Viinilinnan vinkit syksyn riistaviineiksi

Riista-aika on jälleen käsillä. Nyt on hyvä hetki palauttaa mieleen riistan ja viinin yhdistämisen perusajatukset sekä suositukset, ja esitellä muutama maukas viini syksyn riistaruokien seuraksi.

Alkon sivuilla on kerrottu varsin selkeästi mitä pitää ottaa huomioon kun etsit riistalle sopivia viinejä. Alla lainaus Alkon sivuilta:

“Hyvä riistajuoma on aina persoonallinen ja täyteläinen. Riistaa tarjoillaan useimmiten juhlaruokana, joten riista-aterian viini voi olla hieman tavallista hinnakkaampi. Monet riistaruoat ovat melko voimakkaan makuisia, joten viiniltäkin vaaditaan rakennetta, aromikkuutta ja täyteläisyyttä.

Perussääntö on, että lintujen kanssa kannattaa suosia viinejä, joiden happorakenne on hyvä, kun taas roseeksi jätettävän fileen kera sopivat tanniiniset punaviinit. Pataruoat rakastavat kypsän hedelmäisiä ja pehmeitä punaviinejä.”

Edellä mainittujen vinkkien avulla on hyvä lähteä metsästämään oikeita viinejä riistan seuraksi.

Tässä sinulle muutama vaihtoehto nautiskeluun!

 

Appetitoso Arancione Originale 10,99€ 0,75l

Appetitoso Arancione Originale on pirteä poikkeus appassimento – viinien joukossa. Mehevän hillomaisuuden sijasta, tämä viini on mausteisen tyylikäs, ryhdikäs, tasapainoinen ja hienostunut lajinsa edustaja. Monipuolisesti eri ruokalajien pariksi taipuva viini sopii erinomaisesti myös sellaisenaan nautittavaksi. Riistakauden aikana se on parhaimmillaan riistalintujen seurana!

Appetitoso Arancione Originale sai kultamitalin Vuoden Viinit 2016 -kilpailussa.

 

Les-dauphins-rouge-sopii-riistaruoan-kanssa

Les Dauphins Rouge Organic 11,98€ 0,75l

Les Dauphins -viinisarja tulee Côtes du Rhônen alueelta, ja viinien etiketit hehkuvat 1920-luvun Pariisin henkeä. Les Dauphins Organic Rouge on sopivan mausteinen ja elegantti luomu-punaviini.

Maultaan se on keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, tumman luumuinen, kevyen mustikkainen, mokkainen Tyylikäs viini vaikkapa pastan, pizzan ja possun pariksi.  Mutta toimii hienosti myös riistalintujen kanssa. Jos metsästysonni ei ole mukana, niin tätä viiniä kannatta kokeilla myös hieman viilennettynä lohen parina.

 

Hacienda Valvarés Crianza 13,49€ 0,75l

Hacienda Valvares on äärilaadukas espanjalainen viini mistä löydät historiallisen Riojan navetantaustan ja mausteisuuden yhdistettynä nykypäivän kompaktin kypsään marjaisuuteen!

Bodegas Altanzan tila sijaitsee Espanjassa Riojan alueella Fuenmayorissa. Tila on perustettu vuonna 1998. Viinitalo perustettiin aluksi selkeästä syystä: tuottamaan laadukkaita, perinteisiä Riojan viinejä ja myydä niitä kohtuullisella hinnalla. Ja tavoitteessaan he ovat onnistuneet täydellisesti. Pullon ulkoasu on jotain uutta, totutusta poikkeavaa modernia designia. Hacienda Valvarés on ollut yksi tastingien suosituimpia viinejä. Moni on todennut, että se on todellakin jotain uutta ja erilaista. Hyvässä mielessä!

Maultaan Hacienda Valvarés on keskitäyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, herukkainen, mausteinen ja kevyen tamminen.

Se sopii juustojen, lampaan, naudan ja varsinkin riistapatojen vauhdittajana loistavasti!

viini-riistaruoan-kanssa

 

Armigero Valpolicella Ripasso 2016

Kerrataan alkuun, mitä sana ripasso viinipullon kyljessä tarkoittaa. Rypäleet kasvavat Valpolicellan viinialueella Veronan maakunnassa, Pohjois-Italian Venetossa. Viini on Ripasso, joka Valpolicellan valmistuksen jälkeen ennen kypsytystä suodatetaan Amaronen kuivatuista rypäleistä muodostuneen saoksen läpi. Näin viini saa hieman Amaronelle tyypillisiä ominaisuuksia.

Armigero Valpolicella on yksi tyylikkäimpiä ja monipuolisimpia italialaisia viinejä tyylikkääseen ruokailuun. Se on maultaan keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, kypsän karpaloinen, nahkainen ja mausteisen tyylikäs kokonaisuus. Voit tarjota sitä possun, naudan, maksan ja varsinkin riistaruokien kanssa se on kuin kotonaan. Hirvipata porisemaan ja Armigero Ripassoa seuraksi!

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.