Rakkaudesta ja rohkeudesta

Ihmiset rakastavat tarinoita, erityisesti tarinoita rakkaudesta. Italian Verona, Romeon ja Julian kotikaupunki, vastaanottaa joka vuosi tuhansia, yksinäisten sydämien Julialle osoittamia kirjeitä. Jokaiseen niistä vastataan käsinkirjoitetulla viestillä. Jos viinialalla on oma rakkaustarinansa, se on tässä. Ja se sykkii Välimeren sydämessä.

P9030313.jpg

Kun kaksi taiteilijaa löysi toisensa

Piskuinen espanjalainen Winery On yhdistää omistajiensa kaksi intohimoa, viinin ja taiteen. Sen omistaja Pablo teki aikaisemmin viinejä isommille viinitaloille, kunnes pitkä etsimisen jälkeen löysi elämänsä rakkauden, vaimonsa Karelin. Pariskunnan työnjako on selkeä: Pablo tekee viineistä maukkaita ja Karel niistä kauniita. Pullot ovatkin harvinaisen näyttäviä, ornamentteineen kuin koruja.

P9030292.jpg

Paha poika omasta takaa
Tapaan molemmat ja maistan punaviiniä nimeltä Paha poika (El Chico Malo). Kun ihmettelen mistä nimi tulee, Karel naurahtaa pilke vaaleanruskeissa silmissään, osoittaa etiketin pahaa poikaa ja miehensä tummia kulmakarvoja. Yhdennäköisyys on ilmiselvä; paha poika löytyy omasta takaa. Itse viini on rouhea. Se yhdistää Cabernetin ja Monastrelliin aivan uudella tavalla. Se on nimensä veroinen: puhuu samettisesti, mutta vie jalat alta.

P9030310.jpg

Pääkallo juhlistaa elämää
Pääkalloilla koristellut täyteläiset, suklaiset ja kirsikkaiset Demuerte-viinit ovat design-suosikkejani. Demuerte tarkoittaa sananmukaisesti “Kuolemasta”. Skandinaavisessa kulttuurissa kallo on usein synkkä varoitus, mutta latinalaisessa kulttuurissa pääkallo juhlistaa myös elämänriemua, ja tuo hyvää onnea. Se kertoo rakkaudesta elämään, sen päättymättömyyteen ja voimaan.

Minusta Demuerten pääkallo kertoo myös rohkeudesta; uskalluksesta olla omanlaisensa, uskoa ihanteisiinsa ja kulkea omia polkujaan. Karelin ja Pablon latinalainen, aurinkoinen nauru ja elämänilo tarttuu. Jokainen siemaus vie lähemmäs siellä jossain, Espanjan korkean Yeclan alueen tummassa, kuumassa kesäillassa tuikkivaa tähtitaivasta. Se saa iloitsemaan kaikkien niiden puolesta, jotka uskaltavat seurata unelmaansa.

Uskon ja toivon, että tämä rakkaustarina jatkuu vielä kymmenien vuoden päähän, ja tuottaa matkallaan yhä uusia elämyksiä viininystäville. De ilusión también se vive. Unelmat pitävät meidät liikkeessä.

<P9030326.jpg

Kirjoittajana Antti Halme.
Kirjoittaja on nuorisokirjailija ja viiniharrastaja, joka rakastaa matkailua sekä raikkaita ideoita

Kirjoittaja: Viinilinnan Vierailija

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.