Poksauta uusi vuosi käytiin kuohuviinidrinkillä!

Poks! – ja kuohuviini solahti drinkkiin

Kuohuviini on ihana juoma! Sitä voi kaataa lasiin suoraan pullosta ja upeasti tanssivat kuplat tuovat ylellisen tunteen nautiskeluhetkeen. Kuplat nostattavat juhlan ja jo valmiiksi onnelliset hetket uudelle tasolle.

Mutta kuinka usein sitä tulee tehneeksi kotosalla drinkkejä?

Omalla kohdallani äärettömän harvoin.

Päätinkin vuoden vaihteen ja juhlakauden kunniaksi kokeilla ihanan vaaleanpunaisen Fiorissimo Italian Rosé -kuohuviinin kanssa omia toistaiseksi piilossa pysytelleitä drinkkimestarin taitojani.

Tämä roseekuohuva ei sinällään kaipaisi kylkeensä kummoisia lisämakuja, sillä jo väristä lähtien se on aivan upea! Vaikka kuohuviini on kuiva, sen sitruksisuus ja mansikkaisuus tuovat siihen raikasta makeutta. Maistoin kuoharia ensimmäisen kerran Viini & Ruoka -messuilla pitkän päivän loppupuolella ja hieman tukkoisella nenällä, mutta siitä huolimatta juuri tämä viini jäi vahvasti päivästä mieleen. Se osaltaan kielii säväyttävästä viinistä.

 

kuohuviinidrinkki

Mutta siihen drinkkiin!

Lähdin kehittämään kuohuviinipohjaista drinkkiä väri edellä, mutta makua kuitenkaan unohtamatta. Kun verigreipin sesonki vielä pärähtää kunnolla käyntiin tammi-maaliskuussa, oli se selkeä ainesosa kirpsakalle drinkille.

Kuohuviinin kanssa lasissa sekoittuvat puristettu verigreippi ja loraus schweppes russchiania. Talvisen vivahteen drinkkiin puolestaan tuo lasin reunoja kiertävä sokerihuurre.

 

PRO TIP: Mikäli et halua makuelämykseen sokerin tuomaa makeutta, mutta se miellyttää koristuksena kuitenkin silmää, älä kostuta limellä koko kierrosta vaan jätä lasin reunalle sokerista vapaa aukko.

 

Jos talvisia vivahteita haluaa juomaan lisää, jäädytä jo ennakkoon jääpalojen joukkoon granaattiomenan siemeniä ja lisää jääpalat pitämään juoma viileänä.

 

PRO TIP2: Kauniita skumppalaseja kannattaa etsiä kirppiksiltä! Nämä postauksen lasit ovat löytö Raumalta SPR:n Wanhojen tavaroiden puodista. Lasit maksoivat 50 senttiä kappale.

italian-rose

ROSEE-DRINKSU (noin 4 alkumaljaa)

1,5 dl puristettua verigreipin mehua
3 dl Fiorissimo Italian Rosé -kuohuviiniä
1 dl schweppes russchiania
koristeluun lime ja sokeria

 

Purista verigreipin mehu ja sekoita nesteet keskenään. Kostuta limelohkolla lasien reunat (joko kokonaan tai jätä huikkauskolo) ja sokeroi ne. Itse puristin vielä juoman joukkoon lennossa yhden limelohkon. Annostele juoma laseihin ja chinchin!

 

Kirjoittaja: Viinitollo 

IG @Viinitollo

 

kuohuviinidrinkki

 

Kirjoittaja: Viinilinnan Vierailija

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.