Kuohuviinit vappuun!

Vappu lähestyy vauhdilla, joten listasimme teille Alkon parhaimmat vappujuomat!
Olen tehnyt avuksesi “kootut kuohut”-minioppaan, että löydät itsellesi sopivan röpöttelyviinin vapun rientoihin. Lue, valitse omasi ja kipitä pitkäripaseen!

1) Zensa Sparkling Organico Brut

Zensa Spumante on suunniteltu suomalaisen kuluttajan makuun. Lukuisilla messuilla olemme kyselleet kuluttajilta, millaisen kuohuviinin he haluavat ja tässä on vastaus siihen. Viini on tuoksultaan raikas ja hedelmäinen. Ja maku jatkaa samoilla linjoilla. Hedelmäisyys, varsinkin omenan ja päärynän makumaailma on läsnä! Tämä olisi täsmäsuositus vappupäivän picnicille pehmeiden kuplien ja raikkautensa vuoksi!

vappu55555

2) Fiorissimo Prosecco

Laatutietoisen vappubilettäjän ykkösvalinta. Fiorissimo valittiin 2016 Helsingin Sanomien kuohuviinitestissä parhaimmaksi kuohuviiniksi. Fiorissimo oli 2017 Suomen myydyin Prosecco. Sen suuri suosio sai alkunsa Helsingin Sanomien kuohuviinitestistä. Se sai testissä 5/5 tähteä ja voitti koko kamppailun. Helsingin Sanomien tuoreessa kuohuviinitestissä samainen kuplaihmetys oli nyt paras prosecco. Fiorissimo on Suomen myydyin Prosecco, eikä syyttä. Tyylikkään ryhdikäs kuohuviini, joka kevyen omenaisella hurmaa vaativankin juhlijan!

vappu2

3) Blossom Cava Brut

Cavan suosio alkoi vuosituhannen vaiheessa. Siitä on tullut oikeastaan ensimmäinen ”menestyvä kuohuviinityyppi”, jota on Suomessakin myyty paljon ja jonka kotimainen kuluttaja tuntee nimeltään. Yksi syy on varmasti ollut kohtuullinen hinta ja cavat yksinkertaisesti ovat maistuneet pohjoisen kuohuviin hetkiin. Voit estottomasti nauttia Blossomia ruokaisempienkin salaattien ja merenelävien kera. Ja jos et halua omenaista, raikasta ja “liian kevyttä” kuoharia, niin cava on sinulle oiva kaveri. Blossom on sinun “viinillinen, mutta kuohuva vappuheilasi”!

blossom_folks

4) Vicarage Lane Bubbly Brut

Satu Lappalainen ja hänen uusi-seelantilainen miehensä John Kennard ovat loihtineet suomalaiseen makuun viritetyn kuohuviinin. Jos meillä kasvaisi Suomessa viinirypäleitä ja me tekisimme siitä kuohuviiniä – se maistuisi tältä! Kun silmät laittaa kiinni, voi kuvitella olevansa keskellä mummolan mustaherukkapensasta. Rehevä ja raikas kuohuviini, jossa poreilevan rapsakkaita karviaisen, passionhedelmän, vaalean persikan ja tuoreiden yrttien makuja!
Ehdottomasti sinulle, joka haluat vapun juhlintaan kuivaa, raikasta ja aromirikasta kuoharia.
Se toimii ehdottomasti myös äyriäisten, vähärasvaisen kalan ja salaatin kanssa. Jos juhlaporukasta löytyy hullua urheilumieltä, kokeile Bubblya esim. Halvan Salmiakkiruudun tai kirpeiden makeisten kanssa!

vappu3

5) Veuve du Vernay Ice Rosé Demi-Sec

VDV Ice Rosé edustaa uudentyylistä kuohuviiniä suomalaisessa kuohuviinivalikoimassa. Ranskalaiset samppanjatalot kehittivät uudentyyppisen jalon kuplajuoman. Nimittäin samppanjan, joka tulee nauttia jäiden kera! Se on suunniteltu iloiseen röpöttelyyn ja laadukkaaseen juhlintaan.
Yksi yhteinen tekijä ice-tyylisissä kuohuviineissä on. Niissä on sopivasti sokeria, 40-50g/l. Jos jäitä laitetaan täysin kuivaan kuohuviiniin, se vesittyy aika nopeasti. Oikea määrä sokeria pitää juoman rakenteen kunnossa ja maun ihastuttavana. VDV Ice Rosé ei ole samppanja, se on laadukas kuohuviini aitoon iloon ja juhlintaan. Se sopii myös hienosti ruoan seuraksi. Jos pidät mausteisesta, jopa tulisesta ruoasta VDV Ice Rosé on juuri sinulle sopiva. Kuoharissa oleva sokeri pehmentää tulisten makujen poltetta mukavasti. Itse ajattelin nauttia sen juuri sellaisenaan. Hyvin viilennettynä ja itse rentouneena, jäillä tai ilman…

Iloista vappua sinulle!

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.