Dr. Pauly-Bergweiler – laaturieslingiä Saksasta

Dr. Pauly-Bergweiler kannattaa painaa ehdottomasti mieleen, mikäli tunnistaudut rieslingin ystäväksi. Maineikas Moselin viinialue tunnetaan erityisesti hienostuneista, aromikkaista sekä erittäin hapokkaista rieslingeistä. Blitz-viinejä tuottavan Dr. Pauly-Bergweilerin vahvuus piilee sen omistamissa viinitarhoissa – erittäin huolellinen tarhojen hoito, tarkoituksellisen matalat satomäärät sekä selektiivinen käsinpoiminta ovat laadun kulmakivet. Perheyritys on tuottanut viinejä Moselin laaksossa jo vuodesta 1556 asti.

Blitz Riesling 2020

Pirteä ja puolikuiva Blitz Riesling on varmasti monille tuttu tuote – se löytyykin lähestulkoon maamme jokaisen Alkon hyllyltä. Viinin jäännössokeri (17 g/l) ja napakka hapokkuus muodostavat tasapainon, jota tuottaja kutsuu nimellä Blitz eli suomeksi salama. Hiilineutraali Blitz Riesling soveltuu vegaaneille ja on pakattu ympäristövastuulliseen kevytlasipulloon.  Se on oiva seurustelujuoma, mutta toimii hienosti myös sushin tai maustettujen itämaisten ruokien kumppanina.

Dr. Pauly-Bergweiler Blitz Riesling 2020 hanapakkaus

Näppärästä kolmen litran hanapakkauksesta nauttii isompikin seurue. Ilmatiivis pakkaus varmistaa sen, että viini säilyy avattuna jopa kuukauden päivät.

Dr. Pauly Bergweiler Blitz Pink Riesling

Uusin Blitz tuoteperheen jäsen, Pink Riesling, saa kauniin vaaleanpunaisen värinsä pienestä määrästä Pinot Noirista valmistettua punaviiniä. Puolikuivan ja ryhdikkään viinin makumaailmasta löytyy sitrushedelmää ja hentoa punamarjaisuutta. Viini löytyy Alkon tilausvalikoimasta.