Ginger Joe ei ole olut

Polttavan inkiväärijuoman ja oranssien viiksien ilosanoma on jopa täällä perunan ja suolan luvatussa harmaudessa levinnyt kiitettävän laajalle, mutta yleinen harhaluulo syytä kumota. Ginger Joe ei ole olut, vaikka etiketissä lukee niin.

Kyllä, ymmärrettävästi hämmentävää!

Ginger Joen maineikas historia ulottuu 1700-luvun Lontooseen, jossa alkoholijuomien veroryhmiä oli tasan kaksi: väkeviä juomia verotettiin viininä ja miedompia juomia oluena. Ginger Joe nimettiin mietouden perusteella olueksi, vaikka sillä ei ole mitään tekemistä käymisen, panemisen tai 2000-luvulla puheenaiheeksi nousseen gluteenin kanssa.

Ginger Joe ei siis ole olut, vaan alkoholipohjainen valmisjuomasekoitus. Kavereiden kesken ihan vaan GJ.

Haluatko kurkistaa historian hämärään ja Ginger Joen alkulähteille, villeihin ginivuosiin? Lue lisää Ginger Joen historiasta täällä.

No jos Ginger Joe ei ole olut, niin mihin se sitten sopii?

No, moneen!

Neljä tapaa nauttia Ginger Joe

1. Nauti suoraan pullosta

Ginger Joe on mausteisen inkiväärinen valmisjuoma, joka toimii täydellisesti sellaisenaan. Jos ulottuvilla on lasi ja jäitä, suosittelemme ehdottomasti koristelemaan ne Ginger Joella.

Tiesitkö, että Ginger Joesta on myös alkoholiton, päärynäinen ja ekstravahva versio? Tutustu makuihin tämän artikkelin lopussa.

2. Lisää vain lime

Kipakan inkiväärin kaveriksi sopii erinomaisesti hapan limetti, jonka voit sujauttaa suoraan pullon kaulaan. Suosittelemme lohkomaan limen, niin mahtuu paremmin. Limen kanssa saat kertakulauksella koko suoran: hapan, mausteinen ja sopivasti makea.

3. Kokoa nopea cocktail

Jos jäät ja lime ovat jo hallussa, lisää seuraavaksi muutama lehti minttua ja maista. Valitse tilaisuuteen sopiva lasi, laske jäät pohjalle, kaada perään Ginger Joe ja lisää lopuksi lime ja minttu. Tyylikäs drinkki on vikkelästi valmis ja maistuu! Sopii hyvin myös kuskille, kun valitset valkoetikettisen, alkoholittoman Ginger Joen.

4. Hyödynnä raikkaus ruuassa

Virkistävien kuplien ja polttelevan inkiväärin yhdistelmä toimii erinomaisesti paitsi ruokajuomana, myös grilliruokien ja aasialaistyyppisten elämysten maustamiseen. Katso esimerkkejä Ginger Joe -resepteistä täällä.

Valehtelisimme, jos väittäisimme, ettei mutkaton GJ tulisi juttuun vähän kaikkien kanssa. Leffailta, saunailta, peli-ilta, mökki-ilta tai mikä-vaan-ilta, kunhan seura on kunnossa.

Nautitko sinä seuraavasta Ginger Joesta – joka ei ole olut – mieluiten Joen kanssa kaksistaan vai keräätkö samaan porukkaan omat luottotyypit?