Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trocken ja etikkamarinoitu lohi

Vuoden vaihteen suurimpia herkkuja ovat juhlapöydän kalat. Jotain maukasta -blogin Mari Moilanen suunnitteli reseptin etikkamarinoidulle lohelle, joka on helppo valmistaa jo edellisenä päivänä. Trendikäs Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trocken vastaa ominaisella hapokkuudellaan lohen kutsuun ja luo raikkaan yhdistelmän kalakattauksen kanssa.

Miellyttävän kuiva ja hapokas Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trocken on upea taidonnäyte maineikkaalta Moselin viinialuuelta, Saksasta. Ota resepti talteen ja nauti herkullisesta ruoan ja juoman yhdistelmästä!

Etikkamarinoitu lohi

600 g ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
3 rkl karkeaa merisuolaa

Liemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
1 punasipuli
1 kanelitanko
1 rkl korianterinsiemeniä
2 tähtianista
1 tl mustapippureita
2 laakerinlehteä

1. Suolaa lohifileen pinta karkealla merisuolalla ja anna maustua viileässä parin tunnin ajan.
2. Keitä mausteliemi lohelle. Kuori ja lohko punasipuli kauniiksi lohkoiksi. Kiehauta kaikki liemen ainekset ja jäähdytä kylmäksi.
3. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi fileerausveitsellä. Laita siivut lasipurkkiin ja kaada liemi purkkiin lohen päälle. Anna maustua kylmässä yön yli.

Dr. Pauly-Bergweilerin vahvuus laaturieslingien tuottajana piilee sen omistamissa viinitarhoissa. Erittäin huolellinen tarhojen hoito, tarkoituksellisen matalat satomäärät ja selektiivinen käsinpoiminta ovat laadun kulmakivet. 

Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trockenin löydät Alkon vakiovalikoimasta!

Kuva ja resepti: Mari Moilanen