Ystäväkirja: Kevin Champagne Gremillet’ltä

Kaikki muistavat lapsuudesta ne värikkäät ystäväkirjat, jotka aina tuotiin kouluun kavereille täytettäväksi. Päivän paras hetki oli, kun sai lukea muiden vastauksia, ja nähdä kuinka paljon kavereita onkaan! No, me Viinilinnassa päätettiin, että ystäväkirjat eivät ole vain lasten juttu, ja teimme ihan oman ystäväkirjan! Annoimme viinien tuottajillemme ystäväkirjat täytettäviksi, ja kysyimme muun muassa ultimaattista bilekikkaa, sekä juomaa, joka kuvaisi tätä henkilöä parhaiten.

Ensimmäisenä ystävänämme haluamme esitellä teille Kevinin, joka työskentelee pienessä perheyrityksessä nimeltään Gremillet. Gremillet’n ensimmäiset samppanjat tuotettiin vuonna 1979. Ranskan suurlähetystöt ympäri maailman ottivat Gremillet’n samppanjat omakseen, ja tänä päivänä samppanjoita myydäänkin jo yli viidessäkymmenessä maassa.

Perheen vanhempien Jean-Michelin ja Arletten unelma toteutui, kun heidän poikansa Jean-Christophe siirtyi talon kellarimestariksi, ja tytär Anne otti haltuunsa myynti- ja markkinointivastuun. Myös lasten aviopuolisot ovat yrityksessä mukana koko sydämellään, ja perheen rakas ystävä Kevin toimii vientipäällikkönä, alueenaan koko maailma. Vaikka Gremillet on pieni ja sielukas perheyritys, tuottavat he kuitenkin yli puoli miljoonaa pulloa samppanjaa vuodessa.

Kevinblanco_ystis-001

Kevin oli vieraanamme Rukalla tammikuun alussa. Hän sanoi pohjoisen ilmaston tuottavan ranskalaismiehelle hieman lisähaastetta, mutta kertoi nauttivansa jokaisesta vierailustaan Suomessa, ja tuntevansa joka kerta olonsa erittäin tervetulleeksi. Hänen mielestä suomalaiset ovat hilpeää porukkaa – ja ennen kaikkea hyvää juhlaseuraa! Me Viinilinnassa kyllä allekirjoitamme tuon väittämän.

vendangeurs_chez_champagne_gremillet_0

Gremillet Blanc de Noirs Brut, 100% Pinot Noir, sai Vuoden Viinit 2018 -kilpailussa kunniamaininnan samppanjoista – eikä suotta. Tuo tuoksujen ja mausteinen makujen kupliva tanssi räjäyttää samppanjan ystävän mielen. Samppanjaa kypsytetään jopa 22-36 kuukautta, joka on 7-11 kk enemmän kuin AOC -laatuluokitusten säännökset edes vaativat. Kyse ei siis missään nimessä ole massatuotetusta samppanjasta, vaan sielukkaasta, laadukkaasta sekä elegantista samppanjasta.

Gremillet’n Blanc de Noirs oli Turun samppanjamessuilla kuumaa tavaraa. Tuote pääsi loppumaan jo alkuillasta, mutta vahvana kakkosena tuli Gremillet’n luomusamppanja, Gremillet Cuvée Prestige Organic. 70% Pinot Noir ja 30% Chardonnay rypäleistä tehty luomusamppanja on erittäin kuiva, kevyesti paahteinen samppanja, jonka maussa voit aistia aprikoosin.

IMG_1080.jpgjjjj

Gremillet -samppanjoiden hinnat eivät kuitenkaan päätä huimaa, vaan tuotteiden hinnat ovat Alkoissa neljänkymmenen euron luokkaa. Pientuottajuus näkyy hinnassa siten, että hintoihin ei ole lisätty ylimääräistä brändilisää. Nämä samppanjat siis sopivat jokaisen makuun, sekä jokaisen lompakolle.

Lopuksi mainittakoon, että aivan pian Alkoihin on tulossa 600 pullon erä Gremillet’n Blanc de Noirs Limited Edition kultapulloa! Tämä ihastuttava kultainen Gremillet kääntää katseet, ja siemaus riittää teleporttaamaan sinut suoraan Champagnen auringon alle.

Grand Champagne järjestetään Helsingissä 19.-21.4.2018 Vanhalla Ylioppilastalolla, jossa myös Gremillet on paikalla. Gremillet’n perheestä tapahtumaan on tulossa perheen poika, viinintekijä Jean-Christophe. Joten tule jututtamaan häntä ja esittämään mielenkiintoisia kysymyksiä!

gants-vigne-fin-travail-champagne-gremillet_0

Kuvat: Champagne Gremillet

Kirjoittaja: Viinilinnan Neito

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.