Viiniritarin syrjähyppy holittomien maailmaan!

Opia – Alkoholiton viini, rypälemehu vai viinillinen rypälemehu?

Kun sain ensimmäistä kertaa Opia -nimiset pullot kouraani, olin yllättynyt omasta uteliaisuudestani sekä innostuksestani niitä kohtaan. Olisivatko nämä vihdoinkin ensimmäiset alkoholittomat ja viinilliset juomat, mitkä maistuvat minulle? Tähän asti kaikki maistamani “alkoholittomat viinit” olivat olleet vähän mitä sattuu, muutamaa onnistunutta kuohuvaa lukuun ottamatta.
Ennen maistamista annoin Opioille mahdollisuuden voittaa minut puolelleen, ja löytää tiensä päivittäiseen ruokaympyrääni.

untitledmn

Olen pitkään etsinyt vaihtoehtoa vedelle, mehuille ja muille virvoitusjuomille, joko ruoan kanssa nautittavaksi tai ilman. En itse kuulu siihen ryhmään, joka joisi päivittäin viinilasillisen rentoutuakseen. Vaikka pidän viinistä todella paljon, juon sitä harvoin. Siksi silloin kun sitä juodaan, sen pitää olla erittäin hyvää. Onko tämä alkoholiton viini – tai enemmänkin viinillinen rypälemehu – niin hyvää, että voisin juoda lasillisen vaikka joka päivä?
Ensiksi pieni arviointi tuotteista ja sen eduista…

untitled

Plussat:

– Kolme kertaa vähemmän kaloreita kuin viinissä (21-29kcal/lasi, riippuen Opia-vaihtoehdosta).
– Kestää viiden vuoden säilytyksen.
– Sopii minulle, odottaville äideille ja seniorikansalaisille.
– Vegaaniystävällinen.
– Halal -tuote.
– Luomu.
– Voi juoda koko pullon ilman kontrollin menetystä ja täydellistä sekoilua!

Miinukset:

– Ei “rentouta” (Itse olen liiankin rento. Tämä selitys ei uppoa minuun).
– Jos olet todellinen viinin ystävä, Opiat eivät tarjoa sinulle uskomattomia seikkailuja aromien ja makujen maailmassa. Viinitastingeissä ne eivät varmaan pärjää viinejä vastaan, mutta ne ovat mutkattomia ja maukkaita seurajuomia iloiseen nautiskeluun.

Opia Chardonnay Sparkling

Opia kuohujuoman tuoksu on raikkaan sitruksinen, ja siitä löytyy aimo mojaus mangoa ja ujoa päärynää. Raikkaus ja sitrus myös maistuvat, ja saatat aistia myös trooppisia hedelmiä, passionia ja tietysti mangon! Opia Chardonnay on puolikuiva, vaikka sokeria onkin peräti 59g / l. Juoman makeus on mennyt piiloon, mutta kaikin puolin tämähän toimii! Ehdoton vaihtoehto holittomaksi tervetuloakuohariksi!

Opia Chardonnay

Opia Chardonnayn tuoksu on pelkkää irtomakeisten viidakkoa, taustalla voi aistia jopa haudutetun englantilaisen teen aromeja. Makumaailma myötäilee tuoksua. Tässäkin on sokeria 47,33g / l, mutta sitä ei millään voi uskoa maistaessaan Opia Chardonnayta!

Opia Cabernet Sauvignon

Silmät kiinni ja kolvi lasiin! Taas ollaan irtokarkkien ja hillopurkkien luona. Tuoksu on hyvin lempeä ja marjainen. Mausta tulee mieleen tuore, rypäleistä puristettu mehu. Tosin punainen Opia ei ole niin makea kuin juuri puristettu mehu. Opia Cabenet Sauvignon vaatii ehdottomasti hetken jääkaapissa, että siitä tulee hyvä.

untitledmmmmn

Sopiiko Opiat ruoan kanssa?

Kyllä! Otin Prisman pakkasesta kotoisan cube-rasian. Makuna oli mausteinen Cajun Chicken ja intialaishenkeen puhkuva Butter Chicken.
Opian ja ruoan keskinäinen liitto on mutkaton. Kaikki kolme Opiaa upposi ruoan kera ritariin sujuvasti. Itse asiassa tämä oli juuri sitä kaipaamaani vaihtelua arkiseen ruokailuhetkeen. Kummatkin ruoka-annokset olivat varustettu 2/3 “tulisuusmerkinnällä”. Yksikään Opia ei ryttyillyt vastaan tulisuuden takia. Juomissa oleva sokeri taittoi mausteisuutta tai hentoa “tulisuutta” mukavasti.

Mutkattoman tyylinsä takia Opiat menevät oikeastaan ruoan kuin ruoan kanssa, ja kuohuvaa Opiaa voi suositella holittomaksi tervetulojuomaksi parempiinkin juhliin. Vieroksun sanaa “alkoholiton viini”, ja siksi “viinillinen rypälemehu” kuvaisi Opian tuoteperhettä kaikista parhaiten. Mielestäni nämä ovat kokeilemisen arvoisia juomia, ja Opiat antavat arkeesi mukavasti lisämaustetta.
Älä pilaa uutta kokemusta vertaamalla näitä tavallisiin viineihin, vaan ajattele mieluummin juovasi uutuusjuomaa, ihan omanlaista Opiaa! 😉

untitledmnmn

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.