jäätyneet sisuskalut lämpenemään. Hengitä syvään ja nauti hetkestä.

6. Suomi-iskelmää kuunnellen. Sinivalkoiset sävelet soivat tänään itsenäisyyspäivän kunniaksi. Kippis!

7. Joululahjalistan äärellä. Maltatko jättää vitsat antamatta? Vuosi 2020 on hyvä syy muistaa niitäkin, jotka eivät tänä vuonna jaksaneet olla kaikille ystävällisiä. Kill them with kindness! Tsekkaa myös paikalliset hyvätekeväisyysmahdollisuudet – jo pienellä summalla voit auttaa heikompia.

8. Sibeliuksen seurassa. Tänään on Jean Sibeliuksen päivä ja soittolistakin löytyy kätevästi Spotifystä. Kansallisromantiikan kärkimiehen syntymästä on tänään 155 vuotta – yhdet valse tristet sille!

9. Vihersmoothien seassa avokadon, pinaatin ja kurkun kera. Iso osa joulukuun kiirettä on vielä edessä, joten vitamiinivarastojen tankkaus on paikallaan. Tuhti smoothie pitää hyvin nälkää ja täysi vatsa luo otollisemmat edellytykset jaksaa arjen pyöritystä.

10. Piparin kaverina. Tulee muuten hieno somekuva tästä! #defyordinary

11. Lämmitettynä glögilasista. Kaada GJ kattilaan, lämmitä lähelle kiehumispistettä, kaada lasiin ja ihastu lämpimän inkiväärijuoman makuun. Jos tarjoat muille, kerää tyylipisteitä koristelemalla kokonaisuus tähtianiksella.

12. Joulukortteja kirjoitellen. Tiesithän, että tänä vuonna joulukortit pitää lähettää viimeistään maanantaina 14.12., jotta ne löytävät perille ajoissa? Yllätä itsesi ja läheisesi priority-leimojen sijaan perinteisellä joulupostimerkillä!

13. Kynttilänvalossa tunnelmoiden. Hörppy sisilialaisen suojeluspyhimyksen muistolle.

14. Illalla rennosti jalat pöydällä, koska muistit lähettää joulukortit ajoissa. Hyvä sinä!

15. Joulusiivouksen suunnittelun kunniaksi. Suunnitelma voi yksinkertaisimmillaan sisältää vain yhden tukisanan: nope.

16. Reflektoiden. Muistatko sen reilu viikko sitten suunnitellun joululahjalistan? NYT on loistava hetki tarkistaa projektin status. Sujuuko ajallaan? Hyvä – GJ:t sille! Piiputtaako? Ei se mitään, vielä ehdit! Istu alas, ota vierelle konvehtirasia ja GJ, hengähdä hetki ja tartu sitten toimeen.

17. Lempileffasi parissa. Mikä on se klassikko, jonka pariin palaat yhä uudelleen? Sulje somet ja keskity elokuvaan ilman keskeytyksiä.

18. Pukemalla päälle jotain punaista. Tonttulakki? Ruma villapaita? Stringit? Muista, että joulun tunnelmaan kuuluu yllätyksellisyys!

19. Joulutortun kyljessä. Lämmitä tai viilennä Ginger Joe makusi mukaan – nyt sopii jo tunnelmoida! Nautitko oman torttusi omenalla vai luumuhillolla? Seikkailunhaluisimmat yhdistävät joulutorttuun rapeaksi paistetun pekonin, joka toimii vähän kesän grillifiilistä hapuillen yllättävän hyvin myös ennen varsinaisia kinkkubileitä. Kokeile ja kiitä meitä myöhemmin!

20. Soittokierroksella tärkeille ihmisille. Arkinen yhteydenpito hautautuu helposti kiireisiin, mutta mitäpä jos tekisit tästä sunnuntaista poikkeuksen? Jos kylmäsoittelu ystäville tuntuu liian villiltä, laita läheiselle viesti. Kysy mitä kuuluu – se riittää.

21. Hiljaisuudessa. Jos joulukuu on ollut kiireinen ja hengähdysmahdollisuudet ovat jääneet vähiin, ota nyt viisi minuuttia itselle, hengitä syvään ja laske hartiat. Kaikki järjestyy, nyt on maanatai, se menee ohi.

22. Josephuksen nimipäivän kunniaksi. Ginger Joen kehitti kauppias ja inkiväärin sanansaattaja Joseph Stone, jonka tarinaan voit tutustua täällä. Oranssien viiksien ja onnistumisten kunniaksi kippis – kaikki on mahdollista!

23. Joulumusiikin tahdissa. Putoaako paremmin perinteinen tip tap vai oletko raskaamman lähestymistavan ystävä? Muista, että joulun henkeen kuuluu, että kaikki saavat vuorollaan vaikuttaa soittolistaan.

24. Joulupöydässä! Koska tämän päivän tarjottavat ovat yhtä henkilökohtainen ja vakaumuksellinen valinta kuin joulukuun 24. päivä kokonaisuudessaan, emme lähde neuvomaan valinnoissa. Söitpä tänään einespitsaa, kinkkua, vöneriä tai pelkkiä joulutorttuja, toivotamme erinomaisen rauhallista joulua ja elämyksellistä uutta vuotta!