Tunnelmallinen joulu – punaviinit jouluksi!

Tässä punaviinivinkkimme tunnelmalliseen joulun viettoon. Valitse joulun punaviini niin, että se sopii joulupöytään, mutta maistuu upealta myös ihan sellaisenaan. Seuraavat kolme vinkkiä säästävät sinut turhalta mietinnältä, sillä näillä vinkeillä onnistut viinivalinnoissa varmasti!

Demuerte Gold 2015 18,98€ 

Demuerte Gold edustaa pakkaukseltaan ja sisällöltään uutta modernia Espanjaa. Perinteiset “kultaiset langat” ja etiketit loistavat poissaolollaan. Myös viini on maultaan jotain uutta ja tyylikästä espanjalaista huippua.

Viini on upeassa tasapainossa ja siitä aistii huolellisen työskentelyn. Viinin tanniinit ovat miellyttävän pehmeät ja maku on runsas ja voimakas, olematta kuitenkaan hyökkäävä. Viinin mausta kuitenkin aistii, että se tulee parantumaan seuraavien vuosien aikana. Tanniinit pehmenevät ja mausteista tulee entistä silkkisemmät. Tämä viini on parhaimmillaan tummien liharuokien kanssa. Nauta, lammas ja haudutetut pataruoat toimivat viinin kanssa erittäin kauniisti.

demuerte-gold

La Chasse des Princes Châteauneuf-du-Pape 2016 26,99€

Cellier des Princes on vuodesta 1925 toiminut 580 hehtaarin osuuskunta Châteauneuf-du-Pape´ssa, joskin he tuottavat myös muita Rhonen alueen viinejä. Viljelyssä on kaikki 13 sallittua rypälettä, mutta hallitsevassa osassa ovat grenache, shiraz ja mourvedre.

Nyt on ehkä syytä avata muutamalla sanalla tätä legendaarista viinialuetta. AOP Châteauneuf-du-Pape on Rhônen tunnetuin laatuviini. Viinit tulevat samannimisestä kylästä Orangen ja Avignonin välissä. Châteauneuf-du-Pape tarkoittaa “paavin uutta linnaa”. Alueen historia on pitkä ja viinien laadusta pidetään kiinni kynsin ja hampain.

La Chasse des Princes Châteauneuf-du-Pape on keskitäyteläinen, tanniininen, kirsikkainen, mustikkahilloinen, herukkainen ja paahteinen. Se on parhaimmillaan riistalintujen, pataruokien ja mietojen juustojen seurana. Ja vaikka ihan ilman ruokaakin!

chateneuf-du-pape-joulupöytään

Amarone Armigero 25,98€

Armigero Amarone tuotetaan kuuluisalla Valpolicellan viinialueella Cantina Valpantenan viinitilalla. Cantina Valpantena on Valpantenan kylässä 50-luvulta asti toiminut pienehkö tila. Rypäleitä on kuivatettu neljä kuukautta ennen viinin käymistä. Näin ne menettävät 40 prosenttia painostaan ja viinin mausta tulee voimakas ja tiivis.

Armigero Amarone on täyteläinen, tanniininen, karpalohilloinen, tumman luumuinen, kypsän viikunainen, mausteinen, tamminen ja lämmin viini. Se sopii hienosti lampaan, riistan, pataruokien ja juustojen seuralaiseksi.

Tuottajan mukaan oikein säilytettynä viini kestää 5 –7 vuotta vuosikerrasta. Mutta mikä parhainta, Armiegero Amarone on jo nyt tällä hetkellä upean makuinen ja valmis nautittavaksi. Liian usein Amaronet vaativat aikaa vielä useamman vuoden ostohetkestä eteenpäin, että ne ovat sopivan kypsiä nautittavaksi. Se ei haittaa silloin, jos sinulla on malttia odottaa, mutta meille hätäisille Armigero Amarone on loistava löytö!

amarone-armigero-kruunaa-joulun

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.