Punaviiniä suomalaisittain Budapestissä

Helteinen Budapest tervehti meitä, kun saavuimme Suomen viileähköstä kesästä pitkälle viikonloppureissulle Unkarin sydämeen. Perjantai kului hotellin lähikulmia tutkien ja edullista hintatasoa ihmetellen. Lauantaina päätimme lähteä piknikille, mutta sitten ennen tutustuisimme Linnavuoreen, joka on yksi Budapestin merkittävimpiä nähtävyyksiä. Linnavuoren läheltä löytyisi varmasti sen verran nurmikaistaletta, että sinne voisi piknik-eväät levittää. Niin, mitäs siellä sitten nautittaisiin? Viiniä ehdottomasti, patonkia, viinirypäleitä, mansikoita ja mitä nyt sattuisimme kaupasta löytämään. Viinipullon olimme ostaneet jo edellisenä iltana, joten se kulki repussa mukana.

Budapest_3

Kuninkaanlinna ja hienot näkymät Tonavalle ihastuttivat. Miten kauniilta Budapest näyttikään. Vettä kului monta pulloa lämpimän sään ansiosta, mutta vatsa alkoi kurnia siihen malliin, että muutakin pitäisi saada. Matkan varrelta ei ihmeeksemme ollut löytynyt mitään kauppaa, jotain pieniä kioskeja vain. Olimme myös tehneet viinipullosta havainnon, että siinä on luonnonkorkki eikä meillä ollut avaajaa mukana. Jopas meidän hienoja suunnitelmia koiteltiin. Kyselimme kioskeista pullonkorkinavaajaa, mutta saimme vastaukseksi vain pään pudistuksia. Johan nyt on ihme, ellei Euroopan toiseksi suurimmasta viinintuottajamaasta löyty pullonkorkinavaajaa.

Budapest_1

Lukuisten kyselyjen jälkeen tuumimme, ettei avaajan puute ole ennenkään estänyt viinin juontia. Kun Linnavuori oli kierretty ja löysimme puistosta sopivan nurmikaistaleen, istahdimme siihen ja miehiltä löytyneellä työkalulla tökkäsimme korkin pullon sisään. Punaviinipullo kiersi ystävältä toiselle ja korkin palasia suusta sylkien nautimme seurasta, hienoista maisemista ja tottakai maukkaasta unkarilaisesta viinistä. Patongin palanen ja muutama viinirypäle olisi tehnyt terää ja luultavasti ohi kulkevan suomalaispariskunnan lausahduskin olisi ollut erilainen. Sieltä nimittäin kuului “Nuo ovat taatusti suomalaisia.”

Kippis!

Merja on kaikkiruokainen matkailija, joka viihtyy niin kaupungin sykkeessä kuin vuorillakin. Lasissa helmeilee joko Riesling tai hyvä kuohuviini. Merjan matkoista voi lukea lisää www.rantapallo.fi/merjanmatkassa

Kirjoittaja: Viinilinnan Vierailija

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.