Alkoholilain muutos mahdollisti mietojen viinien tulon ruokakauppojen hyllyille. Maistelimme tiimin kanssa suurimman osan saatavilla olevista miedoista viineistä, ja valikoimaa löytyi jos jonkinlaista.
Mukaan mahtui myös paljon positiivisia yllätyksiä, jotka viinillisen makunsa puolesta sopivat erinomaisesti nautiskeluun ja ruokien kanssa. Osa viineistä oli myös pirskahtelevia ja siiderimäisiä, jotka tuntuivat olevan enemmänkin mietoja iloitteluviinejä.
Esittelen tässä blogissa muutaman tärppimme miedoista viineistä, joita on saatavilla hyvin varustelluista ruokakaupoista.
Tunnetun Hardys -viinitalon mieto uutuusviini Hardys Stamp Moscato on hennon pirskahteleva, hedelmäinen ja raikas viini. Tuoksussa on passionhedelmää ja guavaa. Maku johdattelee trooppisten hedelmien puutarhaan. Viini on makea ja siksi se sopiikin erinomaisesti kaveriksi vähän mausteisemmallekin ruoalle.
Viini nautitaan hyvin viilennettynä, jäillä ja ystävien seurassa. Näin kesä on ja pysyy mielessä.
Hardysin Stamp Moscatoa myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa, kuten Prismoissa ja K-Citymarketeissa. Tämä viini on turvallinen valinta, sillä se sopii monen makuun.
Hardys Stamp Moscato – raikas vadelmainen booliohje juhliin! Lue booliresepti täältä.
Makea, pirskahteleva ja päärynäinen La Caliera vie kielen mennessään! Tämä viini tarjoillaan kuohuviinilasista hyvin viilennettynä ja se on parhaimmillaan erilaisten kakkujen ja marjaherkkujen kanssa. Tarjoa vieraillesi raikkaan juustokakun kera lasi La Calieraa ja voit olla varma että ystäväsi kutsuvat itse itsensä pian uudestaan kyläilemään luoksesi.
“Erinomainen viini, jonka alkoholipitoisuus tuntuu mukavan alhaiselta, ja sokeri on hienosti integroitunut viinin raikkaaseen hedelmäisyyteen.” – Essi Avellan
La Calieraa voit ostaa niin Alkoista kuin isoista ruokakaupoistakin.
Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari