Rockaavat roseet

Filarino Sangiovese Rosé 2018 30,99€ 3l hanapakkaus

Filarino tarkoittaa Emilia-Romagnan murteella “flirttiä”. Tämä tyylikäs rosee sopiikin erinomaisesti rentoihin seurustelu- ja ruokahetkiin, joissa pieni flirtti on aina sallittua.

Gastronomiasta, autoista ja moottoripyöristä tunnettu maakunta Emilia-Romagna on suomalaisille lähes tuntematon viinialue. Perinteisesti sangiovese- ja albana -rypäleisiin luottanut alue tuottaa nykyisin myös cabernet- ja merlot- sekä chardonnay- ja sauvignon-pohjaisia viinejä.

Sangiovese on totuttu nauttimaan pohjoismaissa yleensä punaviinin muodossa, mutta kyseisestä rypäleestä voi valmistaa “maukkaan ruudikkaita” rosé -viinejä ja jopa valkoviinejä. Nuorta Sangiovese -punaviiniä voi kuvailla hiukan kiukkuiseksi ja rapsakaksi viiniksi ja jotain sellaista on myös aistittavissa Filarino Rosésakin. Se on miellyttävän napakka viini monipuoliseen ruokailuun.  Viini on raikkaan marjainen, miellyttävän hapokas, tasapainoinen kumppani kevyille herkuille, antipasti -lautasen kyydittäjäksi, vähärasvaisen kalan, kanan ja äyriäistenkin kaveriksi!

Filarino Sangiovese Rosén voi huoletta ottaa mukaan piknikille, mökille ja takapihan kemuihin! Flirttiä luvassa!

La Petite Gargotte Cinsault Rose 2017 9,60€ 0,75l

La Petite Gargotte on viehkeä roseeviini erityisesti kesän herkuille. Tämä ranskatar on täydellinen viinikumppani mm. ravuille, kalalle ja kesän salaateille. Puolikuiva ja raikas, hentoinen mutta ruoan pariksi toimii paremmin kuin hyvin pienen ryhdikkyytensä ansiosta.

Eteläiselle Ranskalle tyypillinen Cinsault, joka antaa viinille hempeyden lisäksi myös hyvän ryhdin. Kaunis kesäviini ja terassikauden suosikki.

Gargotte tarkoittaa ranskaksi pientä perinteistä ravintolaa tai brasserieta. Nämä ovat yleensä korkean laadun paikkoja, mutta edullisia, paikallisten suosimia perinteisiä paikkoja. Gargotte-ravintolat käyttävät paikallisia raaka-aineita, ja ruoka on aina pääosassa, kuten ranskalaisessa kulttuurissa yleisestikin!

La Petite Gargotte Cinsault Rose on maultaan kuiva, hapokas, vadelmainen, sitruksinen, kevyen kukkainen ja raikas. Se on viattoman maukas viini moneen menoon. Sitä voi suositella hyvin viilennettynä ihan vain laseittain, mutta se herää mukavasti eloon salaattien, vähärasvaisen kalan, kanan, sekä varsinkin äyriäisten kanssa!

Kaikki roseeviinimme löydät täältä.

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.