Viinimuistoja viinitilalta – LaSelva

Minulla on ollut urani aikana mahdollisuus vierailla useilla viinitiloilla ja sanonta: “kun on nähnyt yhden, on nähnyt kaikki”, pitää lähes paikkaansa. Onneksi iloisia poikkeuksia löytyy joukosta. Ehkä upein kokemus, mitä minulle on reissuiltani jäänyt, on italialainen LaSelvan luomutila.

Kutsun LaSelvaa “luomukulinaristin paratiisiksi”. Heiltä löytyy lähes kaikkea sitä, miksi me suomalaiset rakastamme italialaista ruokaa ja viiniä – vieläpä ekologisin arvoin kasvatettuina.

laselva1

LaSelvan tila perustettiin 35 vuotta sitten. Se oli ensimmäinen italialainen yhteisö, joka aloitti luomuviljelyn isolla mittakaavalla. Tänä päivänä heillä on yli 650 hehtaaria peltoja, kasvimaita ja hedelmätarhoja, jotka tuottavat puhtaita ja luonnonmukaisia maataloustuotteita. Toinen tavoite, mihin he ovat alusta asti pyrkineet, on tuotteiden huippulaatu. LaSelva tunnetaankin Italiassa ja kohta myös Suomessa maukkaista pestoista, pastoista, oliiviöljystä ja tyylikkäistä viineistään.

LaSelvan tilalle saapuminen on jo omanlaisensa kokemus. Odotin näkeväni silmänkantamattomiin pelkkiä viiniköynnösten rivejä. On siellä toki niitäkin, mutta niin paljon kaikkea muutakin! Oli oliivipuulehtoja, tomaatteja, porkkanoita, artisokkaa, paljon eri hedelmiä – mitä nyt ihminen osaakaan kuvitella! Minulle jäi erityisesti mieleen sympaattinen lehmäjengi, jonka elämän tarkoitus ei ole päätyä lautaselle, vaan antaa virtaa ja kasvuvoimaa LaSelvan viljelmille!

laselva3

Ja nyt itse asiaan, LaSelvan viineihin. Aloitetaan upeasta uutuudesta!

La Selva Sangiovese Bianco
Ensitunnelma tästä viinistä oli lähinnä epäuskoinen. Valkoviini ja vieläpä hennon värinen viini, joka on valmistettu yhdestä Italian suosituimmasta punaisesta rypälelajikkeesta, Sangiovesestä. Sen lisäksi se on vegaaniystävällinen luomuviini joka maistuu hyvälle! Menee siis osastoon: iloinen yllätys.
Raikkaat vihreät salaatit, äyriäiset ja vähärasvainen kala. Minulle sopii myös iloiseksi röpöttelyviiniksi!

laselva2

La Selva Privo
Luomuviini LaSelva Privo sopii myös vegaaneille. Ilman lisättyjä sulfiitteja tuotettu italialainen luomupunaviini LaSelva Privo on valmistettu ilman eläinproteiineja ja siten sopii myös vegaaneille. Keskitäyteläinen viini on parhaimmillaan pata- ja riistaruokien sekä pastan ja juuston kumppanina. Itse korostan La Selva Privoa pastaviininä. Se herää upeasti eloon, pastan kuin pastan seurassa. Ei haittaa onko lautasella kermainen tai tomaattinen herkku, LaSelva Privo toimii. Ihan aloittelijoille en tätä viiniä suosittele. Se ei ole se lempein, herkin ja täyteläisin viini, mutta sille joka arvostaa napakkaa makua ja ryhdikästä fiilinkiä, tämä on täydellinen! <3

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.