Viininmetsästyksen jännitysnäytelmä Venetsiassa

Vuoden 2017 ensimmäinen karnevaaliviikonloppu oli meneillään helmikuisessa Venetsiassa. Jokavuotiset karnevaalit ovat yksi kaupungin suurimmista ja kuuluisimmista tapahtumista värikkäine kasvonaamioineen ja vanhoine barokkityylisine pukuineen. Rio di Cannaregion kanaalin varrella jatkuivat edellisiltana alkaneet värikkäät avajaisseremoniat keväisen aurinkoisena sunnuntaipäivänä.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kovaäänisistä kaikui tapahtuman juontajan innostunut ääni, joka haastatteli paikalle saapuneita, juhlatuulella olevia matkailijoita sekä paikallisia venetsialaisia. Väkeä oli kokoontunut sankoin joukoin auringossa välkehtivien kanaalien ja komeina kohoavien siltojen äärelle aina Kaliforniasta asti. Ja tuskinpa vähiten siksi, että tapahtuman yhteydessä oli tiedossa myös pientä hiukopalaa – viineineen päivineen tietysti. Ilmaista viiniä Venetsiassa, kukapa ei suuntaisi moisen perässä kylille!

Päästessäni tovin sukkuloinnin jälkeen väentungoksen keskeltä viinikojun äärelle järjestäjät olivat jo täydeksi yllätykseni käärimässä pillejä pussiin; viini oli loppunut kesken! Ällistyneenä luovin tietäni seuraavalle parinkymmenen metrin päässä siintävällä kojulle, jossa myös jaettiin ei-oota. Voihan kehveli! Minne seuraavaksi viisasten juoman hakuun?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kolmas kerta toden sanoo, kuten aina, ja suomalainenhan ei tällaisissa viinitilanteissa hevillä luovuta! Viimeisen pystyssä seisovan kojun hilpeän puheliaat pitäjät näyttivät edelleen kaatelevan punaviiniä muovimukeihin, joten riensin ripeästi hupenevan jonon jatkoksi sormet ristissä.

Jännitimme yhdessä edelläni jonossa yhtä hartaasti vartovan venetsialaispariskunnan kanssa, riittääkö puisesta tynnyristä meille asti. Noin viisissäkymmenissä oleva pari päivitteli minulle, kuinka karnevaalien tapahtumat väkimäärineen ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Karnevaalien olennainen henki oli vuosia aiemmin heidän mielestään spontaaneissa katujuhlissa, jossa raikasi katusoittajien rummut ja ihmiset löysivät parhaat kekkerit musiikin perusteella. Moni pisti tanssiksi keskellä katua, vaikka kuinka vilpoinen viima olisi hiponut kasvoja. Ja jos käsiä alkoi palella liioin, ainakin poskia lämmittivät vivahteikkaat viinin aromit.

viinitarina03pieni

Hetkeksi uppouduin kuvittelemaan tämän kaiken – millaista olisikaan ollut elää vanhan ajan Venetsiassa? Millaisia ihmisiä olisin silloin tavannut viinijonossa? Ehkäpä itsensä maineikkaan hurmurin Giacomo Casanovan, kukas sen tietää.

Havahtuen syvistä mietteistäni pääsin toteamaan, että tällä kertaa kävi kuin kävikin tuuri – sain venetsialaispariskunnan ja parin muun viimeisen onnekkaan joukossa mukillisen tummanpunaista punkkua!

Viinimuki kourassa ihastelimme porukalla ohi lipuvien soutuveneiden karnevaalipukuisia juhlijoita sekä fiilistelimme rentoa sunnuntaipäivää. Kippis ja salute!

Mari on Italiassa asustava matkailun ammattilainen, kirjoittaja ja proseccon synnyinseudulla Venetsiassa viihtyvä reissaaja suurella sydämellä. Lisää Marin juttuja voi lukea osoitteesta: http://marimente.pallontallaajat.net/

Kirjoittaja: Viinilinnan Vierailija

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.