Paras piknikviini kulkee ekologisessa pullossa

Auringonpaiste, loistava seura ja vähän muurahaisia – voiko kesäpäivältä enempää toivoa? Piknik on klassinen tapa viettää vapaa-aikaa ystävien tai perheen kanssa. Ruoka ja juoma tuntuvat maistuvan paljon paremmalta viltillä istuskellessa ja auringon hyväillessä niskaa. Maut viineissä ovat kepeitä ja kesäisiä. Niitä on lähtökohtaisesti helppo yhdistellä pieniin naposteltaviin, mutta myös mahdollista nautiskella sellaisenaan.

On vilttiä, hattua, lukemista, äänentoistolaitetta, aurinkorasvaa, kertakäyttögrilliä ja tietenkin suuhunpantavat. Helppo tapa keventää kantolastia on viinivalinta. Muovi- tai kartonkipullo kulkee korissa lasipulloa kevyemmin ja on myös ympäristöä ajatellen ekologisempi valinta. Viinilinnan vinkit piknikille tulevat tässä!

 

Big Top Zinfandel

14 % | 13,80 € | 1 L

big-top-zinfandel

Tässäpä on mielenkiintoinen jenkkiläinen Zinfandel. Vegaaneillekin kelpaava kalifornialainen Zinfandel on mitä loistavin kesän grilli- ja piknikviini. Jos mielikuva Zinfandeleista (Italiassa nimellä Primitivo) on makean täyteläinen, niin Big Top hieman muokkaa tätä oletusta. Viinissä on vain 5 grammaa sokeria, mutta maku on silti tutun mausteinen. Överi hillomainen osuus on tästä Zinfandelista jätetty pois ja jäljellä on herukoilla sävytetty mokkainen ja kirsikkainen makumaailma. Tässä siis hieman “aikuismaisempi” grilliruokaviini.

Muovipullo on vieläpä ympäristöystävällinen valinta, sillä PET-pulloissa on vain kolmannes lasipullojen hiilijalanjäljestä. Muista myös, ettei muovipullo hajoa, joten tämä on mitä oivallisin tuote piknikviltille tai vaikkapa veneelle mukaan. Bbq-possu ja Big Top Zinfandel suorastaan kuuluvat yhteen.

 

Asio Otus Pinot Grigio Organic

12 % | 10,69 € | 1 L  

asio-otus-pinot-grigio-organic

Asio Otus Pinot Grigio Organic edustaa tuttua pöllösarjaa luomuna sekä ympäristöystävällisellä pakkauksella! Asio Otuksen viinit ovat valloittaneet suomalaiset jo monien vuosien ajan. Tämä tetrapakattu luomuviini on mitä raikkain piknikjuoma tulevalle kesälle. Asio Otus tarkoittaa muuten latinaksi pöllöä!

Asio Otus Pinot Grigio on raikas ja rapsakka italialainen valkoviini grillaukseen, pihajuhliin ja iloiseen yhdessäoloon. Pinot Grigio on tämän hetken trendikkäin rypälelajike Italiasta ja nyt se on saatavilla näppärässä tetrapakkauksessa. Asio Otus on Alkon harvoja tetraan pakattuja Pinot Grigio -viinejä. Se on loistava kumppani raikkaille salaateille, grillatulle kanalle ja kalalle sekä italialaisille pastaruoille. Sopii se tietenkin myös sellaisenaan nautittavaksi. Viini on parhaimmillaan reilusti viilennettynä.

Tetrapakkaus suositellaan viemään pahvinkierrätykseen, mutta retkeilijä saa siitä myös nuotioon näppärästi sytykkeen. Tämän pakkausmateriaalin hiilijalanjälki on muihin vaihtoehtoihin verrattuna kaikista pienin. Koska tuote on luomu, voi sitä hyvällä omalla tunnolla ostaa vaikka useamman tetran kerralla.

 

Liisa Mansikka & Sitruuna

5,5 % | ovh 6,99 €* | 1 L 

liisa-mansikka-sitruuna

Koko kansan suosikki Liisa saapuu päivittäistavarakauppoihin maustettuna viinipohjaisena juomana litran kokoisessa tetrapakkauksessa. Liisa on hieman muuntautunut maitokauppaan sopivammaksi saaden samalla itselleen uuden makuyhdistelmän, mansikka–sitruunan. Tämä uusi Liisa jatkaa jo hyväksi havaittua linjaa, sillä Liisat ovat joka tilanteessa maistuvia, monikäyttöisiä ja ennen kaikkea laadukkaita hyvän mielen viinejä (ja nyt myös viinidrinkkejä).

Uutuus Liisa on ennen kaikkea raikas. Tässä juomassa maistuu kesä ja paistaa aurinko. Tarjoa piknikillä vaikkapa jäiden ja mansikan palasten kanssa. Liisa Mansikka & Sitruuna on parhaimmillaan ystävien seurassa ja vaikkapa nurmikentällä viltin päällä pienten naposteltavien yhteydessä.

*Vähittäiskaupassa kauppa yksin päättää lopullisen myyntihinnan.

 

Green Nature

13 % | 10,98 € | 1 L  

green-nature-muovipullo

Aina yhtä trendikäs Chenin Blanc -rypäle Etelä-Afrikasta maistuu kesälle. Rypäleet kasvavat Western Capessa, jonka erityinen meri- ja mannerilmaston yhdistelmä kuumine kesineen ja viileine talvineen tuottaa raikkaita ja aromaattisia viinejä. Green Nature -viinin tuottajan tuotantoperiaatteisiin kuuluvat eettisyys, ympäristön kunnioittaminen ja kestävän kehityksen edistäminen.

Viini sopii todella kattavasti kesäiseen käyttöön. Chenin Blanc toimii salaattien ja kalaruokien yhteydessä oikein oivallisesti – ja maistuu tietenkin myös sellaisenaan.

Tässä raikas ja trooppisen hedelmäinen valkoviini ympäristöystävällisessä litran muovipullossa. Pullo on kokonaan kierrätettävä ja sen valmistukseen on käytetty 90 % vähemmän materiaalia kuin lasipullon valmistukseen. Tämä tarkoittaa pienempää hiilijalanjälkeä ja kevyempää omatuntoa.

 

Pop Up Season No Name

13 % | 9,49 € | 1 L

pop-up-season-no-name

Tämä täyteläinen punaviini tulee Kaakkois-Australiasta, missä vallitsee kuuma ja kuiva mannermainen ilmasto. Vuorokautinen lämpötilaero on suuri, joten rypäleistä kasvaa konsentroituneita, terveitä ja aromikkaita. Shiraz viihtyy alueella loistavasti ja luontaisesti myöhään kypsyvänä lajikkeena Petit Verdot nauttii lähes loputtomasta auringosta.

Pop Up Season No Name on ryhdikäs ja viekkaan hillomainen viini. Viinistä löytyy karpaloa ja kirsikkaa, joten tässä on erittäin miellyttävä tuulahdus Australian lämpöä meille suomalaisille. Viini uppoaa varmasti myös sellaisenaan, mutta on melkeinpä parhaimmillaan grilliruoan ja muiden liharuokien kaverina. Bbq-kasleri on mitä parahin kumppani tämän viinin kylkeen.

 

MG Spirit Mojito

5,5 % | 3,50 € | 27,5 cl

mg-spirit-mojito

Uuden alkoholilain ansiosta kauppojen long drink -kategoria laajeni ja monipuolistui entisestään. Aiemmin nämä juomat olivat ainoastaan käymisteitse valmistettuja, jolloin maku tietenkin kärsi. Nykyään näissä valmiissa drinkeissä saa olla myös “aitoa” alkoholia joukossa.

Koska kysessä on Mojito-juomasekoitus, on reseptiikassa käytetty aitoa rommia, ja se myös maistuu. Juomasekoituksessa on mukavasti potkua ja se maistuu aidolle Mojitolle. Lime ja minttu ovat sopivassa balanssissa keskenään ja tätä juomaa kelpaa kyllä siemailla veneen perässä tai piknikviltin hellässä huomassa.

Yleensä tämän kaltaiset valmiit juomasekoitukset maistuvat vain etäisesti esikuvaltaan, mutta MG Spiritsin kohdalla ei ole tingitty laadusta ja tuotteet maistuvat aidoilta. Nimenomaan tuo sana aitous miellyttää kovasti allekirjoittaneen makuhermoja.

Kokeile rohkeasti myös muita MG Spiritsin makuvaihtoehtoja. Kaikissa drinkeissä on käytetty aitoa ja alkuperäiseen reseptiikkaan kuuluvaa alkoholia, jonka ansiosta tuotteet maistuvat sille kuin pitääkin.

 

Tutustu myös ekologisiin ja monikäyttöisiin hanapakkausviineihin!

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.