Viini, ruoka ja ruokaviini

Kuka meistä ei joskus olisi ollut kuvailemassa Alkon myyjälle tulevia kokkailujaan ja pyytänyt niille sopivia viinisuosituksia?

Perusherkuttelijan järjestys on aina yleensä se, että ensin valitaan herkulliset ruoat, ja sitten niitä säestävät viinit. Joskus harvemmin tilanne voi olla niin päin, että esimerkiksi lahjaksi saadulle fiinimmälle viinipullolle lähdetään suunnittelemaan sopivaa illallista kylkeen, ja tällöin viini sanelee illallisella ruokaa painavamman sanan.

Picture1

Omien kokemusteni mukaan Alkon rekryissä ja perehdytyksissä tehdään paljon asioita oikein, sillä liikkeestä tai verkkosivujen chat-keskustelusta riippumatta, olen kohdannut vain huippuja ja asiantuntevia alkolaisia! Jos olen kysynyt suositusviiniä juustoiltaan, huomaavat myyjät aina kysyä sekä omista makumieltymyksistäni, että myös tarjottimelta löytyvistä juustoista: onko luvassa pehmeitä vai kovia juustoja, nuoria vai pidempään kypsytettyjä.

Eikö olisi helppoa jos viinin ja sen pariksi sopivan ruokasuosituksen saisi ihan kirjaimellisesti samassa paketissa?

Se on nyt mahdollista!

Pehmeän luomupunaviini Boeuf Bourguignonin etiketin takaa nimittäin paljastuu kyseisen viini seuraksi passelisti maistuvan burgundinpadan ohje – miten kätevää!

Toiselle etiketin puolelle on painettu ainesosaluettelo, kun taas toiselta puolelta paljastuu pataruoan varsinainen ohje. Koko pullollista ei tarvitse burgundinpataan lorauttaa, vaan siitä jää sopivaisesti lasilliset myös ruuan kaveriksi – kokkauksen aikaista kokinviiniä unohtamatta!

Picture2

Vielä on jäljellä muutamia viikonloppuja, kun kelien puolesta tekee mieli pitkään haudutettuja lihapatoja, mutta kevään eteneminenkään ei haittaa ruuan ja viinin yhdistämistä opiskelevaa viinitolloa, sillä samaan luomuviinisarjaan kuuluu myös valkkari: Bouillabaisse Chardonnay Organicin etiketin takaa löytyy tietenkin bouillabaisen eli ranskalaisen kala-äyriäiskeiton resepti.

Picture4

Vieraskirjoittaja: Viinitollo

Kirjoittaja: Viinilinnan Vierailija

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.