Veuve du Vernay Ice Rosé – tarjoiluehdotukset kesäiselle kuohuviinille

Kuohuviini tuo ylellisyyden tuntua arkeen, mutta kannattaa muistaa, että se sopii hyvin myös muihin käyttötarkoituksiin kuin vain juhlien alkumaljaksi. Kokosimme muutamia ideoita, joihin Veuve du Vernay Ice Rosé sopii – sen alkumaljan lisäksi. Vive la Vie!

Ranskalainen Patriarche Pére et Fils aloitti kuohuviinien valmistuksen vuonna 1955. Talon silloinen johtaja André Boisseaux päätti lähteä kilpailemaan samppanjaa vastaan tarjoamalla ihmisille edullisen, mutta silti elegantin kuohuviinivaihtoehdon. Syntyi Veuve du Vernay -tuotemerkki, jonka alta löytyy kuohuviinivaihtoehtoja eri makeusasteilla sekä eri kokoisissa pulloissa.

Veuve du Vernay Ice Rosé Demi-Sec on saatavilla Alkosta sekä 75 cl että 20 cl pulloissa. Viini on puolimakea ja väriltään kauniin vaaleanpunainen. Se valmistetaan Ranskassa punaisista Syrah-, Grenach- ja Cincault-lajikkeista. Maussa voi aistia punaisia marjoja, kuten vadelmaa ja mansikkaa, sekä hentoa mausteisuutta.

kuohuviini-cocktail

Nauti hellepäivänä jäiden kera

Ice-nimitys ei tarkoita, että viinin valmistuksessa käytetyt rypäleet olisivat jäätyneitä tai että viiniä olisi jäädytetty sen valmistusprosessin aikana. Tässä viinissä ”ice” tarkoittaa, että toisin kuin kuohuviinit yleensä, tämä soveltuu nautittavaksi jäiden kanssa. Jääkylmä vaaleanpunainen kuohuviini kruunaa lämpimän kesäpäivän!

 

Kuohuviini-cocktail saa kesän kielelle

Cocktailit ovat aina muodissa, joten tee vaikutus kavereihin ja tarjoa helppo, mutta herkullinen kuohuviini-cocktail. Yhdestä 75 cl pullollisesta kuohuviiniä saat valmistettua yhdeksän annosta.

2cl   Vadelmalikööriä (myös mansikkalikööri käy)

2 cl  Limen mehua

8 cl Veuve du Vernay Ice Rosé kuohuviiniä

Sekoita viilennetty vadelmalikööri ja limen mehu lasissa.
Kaada päälle kuohuviini ja sekoita kevyesti.
Koristele tuoreilla vadelmilla ja basilikan tai mintun lehdellä.
Nauti hyvässä seurassa!

 

veuve-du-vernay-ice-rose

Avec Les Macarons – luksusta arkeen

Sesongin söpöimmät kestit syntyy Macarons-leivoksista ja pinkistä kuoharista. Jos et ole näppärä käsistäsi tai muuten vain innostu leipomisesta, se ei haittaa – Macaronseja löytyy nykyisin jo useimmista kaupoista ja leipomoista.

Veuve du Vernay Ice Rosé sopii hienosti myös marjaisille jälkiruoille, kuten mansikkakermakakulle. Cincin!

 

Suolaiset juustot rakastavat kuplivaa

Perinteisesti ajatellaan että juustot ja punaviini sopivat yhteen. Näin toki usein onkin, mutta monesti valkoviini tai kuohuviini on juustoille jopa parempi vaihtoehto kuin tuhti punainen. Kun viinissä on lisäksi hieman makeutta, tasapainottaa se kivasti juustojen suolaisuutta. Samoin hyvä hapokkuus viinissä leikkaa juustojen rasvaisuutta ja raikastaa näin kokonaisuutta.

Kokeile tämän kuohuviinin kanssa mietoja, pehmeän makuisia juustoja kuten yrttisiä tuorejuustoja, mozzarellaa tai valkohomejuustoja.

Kirjoittaja: Viinilinnan Neito

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.