Fiorissimo Prosecco kruunaa erityiset hetket – ota nämä vinkit huomioon tarjoilussa

Pienellä ajatuksella kuohuviinin nauttimisesta saa onnistuneen elämyksen ja juoman parhaat puolet nousevat esiin. Olipa kyseessä kippistely kahden kesken tai vaikkapa valmistujaisjuhlat, kannattaa muutama asia pitää mielessä. Tutustu viiteen vinkkiin, jotka on hyvä huomioida kuohuviinin tarjoilussa.

Kuohuviini saa juhlan tuntua aikaan. Juhlien kuohuviinivalinnassa on hyvä noudattaa kultaista keskitietä eli kuohuvan olisi syytä miellyttää mahdollisimman monia. Klassinen prosecco on useimmiten varma valinta monen mieltymyksille sen hedelmäisen makumaailmansa ansiosta.

1. Hanki juhlajuomat hyvissä ajoin

Juhlajuomien suunnittelu kannattaa nostaa esiin samalla, kun mietitään muita tarjoiluja. Näppärin tapa on tehdä juomatilaus Alkon verkkokaupan kautta ennakkoon, jolloin juomat voi kätevästi noutaa omasta lähi-Alkosta ilman lisämaksua.

2. Varaa kuohuviiniä oikea määrä

Laskelmia tehdessä on hyvä huomioida, että yhdestä pullosta riittää noin seitsemään lasilliseen. Muutama varapullo kannattaa ostaa jemmaan, koska huonolla tuurilla joukossa voi olla korkkivikainen yksilö.

Psssst! Kuohuviiniä voi käyttää myös kakun kostukkeena!

Helppo ja nopea Fiorissimo-kakku

Valmis kakkupohja
0,5–1 dl Fiorissimo Proseccoa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
n. 1 l vadelmia tai mansikoita

Kostuta kakkupohja Fiorissimolla. Vaahdota vaniljakastike ja lusikoi kakun päälle. Viipaloi mansikat tai vadelmat ja asettele vaniljavaahdon päälle.

Nauti Fiorissimo Proseccon kera!

3. Tarjoa kuohuviini hyvin viilennettynä

Kuohuviini on elementissään viileänä nautittuna. Älä suotta latista juhlafiilistä hailakan lämpimällä kuplivalla, vaan kurkkaa vinkit kuohuviinin viilennykseen.

4. Kaada kuohuviini lasiin juuri ennen tarjoilua

Raikas ja kupliva kuohuviini on juhlien maukkaan aloituksen tae. Kerrankin on suotavaa jättää asioita viimehetkeen ja kaataa kuohuvia laseihin sitä mukaa, kuin vieraita saapuu. Ikävä tilanne on, jos kuohuviinit on kaadettu jo valmiiksi ja ne ehtivät väljähtymään ja lämpenemään ennen kippistelyä.

5. Säilytä kuohuviini viileänä

Mikäli kuohuviinit laitetaan juhlissa yleisesti esille, on ne syytä asetella coolereihin jäiden kera. Coolereista ei kannata ottaa paineita ja rennommissa juhlissa vaikkapa sinkkiämpärit toimivat oikein mallikkaasti. Jäissä odottelevat juomat ovat raikkaita vielä illallakin.

Ikoninen Fiorissimo on Suomen suosituimpia proseccoja

Ikoninen Fiorissimo Prosecco edustaa hyvin perinteikästä proseccoa ja varmasti juuri sen takia tähän onkin mutkatonta mieltyä.

Täydellisen pehmeässä kuohuvassa yhdistyvät päärynäisyys, persikkaisuus ja viheromenaisuus. Fiorissimo Prosecco on useana vuonna kantanut yllään Suomen suosituimman proseccon titteliä.

Fiorissimo Prosecco Rosé on taidonnäyte siitä, miten monien suosikki prosecco-kuohuviini ja suuren suosion saavuttanut rosee kietoutuvat onnistuneesti yhteen.

Hedelmäisen lempeää makua ryhdittävät raikas sitruunaisuus ja punamarjaisuus. Vaaleanpunaisen värin ansiosta roseeprosecco on erityisen näyttävä maljajuoma.