Kuninkaallista viiniä

Königsmoselin tarina alkaa jo 1800-luvulta Mainz -nimisestä Saksalaisesta kaupungista. Jo alkujaan tärkein viinitilan viini oli nimeltään Königmosel. Viini edusti tyypillistä Mosel-viinityyliä. Moselin viinit ovat kevyitä, tyylikkäitä, tasapainoisia, ja sisältävät runsaasti makua. Tämä viinityyli on toiminut – ja toimii vielä tänä päivänä – erityisesti skandinaaveissa. Königmoeselin tärkein ja isoin markkina onkin aina ollut Ruotsi. Ruotsissa suosio oli suuri ja Königsmosel-viinistä tulikin viini, jota tarjoiltiin virallisissa kuningashuoneen tilaisuuksissa aina 90-luvun lopulle asti.

könig1

Königmoesel viiniä on ollut saatavilla Suomessa 1.11.1984 alkaen ja Ruotsissa vuodesta 1955. Königsmosel Riesling on oikea klassikkotuote, joka on ollut Suomen markkinoilla jo yli 30 vuoden ajan, ja sen suosio kasvaa edelleen. Tämä laadukas Riesling on puolimakea, ja sen tuoksusta voi aistia raikasta päärynää, makeaa omenaa ja hentoa kukkaisuutta. Maku on sitruksinen, kevyen persikkainen, kukkainen ja kypsän aprikoosinen. Eloisa hapokkuus kruunaa tyylikkään kokonaisuuden.

könig3

Königsmosel Riesling on parhaimmillaan itämaistyyppisten ruokien seurana, mutta se käy hyvin myös kasvisruoille, sekä kesäiseksi aperitiiviksi.

könig4

Königsmoselin nimi viittaa yhteen Rieslingin lempinimistä “The King of Grapes – rypäleiden kuningas”. Viini tulee nimensä mukaisesti Moselin viinialueelta, jossa viiniä on viljelty jo muinaisten roomalaisten ajoista lähtien. Alueella on jyrkkiä liuskekivirinteitä, joita peittävät viiniköynnökset ja metsät. Alue on tunnettu laadukkaista rieslingeistään. Viinit ovat hienostuneita, voimakkaan tuoksuisia ja hapokkaita, ja niistä voi usein aistia mineraalisia vivahteita.

könig2

Nyt on aika palkita oman elämäsi kuninkaalliset lasillisella tätä ihanan herkullista Rieslingiä!

Kirjoittaja: Viinilinnan Neito

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.