Viiniminna kertoo: kun viini tapasi Minnan

Jos joku ei jo tiennyt, rakastan viiniä. Rakastan viiniä niin tulisesti, että minun on vaikea kuvitella aikaa, jolloin se ei vielä ollut elämässäni. Mutta sellainenkin aika on ollut.

Myönnettäköön, suhteeni viinin kanssa ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Tapasimme – kuten niin monet muutkin – kotibileiden hämärässä nurkassa, kun hitaat soivat jo stereoista ja ilta alkoi muuttua toden teolla kiinnostavaksi.

Kun näin viinin ensimmäistä kertaa, mielenkiintoni heräsi oitis. Se oli minua kypsempi ja aikuisempi, ja se edusti sellaista maailmaa, johon minäkin halusin kuulua. Se oli tyylikäs ja kiiltävä. Vahva ja jämäkkä. Tumma ja arvokas. Bileiden siiderit halvoissa muovipulloissaan alkoivat heti tuntua lapsellisilta ja typeriltä.

Antauduin uhkarohkeasti kiihkon valtaan, kun huuleni koskettivat viiniä ensimmäistä kertaa. Kitkerä maku täytti suuni ja naamani vääntyi irvistykseen: mitäs helvettiä tämä oikein oli?

36483111764_18f7cae803_k

Viini oli pettänyt minut. Luulin, että se olisi lempeä, hellä ja uskollinen, mutta se olikin kovakourainen ja hyökkäävä. Vannoin, etten enää koskaan lankeaisi viiniin.

Vaan toisin kävi. Huomasin pian, etten saanut viiniä mielestäni. Muut juomat eivät enää näyttäneet viehättäviltä silmissäni tai tuntuneet yhtä hyviltä suussani. Kun jouduin olemaan niiden kanssa, suljin silmäni ja teeskentelin, että ne ovat viiniä.

Ja sitten koitti vihdoin päivä, kun tiemme kohtasivat uudelleen. Kaverini esitteli meidät toisillemme, tällä kertaa intiimimmässä tilaisuudessa, jossa saimme olla välillä kahden – aina sillä välin kun kaverini kävi vessassa. Joka kerta, kun huuleni kosketti viiniä, maistui se herkullisemmalta, ja halusin sitä enemmän. Tunsin mustasukkaisuuden aallon, kun kaverinikin halusi viiniä suuhunsa. Se oli nyt minun.

Pidimme viinin kanssa salasuhdetta yllä kaverini selän takana koko illan. Jostakin syystä en muista, mitä loppuillasta tapahtui.

Myöhemmin olen ymmärtänyt, että minun pitää päästää muitakin suhteeseeni viinin kanssa. Sillä jaettuna se on parhaimmillaan. Sitä paitsi jos pelkää, että se loppuu kesken, voi aina varata kaksi pulloa. Tai kolme.

Nauti alkoholia aina vastuullisesti. Tämä teksti on höystetty huumorilla, emmekä kannusta alkoholin liialliseen käyttöön.

Kirjoittaja: viiniminna

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.