Kuohuviinit juhlaan!

Tyylikäs vegaaniystävällinen luomukuohu!

ZENSA ORGANICO BRUT 13,99€

Senza on italiaa, ja tarkoittaa suomeksi “ilman”. Kirjainleikillä viinisarjan nimeksi johdettu Zensa viittaa viinin luonnonmukaisuuteen, eli rypäleet on viljelty ilman lisäravinteita tai torjunta-aineita. Kaikki Zensa-sarjan viinit ovat myös vegaaniystävällisiä. Zensa Organico Brutissa yhdistyy lempeän pehmeät kuplat, päärynän ja omenan kilpatanssi sekä raikas maku.
Hyvin viilennetty Zensa Organico Brut sopii salaateille, pikkusuolaisille, äyriäisille ja kanalle. Sillä saa myös mukavasti korkkarit kattoon, jos niin halutaan!

Zensa-Organico-Sparkling-Brut

 

Suomen myydyin prosecco

FIORISSIMO PROSECCO EXTRA DRY 11,98€

Fiorissimo Proseccon suuri suosio sai alkunsa Helsingin Sanomien kuohuviinitestistä vuonna 2016, jossa se sai 5/5 tähteä ja voitti koko kisan. Tuoreessa Hesarin kuohuviinitestissä Fiorissimo valittiin puolestaan parhaaksi proseccoksi. Fiorissimon salaisuus on sen kepeän raikas tuoksu- ja makumaailma. Suomalaisia selvästi viehättää sen omenaisen kirpeän raikas olemus. Myös hinta-laatusuhde on kohdillaan. Se ei ole liian kuiva, eikä liian makea – Fiorissimo on juuri sopiva!

Fiorissimo_prosecco

Jälkkärivinkki…

LA CALIERA MOSCATO D’ASTI 8,49€

Monet suomalaiset vieroksuvat perinteisiä jälkiruokaviinejä, sillä ne ovat siirappisen makeita. La Calieran juttu on kevyt makeus iloisilla kuplilla! Viinissä on sokeria 140 g/l, mutta sen hapokkuus ja pienet kuplat tasapainottavat kokonaisuuden. Loistava valinta kakuille, marjaherkuille ja vanukkaille. Tarjoile viini hyvin viilennettynä kuohuviinilasista, noin 4-6 cl per annos.

La_Caliera_jälkiruokaviini

Tämän helmeilevän proseccon löydät valkoviinihyllystä

CASA DI MALIA ORGANIC PROSECCO FRIZZANTE 12,99€

Casa di Malia on pirskahteleva valkoviini Botterin perheen viinitarhoilta Italiasta. Tämä luomuviini on vähemmän tunnettu prosecco frizzante, eli hennosti kuohuva, eikä meille tutumpi kupliva prosecco spumante. Viinistä löytyy proseccolle tyypilliset maku ja tyyli, mutta vähemmän kuplaa. Viinin tuoksu on kuin hento kuiskaus kesästä: siitä löytyy kaunista omenaa ja päärynää. Maku seurailee viinin tuoksua. Casa di Malia on riittävän juhlallinen maljajuomaksi, mutta pärjää silti suolapalojen kanssa mainiosti. Vaikka vieraat saapuvatkin ripotellen pitkin iltaa, pitää pullon patenttikorkki huolen siitä, etteivät kuplat karkaa!

Casa-di-Malia

Piemonten helmi!

ACQUESI CORTESE EXTRA SEC 9,98€

Acquesi on Alkon ainoa Corteserypäleestä tehty kuohuviini. Viini on myös palkittu hopeamitalilla korkeatasoisessa Mundus Vini -kilpailussa vuonna 2017. Cortese on valkoinen rypälelajike, jota viljellään lähinnä tämänkin viinin kotiseuduilla Piemontessa, ja sen lisäksi Lombardian alueella. Soikeat keltaiset rypäleet tuottavat kuivia valkoisia viinejä ja soveltuvat hyvin myös kuohuviinin valmistukseen. Acquesissa on samoja piirteitä kuin monissa proseccoissa. Siitä voi aistia reilusti hedelmäisyyttä, etenkin omenaa ja päärynää, mutta se eroaa proseccosta tietynlaisella lempeällä harteikkuudella. Se kestää yllättävän hyvin suolaa, mausteisuutta ja jopa rasvaisiakin makuja. Hyvänä esimerkkinä voimme suositella kokeilemaan viiniä Estrellan Tzaziki -sipsien kanssa. Näiden kahden liitto on taivaallinen! Kaunis kukkakuvioitu pullo kruunaa kokonaisuuden!

Acquesi_Cortese

 

Kullan kimallusta vuoden vaihteeseen!

GREMILLET BLANC DE NOIRS LIMITED EDITION CHAMPAGNE BRUT 53,80€

Gremillet on pieni perheyritys, jonka ensimmäiset samppanjat tuotettiin vuonna 1979. Gremillet on hyvä esimerkki pienemmästä samppanjatalosta, joka on jäänyt suurten merkkien varjoon, mutta tuottaa “ujoudestaan” huolimatta upean makuisia samppanjoita, jotka ovat saavuttaneet menestystä kansainvälisissä viinikisoissa. Gremillet Blanc de Noirs Champagne Brut on erittäin kuiva, raikas, sitruksinen ja suoraviivainen samppanja vaativaan makuun. Gremillet on virtaviivainen aperitiivi, mutta kantaa hyvin myös tukevampien salaattien, vaalean kalan ja äyriäisten kanssa. Kyseinen samppanja palkittiin Vuoden Viinit 2018 -kilpailussa kunniamaininnalla!
Gremillet on malliesimerkki juhlavasta, kauniskuplaisesta ja mieleenpainuvasta juomasta, joka antaa arvokkaan leiman yhteiselle hetkelle!

Gremillet-Champagne-Gold-Edition

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.