Nainen kuohuviinilasin takana

Emma Rice on Britannian ensimmäinen nainen, joka on voittanut UKVA Wine Maker of the Year -palkinnon jo toistamiseen. Haluamme Viinilinnan puolesta onnitella Emmaa menestyksestä ja hänen saavutuksistaan, mutta kuinka tästä naisesta tuli yksi Britannian kuumimpia nimiä miesvoittoisella viinialalla?

Great British Wine_Emma Rice & Jacob Leadley at EWP 2017_preview

Emman kiinnostus viinejä kohtaan alkoi jo nuorena hänen työskenneltyä tarjoilijana viiniravintolassa. Ensimmäinen kupliva siemaus vuoden 1979 vintage Krugia, ja se oli menoa. Siitä lähtien Emma on työskennellyt viinien parissa – ja syystäkin. Vankan ammattitaitonsa johdosta hän työskentelee nyt englantilaisen kuohuviinitalon Hattlingley Valleyn viinintekijänä.

Vaikka viiniala yleisesti on hyvin miesvoittoinen ja maskuliinisia elementtejä sisältävä, eivät vanhat tavat ole kuitenkaan ehtineet vakiintua Britanniassa, jossa viiniala on vielä hyvin nuori. Britanniassa työskentelee lukuisia naispuolisia ammattilaisia viinin parissa, ja toivottavaa olisi, että yhä useampi nainen löytäisi tiensä viinialalle. Emma kertoo, ettei hän ole koskaan tuntenut, että hänen sukupuolensa olisi rajoittanut hänen menestystään viinintekijänä, ja ainoaksi haasteeksi työntekoon tämä positiivinen nainen nimeääkin sääolosuhteet. Emma kuitenkin huomauttaa, että viinialan kaupankäynnissä tilanne sukupuolten väliseen tasa-arvoon on vielä jokseenkin eri, sillä kaupankäynnissä on edelleen havaittavissa vanhanaikaisia tapoja.

“Kärsivällisyys on avain hyvään kuohuviiniin” – sanoo Emma. Kuitenkin hänen mukaansa laadukkaat rypäleet, sekä laadukkaat valmistusmenetelmät ovat tärkeimpiä asioita hyvän viinin tekemiseen. Oikea annos hienostunutta tasapainoisuutta, sekä hyvät valmistusmateriaalit muuttavat hyvän viinin vieläkin paremmaksi viiniksi. Uusien viinien kehittelyssä he innovoivat yhdessä tiiminsä kanssa, ja ajattelevat kuluttajien mieltymyksiä aina ensi sijassa.

Hattingley Lifestyle Sept 2016 © The Electric Eye Photography 8_preview

Hattlingley Valleyn viinit ovat tunnettuja niiden uniikista, elegantista luonteestaan, ja viinitila keskittyykin vain korkeatasoisiin sekä hienostuneisiin tuotteisiin. “Me emme pysty tekemään halpaa bulkkiviiniä, se on kerrassaan mahdotonta täällä” – Emma kertoo. Kun muilla viinituottajilla on laaja skaala eri tyylisiä viinejä, Hattlingley Valleyn viinejä rajoittaa myös maantieteelliset syyt, kuten maan ilmasto. Heidän on täytynyt erikoistua, ja tehdä se erikoisen hyvin saavuttaakseen pioneerien aseman viinialalla.

Emma kertoo rakastavansa viiniä, ja se ei tule yllätyksenä. Hän tokaiseekin: “Työni on vaihtelevaa, joten aika ei käy pitkäksi, ja sen lisäksi rakastan juoda tekemiämme viinejä – joten mikä voisi olla parempaa?” – no ei varmasti mikään. Me Viinilinnassa emme voisi olla Emman kanssa enempää samaa mieltä, sillä mekin rakastamme Hattingley Valleyn viinejä!

DSC03896_preview

Haastattelun toteuttaja: Luxury Lifestyle Awards

Katso Alkoissa myytävät Hattingley Valleyn viinit TÄÄLTÄ!

Kirjoittaja: Viinilinnan Neito

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.