Viinimatkalla Maltalle

Istun alas, suljen silmäni, vien viinilasin huulilleni. Tuoksu on mehevä, niin ihanan marjainen. Tämä viini on varmasti väriltään täyteläinen, aivan syvä rubiininpunainen. Voin maistaa Veronan viinilasissani – mutta sijaintini on Malta. Miten päädyinkään tänne?

Astelen pieneltä kujalta vihreäoviseen pizzeriaan. Kaksikymmentä porrasta johdattavat minut vanhaan kellariin. Kiviseinistä hohkaa viileyttä iholleni vaikka ulkona on lämmin. Oranssit auringonsäteet tanssahtelevat viinikellariin, pian tulee hämärää.

Tarjoilija saapuu luokseni. Toiveenani on saada nenäni eteen herkullista pizzaa ja punaviiniä. Tarjoilija kertoo minulle että viinit myydään pullottain hyllystä. Nousen viinihyllyn viereen. Tarjoilija nappaa hyllystä viinipullon, puhaltaa pölykerroksen pois viinin päältä ja hymyilee – tämä sopisi täydellisesti auringonlaskun säteiden ja herkullisen pizzan kanssa nautittavaksi.

valletta malta

Tilaan pizzan vaalealla pohjalla, sen päällä on tryffeleitä. Ravintolan hento ja virkistävä puheensorina kaikuu korvissani – kaikilla on hauskaa. Vaikka en ymmärrä mitä muut ihmiset puhuvat, jään kuuntelemaan. Ravintolan ilmapiiri saa minut niin hyvälle tuulelle. Ei seurassakaan ole valittamista, mutta välillä on hauska seurata muiden tekemisiä ja olla itse vain omissa maailmoissaan.

Vien palan pizzaa huulilleni ja huuhdon sen alas punaviinillä – nam! Mikä onkaan tämä mehevä makujen sinfonia! En halua että tämä pizza tai tämä viini loppuvat koskaan. Voisinpa jäädä tänne vielä pidemmäksi aikaa.

Tämä hetki on kaunis, mutta kaikki ei voi jatkua loputtomiin. Onneksi ulkona odottava Malta on kaunis oranssissa auringonlaskussaan. Nyt minun on aika lähteä ja avata silmäni..

25801639123_ba9943bcf1_k

.. Mitä! Taasko viini teki sen, kepposet pienelle mielelleni!? Missä olenkaan? Missä maassa? Mikä mahtaa olla vuodenaika?

Oi, miksi avasin silmäni? Olisin voinut jäädä vielä muistelomatkalle. Minähän istun kotisohvallani täällä viileässä pohjolassa villasukissani, vain veronalainen, mehevä, rubiininpunainen viini käsissäni, joka kuitenkin maistuu aivan samalle kuin se suuhun sulanut viini pizzan kanssa valettalaisessa ravintolassa.

En ole sekaisin, minähän olin vain matkalla muistoihini, siihen kesäiseen iltaan Maltalla, josta kerroin teille äsken.

Minulle viinit tuovat muistoja hyvistä hetkistä ravintolassa rakkaani ja ystävieni kanssa. Muistoja niistä itselleni täydellisistä makuyhdistelmistä, joita olen nauttinut matkoillani. Lasi viiniä saa minut välillä matkustamaan ajassa taaksepäin, johonkin tiettyyn aikaan ja paikkaan jossa olen ollut – ja missä olen nauttinut hetken kauneudesta jokaisella aistillani.

Aina, kun nostan tämän italiassa valmistetun viinin huulilleni, mieleni matkustaa oitis takaisin Maltalle ja onnellisiin hetkiin.

Mikä viini saa sinut matkustamaan ajassa taaksepäin?

Mira on matkabloggaaja, joka kertoo sinulle tarinoita maalta maailmalle ja takaisin. Hänen sydämensä sykkii hyvälle viinille, ruoalle ja sykähdyttävän oransseille auringonlaskuille. Lue lisää tarinoita Pöndekengissä-matkablogista

Kirjoittaja: Viinilinnan Vierailija

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.