Sitruksinen juustokakku ja La Caliera -jälkiruokaviini

Vie äitienpäivätarjoilut uudelle tasolle ja yhdistä raikkaan kakun kaveriksi jälkiruokaviini. Borgo Maragliano La Caliera antaa viimeisen silauksen sitruksiselle juustokakulle – ota resepti talteen ja onnittele päivänsankaria keväisellä yhdistelmällä!

 

Jonna Monola:

Hyvät naiset ja herrat, saanko esitellä sitruksisen juustokakun, joka selättää perinteisen keylimepien heittämällä. Arvatkaapa miksi? No siksi, että tätä herkkua tosiaan voi nautiskella hyvällä omallatunnolla, sillä se on vegaaninen, sokeriton, maidoton ja täysin viljaton ja ah, silti niin täyteläinen täydellinen herkku lievittämään ulkomaakaipuuta. Mausta sen terveellisyyttä ei kyllä huomaa, joten lupaan, että tämä maistuu vähän perinteisimmillekin herkuttelijoille.

 

sitruksinen-juustokakku

 

Sitruksinen juustokakku

Pohja

1 dl pekaanipähkinöitä (tai joitakin muita pähkinöitä)
2 dl kookoshiutaleita
10 medjool-taatelia (poista kivet)
hyppysillinen himalajan suolaa
1 tl luonnon vaniljaa jauhettuna
1dl kookosöljyä

Täyte

1,5-2 dl sulattettua raakakaakaovoita
2 dl cashewpähkinöitä (liotettuina vähintään 2h, mielellään yön yli)
2 isoa kypsää avokadoa
ripaus luonnon vaniljaa
1 luomu limetin raastettu kuori ja mehu (säästä kuori koristelua varten)
1 luomu sitruunan raastettu kuori ja mehu (säästä kuori koristelua varten)
maun mukaan makeutusta agavesiirappia (vaahterasiirappi tai hunajakin käy)
2 rkl jauhettua psylliumkuitua (ei välttämätön, tekee vähän paremman rakenteen)

Kuorrute

2 dl cashewpähkinöitä (liota minimissän 2h, mieluiten yön yli)
1 prk kookoskermaa
makeutusta maun mukaan (itse käytin agavesiirappia)
hyppysillinen himalajansuolaa
ripaus luonnon vaniljaa

 

sitruksinen-juustokakku

Tee ensin pohja sekoittamalla kaikki ainekset tehokkaassa blenderissä tai monitoimikoneessa murutaikinaksi. Painele massa piirakka-/kakkuvuokaan (n. 20cm halkaisijalta toimii hyvin).

Valmistele täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset tasaiseksi ja sileäksi seokseksi. Maista ja mausta mieleiseksi. Kaada vuokaan ja laita jähmettymään pakastimeen.

Tee tässä välissä kakun päälle tuleva kuorrute. Laita kuorrutteen ainekset blenderiin (viimeisenä pähkinät), sekoita tasaiseksi, sileäksi seokseksi. Laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Ota kakku pakastimesta jähmettymästä ja kaada kuorrute tai käytä luovuuttasi ja koristele kakku kuorrutteella, limen ja sitruunan kuoren raasteella sekä kookoslastuilla.

Laita kakku jääkaappiin ja ota se 30 min ennen tarjoilua pehmentymään.

 

borgo-maragliano-la-caliera

Mahtavana makuparina kakun kanssa toimii Borgo Maragliano La Caliera Moscato d’Asti -jälkiruokaviini. Tarjoile makean pirskahteleva herkku kuohuviinilasista hyvin viilennettynä.

 

Resepti & kuvat Jonna Monola (Bohemian Mood -blogi / @jonnamonola)

Kirjoittaja: Viinilinnan Vierailija

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.