Kuplivat uutuudet

Kuohuviinit elävät tällä hetkellä loistokauttaan. Tämä ei näy pelkästään myynnin tasaisessa kasvussa, vaan uudentyyppisten kuohuviinien saapumisesta markkinoille. Myös suomalaiset kuluttajat ovat nykyään varpaillaan ja suorastaan odottavat “kuohuviinien uusia tuulia”. Tämän voi aistia iloisesti kuluttajamessuilla. Messuvieraiden kysymys nykyään kuuluukin: “Onko teillä mitään kuohariuutuuksia maailmalta?”.

Nyt paneudumme skandi-italialaiseen, ranskalaiseen ice-tyyliseen ja moderniin chileläiseen kuohuviiniin.

VIP_Norway_Arctic_Cloudberry

Arjen luksusta – kristallein koristeltu kuohuviini

VIP Norway Arctic Cloudberry Sparkling Brut Organic 33,90€ 

Luksus-prosecco modernilla skandinaavisella twistillä. VIP Norway sparkling on erittäin tyylikäs luomu prosecco Italiasta, johon on lisätty aavistus käsin poimittuja norjalaisia villilakkoja. Tässä viinissä Italialainen eleganssi ja tyyli kohtaa puhtaan pohjoismaisen luonnon. Täydellisen luksuselämyksen kruunaa kaunis pullo, jonka korkissa on aitoja Swarovski-kristalleja! Kannattaakin siis säästää pullo sisustuselementiksi.

VIP Norway Cloudberry sparkling -kuohuviinissä prosecco tulee Venetossa sijaitsevalta Anna Spinaton viinitalolta. Lakkauute on peräisin norjalaisista lakoista, jotka poimitaan käsin. Lakkauutteen tuottaminen on vaativa ja pitkä prosessi: Ensin kypsät marjat poimitaan Norjan vuoristojen läheisyydestä. Poimimisen jälkeen marjoista eritellään vain parhaat yksilöt, joita tullaan käyttämään. Tuoreet marjat liotetaan väkevään alkoholiin ja annetaan levätä rauhassa noin kaksi kuukautta. Tämän jälkeen liotetut marjat puristetaan ja neste suodatetaan kirkkaaksi. Prosessin jälkeen marjauute kypsyy säiliöissä useita kuukausia. Kun lakkamarjauute on täysin valmis ja kypsynyt, sitä lisätään juuri oikea määrä luomu-proseccoon. Ja näin syntyy tuote VIP Arctic Cloudberry Sparkling.

Pehmeän hedelmäinen kuohuviini, jonka maussa voit löytää kevyen lempeää lakan aromia. Tuoksussa voi aistia valkoisia kukkia ja raikasta hedelmää. VIP on loistava aperitiivi, mutta sopii erinomaisesti myös kana- ja äyriäisruoille tai voimakkaille juustoille. Kokeile myös runsaiden jälkiruokien kanssa, kuten esimerkiksi suklaamoussen tai -fondantin.

Dos-Almas-Sparkling-Brut

Italia kohtaa Chilen

Dos Almas Sparkling Brut 13,99€ 

Suomalaisilla ja chileläisellä viinillä on pitkä yhteinen historia. Siitä on tullut vuosien saatossa tuttu, turvallinen, varma ja erittäin maukas kumppani ruokailuun ja illanviettoon. Tämä tarina saa nyt jatkoa uuden ja modernin chileläisen kuohuviinin muodossa. Dos Almas Sparkling Brutissa italialainen viiniosaaminen toteutetaan Chilessä ja lopputulos on jäätävän upea. Turun Ruoka- ja viinimessujen perusteella voidaan todeta, että tätä viiniä on odotettu kauan. Ja kaikki rakastivat sitä erittäin paljon!

Chardonnay-rypäleet viljellään Casablanca Valleyssä ja Moscatel-rypäleet Itata Valleyssä. Pieni osa Moscatel-rypälettä tuo kuohuviiniin ryhdikkyyttä sekä miellyttävää aromaattisuutta. Kun tämän yhtälön toteuttaa taitava italalialainen viinintekijä, niin tuloksena on yksi tämän vuoden upeimpia kuohuviinejä.

Dos Almas Sparkling Brut on raikas ja herkullinen kuohuviini. Tuoksussa voi aistia hentoa greippiä, limeä sekä kukkaisuutta. Pienet hennot kuplat kantavat pitkää hivenen aromaattista ja miellyttävää jälkimakua. Se on juhlamalja, loistava aperitiivi tai kala- sekä äyriäisruokien seuraan.

Berliner Wein Trophy 2018: Kultamitalli

Decanter World Wine awards 2018: Hopeamitalli

Veuve_Du_Vernay_Ice_nautitaan_jäiden_kera

Kuohuviiniä jäillä!

Veuve du Vernay Ice Demi-Sec 10,49€ – Saatavana myös piccoloina! 

Samppanjatalo Moët Chandon kehitti ensimmäisenä samppanjan, joka tulee nauttia jäiden kanssa. Idea oli yksinkertainen ja erittäin toimiva. Täytä lasi jäillä ja kaada kuplajuomasi jäiden sekaan.  Kuohuviiniltä jäiden seura vaatii tiettyä “tanakkuutta” ja vähintään n. 30g sokeria / litra. Ilman sokeria viini vesittyy, eivätkä kuplat jaksa pitää iloista olemustaan.

Veuve du Vernay Ice -kuohuviinit on kehitetty nimenomaan tarjoiltavaksi jäiden kera viinilasista. Sen puolimakea maku toimiikin tässä yhteydessä erinomaisesti ja makeus taittuu hieman jäiden ansiosta. Sitä voi suositella nautittavaksi seurustelujuomana, herkullisten jälkiruokien kera ja se on kuin kotonaan tulisen ruoan kanssa.

Ranskan toiseksi suurin kuohuviininvalmistaja Patriarche Pére et Fils aloitti kuohuviinien valmistuksen vuonna 1955. Talon silloinen johtaja André Boisseaux päätti lähteä kilpailemaan samppanjaa vastaan tarjoamalla ihmisille edullisen elegantin vaihtoehdon. Ja siinä se on onnistunutkin tyylikkäästi. Veuve de Vernay Ice- tuoteperhe on saanut uusia jäseniä ja suosio tuntuu vain kasvavan!

Ps. Muista käyttää jäitä reilusti tarjoillessasi VDV Ice -viinejä!

Kirjoittaja: Viinilinnan Neito

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.