Viisi viinivinkkiä piknikille!

Piknik on yksi hauskimpia, mutta myös vaativimpia kesälajeja. Ulkona syödyistä eväistä on niin helppo innostua, että kuin huomaamatta mukaan pakattavana on jo useampi rasiallinen salaatteja, piirakoita, hedelmiä, marjoja ja juustoja. Ruokailuvälineitä ja vilttejä unohtamatta!

Mutta kuka kantaa ja kuljettaa kaiken perille piknik-kohteeseen?

Kun pakattavaa kertyy nopeasti jo ruokapuolelta, kannattaa viiniksi valita kevyt muovipullo tai pahvinen tetra. Lasipullossa on tiettyä tyylikkyyttä tilanteeseen kuin tilanteeseen, mutta esimerkiksi juuri muovipullot ovat mainettaan parempia vaihtoehtoja.

Koska piknikillä käytännöllisyys on ykkösasia, vain noin kymmenesosan lasipulloon verrattuna painava muovipullo on houkutteleva valinta mukaan napattavaksi.

Lasipullo ja luonnonkorkki ovat verrattomia viinin säilyvyyden kannalta, mutta muovipulloihin pakataan juuri nuorena nautittaviksi tarkoitettuja viinejä. Niiden ei ole tarkoitus jäädä viinihyllyyn liian pitkäksi aikaa, eivätkä niiden aromit huomattavasti säilytyksessä kehity.

Mikä parasta, monet muovipulloihin ja tetroihin pakatut viinit ovat litran pakkauksissa – näistä riittää siis koko piknik-seurueelle!

tetrat ja petit

VIISI VINKKIÄ PIKNIK-KAVERIKSI:

Frame Riesling Trocken

Riesling – tuo kesäjuomien klassikko! Seurusteluun sopiva valkoviini maistuu parhaiten hyvin viilennettynä. Ruuan kanssa kuiva, mutta hedelmäinen riesling kannattaa parittaa esimerkiksi kalan tai kasvisten kanssa.

Montalto Syrah 2016

Litran pulloon pakatun punaviinin maussa on tummia marjoja kuten karhunvatukkaa ja mustikkaa. Jos piknik-koriin on pakattu pastasalaattia, pizzaa tai pikkusuolaisia ja vannot kesälläkin punaviinin nimeen – kokeile tätä!

Passento

Mehevää pahvitetraan pakattua aussipunkkua kuvaillaan Viinilinnan verkkosivuilla osuvasti ”ruokapöydän allarounderiksi tai ihan vaan seurusteluviiniksi”. Täyteläisessä viinissä voi maistaa kirsikkaa ja mansikkaa.

Montalto Pinot Grigio

Kuten monet muutkin lasipulloon pakatut viinit, myös tämä italialainen on tarkoitettu nautittavaksi nuorena – noin vuoden sisällä valmistuksesta. Pirteä ja hedelmäinen valkoviini on hyvä mätsi monenlaisille ruuille – laita pullo tarjolle piknikille tai buffetin kylkeen!

Liisa Rosé

Kerrankin viini, minkä nimi on helppo muistaa! Kavereiden kesken ihan Lissu vaan. Metsämansikan ja vadelman makeutta tasapainottaa tässä puolimakeassa roseessa häivähdys sitruksisuutta. Kepeät kesän ruuat, kuten salaatit ja kalat ovat roseen ystäviä, mutta Liisa sopii juotavaksi myös sellaisenaan.

tetrapet

Lue Alkon sivuilta eri pakkausmateriaalien ympäristövaikutuksista täältä.

Viinitollo

Kirjoittaja: Viinilinnan Vierailija

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.