Täydelliset viinit rapujuhliin

Rapukauden lähestyessä on hyvä kerrata vinkit, kuinka löytää sopivat viinit rapujen seuraksi. Kerrankin meillä suomalaisilla on juhla, jonka ruokatarjoilu on selkeä ja muodostuu vain muutamasta elementistä: rapu – suola – tilli. Ja ehkä paahtoleipä ja voi…

Rapuviinien valinta

Muista seuraavat asiat, ennen kuin ostat viinit rapujuhlaan:

  • Rapujen suolaisuus vähentää viinin hapokkuutta ja hedelmäisyyttä, joten viinivalintasi tulisi olla reilusti hapokas ja raikas. Viini voi olla puolikuiva, siitä ei ole haittaa! Tästä esimerkkinä Riesling.
  • Jos rapujen seassa on reilusti tilliä, niin vauhdittajaksi voisit ottaa ryhdikkään, raikkaan ja sitruksisen viinin. Vaikkapa Sauvignon Blancin.
  • Myös raikkaan rapsakka roseeviini on nautinto rapujen kanssa!
  • Lue ajankohtaiset rapuviinisuositukset

La Petite Gargotte Cinsault Rosé 9,48€ 0,75l

Etikettikin sen jo kertoo. La Petite Gargotte on viehkeä roseeviini erityisesti kesän herkuille. Tämä ranskatar on täydellinen viinikumppani mm.ravuille, kalalle ja kesän salaateille. Puolikuiva ja raikas, hentoinen mutta ruoan pariksi toimii paremmin kuin hyvin ryhdikkyytensä ansiosta. Eteläiselle Ranskalle tyypillinen Cinsault, joka antaa viinille hempeyden lisäksi myös hyvän ryhdin.

Viinilinna Riesling Kabinett Trocken 13,99€ 0,75l

Harvemmin pääsee kertomaan omasta viinistä. Ja tästä viinistä kyllä puhuu ja kirjoittaa mielellään. Viinilinna Riesling tulee Rheingaun Oestrichin viinialueelta. Viinin on tuottanut Weingut Manfred Bickelmaier. Bickelmaier on alueen vanhin tuottaja ja perheen historia ulottuu dokumentoidusti vuoteen 1641. Tällä kokemuksella on valmistettu myös Viinilinnan Riesling Kabinett Trocken, jonka voimakas hapokkuus ja vahva hedelmäisyys ovat Rheingauta parhaimmillaan. Tämä puolikuiva, erittäin hapokas, viheromenainen, mineraalinen ja sitruksinen viini on mitä parhain kumppani rapujen seuraksi. Jos haluat tietää miltä maistuu huippuviini Rheingaun alueelta, kokeile Viinilinna Rieslingiä!

Triade della Campania 10,49€ 0,75l

Triade on saanut lehdistön huomiota ja saavuttanut mitaleita viinikilpailuissa, mm. Hopeamitali Vuoden Viinit-kilpailussa vuonna 2014 ja hopeasija International Wine and Spirit Challengessa 2018. Myös kotimainen viiniasiantuntija Master of Wine, Essi Avellan suosittelee Triadea ehdottomana rapujen seuralaisena. Italia tuottaa myös vakavasti otettavia ja ikääntymiskykyisiä valkoviinejä. Triadessa on käytetty Falanghina-, Fiano- ja Greco- rypäleitä. Rypäleet on poimittu käsin syyskuun ja lokakuun välissä Italian ”nilkasta” Irpinian alueelta Avellinon provinssista Campaniasta.

Rebellious Riesling 11,98€ 1L PET

Tämä Riesling edustaa jo nimensä puolesta viinimaailman uutta aaltoa. Ensinnäkin: laadukas Riesling on pakattu 1 litran muovipulloon, toiseksi: Uuden-Seelannin Rieslingit ovat vielä aika tuntemattomia kotimaiselle kuluttajalle. Ja kolmanneksi: Rebellious Rieslingissä on äärimmäisen hyvä hinta-laatusuhde! Jos vietät rapujuhlia mökillä, veneessä (satamassa) tai picnicillä, niin Rebellious Riesling on mitä parhain valinta. Jo pakkauksen keveys ja kestävyys tekee siitä turvallisen vaihtoehdon kotia hankalampiin olosuhteisiin. Ja viini itsessään on melkoinen ihastus. Jos tunnnistat olevasi se, joka etsii Alkosta kuivan, erittäin raikkaan viinin, niin et tule pettymään Rebelliouksen seurassa. Se on kuiva, erittäin hapokas, sitruksinen, valkopersikkainen ja mineraalinen tyylikäs viini vaativampaankin makuun. Ja mitä parhaimmillaan rapujen kanssa. Se sopii loistavasti myös salaattien, vähärasvaisen kalan ja vaikka sushin seurana. Jos olet vielä epäillyt muoviin pakattujen viinien laatua, niin viimeistään tämän viinin kohdalla voit unohtaa ne ajatukset ja annat itsellesi luvan kokeilla jotain uutta ja todella hyvää!

La Mas Bonita 13,99€ 0,75l

Espanjalaiset valkoviinit ovat jääneet pahasti huomiotta. La Mas Bonita on hyvä esimerkki espanjalaisesta valkoviiniosaamisesta. Messuilla ja tastingeissä La Mas Bonita on ihastuttanut maistajansa modernilla ulkoasulla ja ennen kaikkea maukkaalla makumaailmallaan. Intohimo viiniin ja taiteeseen ovat kaksi ainesosaa, jotka ovat Winery On viinitalon takana. Viinitalo on nuorekas ja dynaaminen edelläkävijä, joka yhdistyvät nykyaikaiset, ajan tasalla olevat menetelmät ja ammattitaito. Viinitaloa pyörittää nuori pariskunta, jossa rouva hoitaa pakkauksen ulkonäön ja mies sisällön. Varsinkin Winery Onin etiketit poikkeavat totutusta espanjalaisesta tyylistä, mutta myös pullojen sisältö tarjoaa päivitetyn version espanjalaisista huippuviineistä. La mas Bonita on tehty 100% Verdejo -rypäleestä. Verdejo on yksi Espanjan laadukkaimpia valkoisia rypälelajikkeita. Verdejo viinit ovat aromaattisia, pehmeitä ja täyteläisiä. Rypäleet tyypillisesti kerätään öisin, jotta kerätyt rypäleet olisivat vähemmän hapokkaita. Viini on tuoksultaan raikkaan hedelmäinen. Tuoksusta on helppo löytää mm. persikkaa, omenaa ja sitruksia. Maultaan viini on kuiva, hapokas, persikkainen, sitruksinen, keltaomenainen ja miellyttävän suuntäyttävä. La Mas Bonita on kuin kotonaan rapujuhlissa, mutta sopii myös salaatteihin, kanaruokiin ja kotimaiseen kalapöytään.

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.