Roseeviinit ovat tulleet jäädäkseen!

Kulunut vuosi on todistanut, että suomalaisetkin ovat löytäneet roseeviinien hienouden. Erilaiset roseeviinit ovat upeita seurustelu- ja ruokaviinejä. Nyt niitä on valikoimissa jo niin paljon, että jokainen löytää makuunsa sopivan. Olemme koonneet tähän kesän uudet roseemme, joista voit löytää uutuuksia, tarinoita tulevia viinihetkiä ajatellen.

Juhlat ja illanvietot

Juhlissa ja illanvietoissa löytyy aina monta hyvää syytä kohottaa malja jos toinenkin. Tässä teille kaksi eri tyylistä tunnelman nostattajaa!

Fiorissimo Sparkling Rosé Extra Dry 0,75l 10,90€
Fiorissimo on ollut kevään viinillisten messujen ja Viinilinnan tapahtumien ehdoton suosikki. Moni kuluttaja on todennut, että tämä kuohari on kuin tehty suomalaiseen makuun. Se on suositun Fiorellino Proseccon roseeversio. Viini on tuoksultaan ja maultaan kauniin herkkä ja kepeä ”kesän ylistys”. Siinä on reilusti kevyttä verigreipin raikkautta, yhdistettynä vihreään omenaan. Vaikka se luokitellaankin kuivaksi kuohuviiniksi, tuntuma suussa ei ole suuta kuivattava, vaan reilun hedelmäinen ja raikas! Fiorissimo on mitä parhain juhlamalja. Se sopii iloiseen röpöttelyyn, mutta toimii myös salaattien, vähärasvaisen kalan ja äyriäisten kaveriksi.

P1110305.jpg

Montalto Pino Pino Rose Frizzante 0,75l 8,99€
Tervetuliais- tai juhlamaljan ei tarvitse välttämättä olla kuohuviini. Se voi olla vaikkapa juomasekoitus tai hiukan pirskahteleva roseeviini italialaiseen frizzante –tyyliin. Rento nimi PinoPino sopii loistavasti helposti lähestyttävälle viinille, joka on valmistettu 100% Pinot Noir rypäleestä Italian Lombardiassa. Perinteisten salaattien ja kalaruokien lisäksi myös itämaiset ruokalajit sopivat tämän iloisen italiaanon seuraan.

P6143268.jpg

Tyylikkäät roseet vaativampaankin ruokailuun!

Roseet voivat olla myös tyylikkäitä ja aromikkaita viinejä vaativaankin makuun. Tässä kaksi upeaa esimerkkiä viiniharrastajille! Jos ruokalistaasi kuuluu tarkasti mietittyjä ruokia haastavalla reseptiikalla, seuraavat kaksi viiniä ovat varteenotettavia vaihtoehtoja!

Les Dauphins Organic Rosé Cotes du Rhone 0,75l 12,99€
Cotes du Rhonella on pitkä historia laatuviinialueena, eikä Les Dauphins ole poikkeus. Jos arvostat kuivaa ryhdikästä roseeviiniä, tämä viini on juuri sinulle. Suosittelen Les Dauphinsia tyylikkääseen ruokailuun. Maukkaat kala-ateriat, salaatit ja kanaruoat ovat kuin luotu sitä varten!

P6143280.jpg

Filarino Rosé 0,75l 10,90€
Filarino Rosé on tehty ryhtiä ja tyylikkyyttä arvostavalle joka kodin ”viinurille”. Se on valmistettu Italian yhdestä merkittävimmästä rypälelajikkeesta Sangiovesestä. Viini on tuoksultaan ja maultaan erittäin ryhdikäs, mausteinen ja maukas. Sitä voi suositella ilman pelkoa salaattien, kala- ja kanaruokien seuraksi. Mutta, jos minun pitäisi valita roseeviinien joukosta yksi viini liharuokien seuraksi, se olisi tämä. Filarinossa on niin paljon luonnetta, että se varmasti toimisi grillatun lihan seurana! Ps. Filarino tarkoittaa Italiassa romagnan murteella flirttiä.

P6133247.jpg

Roseet grillaukseen!

Grillaaminen ruoanvalmistuksessa antaa raaka-aineille paljon. Kypysyyttä, makua ja näköä. Myös grilliviiniltä vaaditaan paljon. Ne eivät voi olla kaikista hentoisimpia valintoja.

The Wanted Zin Blush 0,75l 10,98€
The Wanted Zin –punaviini on jo legenda kotimaisessa viiniscenessä. Nyt se on saanut seurakseen valloittavan pikkusiskon. The Wanted Zin Blush on raikkaan marjaisa roseeviini hyvillä hapoilla varustettuna. Perinteiset salaatit ja kalaruoat sopivat Wantedin kanssa mainiosti, mutta viinissä on niin paljon rakennetta, että en epäröi suositella sitä myös burgereiden, pastojen ja pizzan kanssa. The Wanted Zin Blush toimii kyllä hyvin ilman ruokaakin…

P6133237.jpg

Echo Falls White Zinfandel 1,5l 18,50
Mausteet ja tulisuus ovat juurtuneet kotimaiseen kokkaukseen ja ruokailunautintoihin. Kun haluat nauttia viiniä tulisen ruoan kanssa, muista tarkistaa, että siinä on jäännössokeria. On olemassa kuiviakin viinejä, mitkä taittavat tulisen ruoan, mutta helpoin tapa on kuitenkin valita ruokajuomaksi puolikuiva tai puolimakea viini.

Echo Falls White Zinfandel Rosé on ihanteellinen viini leppoisaan seurusteluun, juhlimiseen ja varsinkin tulisen ruoan seuraksi. Tuoksussa on paljon punaista lempeää marjaisuutta ja suutuntuma on ihastuttavan pehmeä. Se näyttää kuitenkin luontonsa kun maistat sitä esimerkiksi chilillä potkaistujen grillattujen jokiravunpyrstöjen kanssa. Se yksinkertaisesti toimii!
Vinkki: Viilennä Echo Falls White Zinfandel Rosé oikein kylmäksi ja kaada viini tyylikkääseen ”sisustusvesipulloon”. Saat helposti elegantin pöytäkoristeen maukkaalla sisällöllä!

P6133258.jpg

Piknik-vinkit

Piknik-viineiksi suosittelen lämpimästi kartonki- tai muovipakkauksia. Ne on kevyempiä kantaa, eikä tarvitse varoa että ne särkyvät. Viinit nautitaan piknikeillä usein mukeista tai muovilaseista, joten viinitkin voivat olla mutkattoman leppoisia ja monipuoliseen makumaailmaan sopivia valintoja!

Mucho Mas Rosé 1l 11,90€
Alkon ainoa etelä-afrikkalainen litran rosee PET-pullossa on kehitelty suomalaiseen makuun. Sitä voi suositella yleiseen ilonpitoon, mutta toimii myös mausteisten kana- ja kalaruokien sekä salaattien kanssa! Kokeile sitä myös tex mex –ruokien kanssa! Muchosti makua, muchosti kokoa ja muchosti kesäfiilistä!

P5282722.jpg

Liisa Bobal Rosé 1l 7,99€
Liisa Bobal Rosé on puolimakea espanjalainen rosee. Raikkaan hapokas ja ihanan hedelmäinen. Viinissä on sokeria sen verran, että sen voi nauttia jäiden kanssa, pilaamatta viinin makua.

Liisa on mutkaton neito nautittavaksi lähes kaikkien piknik-eväiden kanssa. Sipsit, salaatit, marinoidut sormipalat, makkarat, täytetyt patonkit ovat kaikki Liisan ystäviä. Siitä voi tehdä myös nautitavia kannujuomia laittamalla puolet esim. Spriteä tai Russchian Wateria ja toinen puoli Liisaa! Juoma toimii, kunhan käytät paljon jäitä!

P1110270.jpg

Vaaleanpunaista kesää!

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.