Unohda laskiainen – nyt alkaa laiskiainen

Viime päivinä on puhuttu paljon laskiaisesta. Oikeastaan paljon muusta ei ole puhuttukaan. Minua sitten korpeaa koko touhu.

Kaikki paikat ovat pullollaan nauravia lapsia ja iloisia kasvoja. Lasketaan mäkeä, ryystetään hernekeittoa ja työnnetään suu täyteen pannukakkua ja laskiaispullia. Tapellaan hillosta ja mantelimassasta.

Mutta kuka hemmetti keksi, että laskiainen on joku lasten juhla? Että ainoa, mitä silloin voi tehdä on syödä pullaa ja mennä pulkkamäkeen? Viettää kauniita talvipäiviä ulkona perheen kanssa?

Joku hölmö varmaan. Minusta laskiainen on nimittäin

a. kirjoitettu väärin ja
b. nimenomaan aikuisten juhla.

Siksi julistankin tämän laskiaisen jälkeisen ajan LAISKIAISEKSI. Aikuisten laiskiaiseksi.

Aikuisten laiskiaisviikolla syödään kyllä pullaa (pullat ovat kaiken lisäksi -30%), muttei takuulla lasketa mäkeä, vaan viiniä lasiin. Sillä tavalla koko päivän, oikein ylhäältä alas. Vaikka liukurin kanssa, jos huvittaa. Se voi toimia sellaisena suppilontapaisena. Jos välttämättä haluaa, voi kyllä ottaa avuksi pulkan. Sillä kulkee viinipullo poikineen vaikka naapuriin, jos haluaa laiskiaistella jonkun seurassa.

Aikuisten laiskiaisviikolla ei muuten myöskään vietetä minuuttiakaan ulkona, jollei ole pakko (kuten esimerkiksi silloin, kun täytyy hakea kotiin uusi viinipullo tai uusi sixpack pullaa, sekä hillolla että mantelimassalla, jottei mene tappeluksi). Tämähän on vuoden kylmimpiä viikkoja! Hulluhan silloin ulos menee, kun kotona on sohva, torkkupeitto ja ehkä telkkarikin. Aikuisten laiskiaisena on tarkoitus kääriytyä vilttiin, parkkeerata sohvannurkkaan ja ottaa laatikkoviini sohvapöydälle. Kaveriksi, katsos.

Viiniminna_sängyssä

Aikuisten laiskiaisen olennaisimpia perinteitä on keitto. Muttei hernekeitto, vaan sellainen juotava “keitto”, joka myös viininä tunnetaan. Kun keitto on nautittu, saa jälkiruoaksi pannukakkuja. Niiden kanssa sopii hyvin vaikka kuohuva, eräänlainen keitto sekin.

Mutta kaikkein tärkeintä aikuisten laiskiaisena on nauttia. Nauttia sohvasta, sisällä olosta ja laiskottelusta. Nauttia keitosta, viinistä ja pulloista. Eikun pullista. Nauttia.

Ihanaa laiskiaista kaikille aikuisille!

Nauti alkoholia aina vastuullisesti. Tämä teksti on höystetty huumorilla, emmekä kannusta alkoholin liialliseen käyttöön.

Kirjoittaja: viiniminna

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.