Viiniminna vinkkaa: viiniparitukset arkiruokien kanssa

Viinihän on parhaimmillaan ruoan kanssa (tai oikeastaan minun kanssani). Mutta ongelmaksi muodostuukin se, mitä viiniä arkiruokien kanssa kannattaisi tarjoilla. Hätä ei ole lainkaan tämän näköinen, sillä minä olen koonnut suosikkiviinini ja suosikkiruokani ja parittanut ne keskenään. Olkaa hyvät!

Pizza + Zensa Rosso

Italialainen punaviini Zensa Rosso täydentää pizzan syntistä herkullisuutta mehevällä hilloisuudellaan. P.S. Zensa on italiaa ja tarkoitaa “ilman”. Viinissä käytetyt rypäleet on nimittäin viljelty ilman torjunta-aineita ja lisäravinteita. Mutta minä ajattelen, että se on niin hyvä viini, että ilman sitä ei kerta kaikkiaan voi olla. Ainakaan jos syö pizzaa. 

Pizza valmistuu nopeasti mikrossa

Lihapullat + Montalto Passivento

Lihapullat muusilla on lohturuokaa parhaimmillaan. Vielä lohdullisemmaksi annos muodostuu, kun sen parittaa italialaisen Montalto Passivento -viinin kanssa. Täyteläisen pehmeä viini on täydellinen kaveri lihapullille: yhdessä ne ovat kuin lohduttava halaus. Siis jos halaus olisi tehty viinistä. Olisivatpa halaukset tehty viinistä.

Lihapullien tekeminen on helppoa, kun seuraa pussissa olevia ohjeita. 

Thai wok + Königsmosel

Eksoottinen makuelämys saa täyttymyksen, kun puikollisen perään kulauttaa lasillisen puolimakeaa Königsmosel-klassikkorieslingiä. Viini menisi toki sellaisenaankin, mutta parhaimmillaan se on itämaisten ruokien kanssa. Täydellisimmillään se on silloin, kun se on minun lasissani. (Eikä se sielläkään kovin kauaa viihdy, jos tiedätte mitä tarkoitan.)

Muista sulattaa thaikuutio hyvin! 

Tomaattikeitto + Appetitoso di Emilia

Täyteläinen tomaattikeitto tarvitsee parikseen niin ikään täyteläisen, italialaisen sankarin: Appetitoso di Emilia voitti kultamitalin Vuoden Viinit 2016 -kilpailussa.  Omista kultavuosistakin saattaa olla jo pari vuotta, joten Emilia on loistava kaveri minulle. Ja siis lihapullille myös.

Viiniä voi alkaa maistella, kun keitto tekeytyy mikrossa.

Kirjoittaja: viiniminna

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.