Kultaa ja kimallusta venetsilaisittain

Venetsialaisia vietetään perinteisesti elokuun viimeisenä viikonloppuna, ja niiden tarkoituksena on juhlistaa päättyvää kesää. Venetsialaisia pidetään myös veden, tulen ja valon juhlana. Perinne on lähtöisin Venetsian karnevaaleista, joita on juhlittu maailmalla jo tuhannen vuoden ajan, mutta Suomessakin juhlaa on vietetty jo vuosikymmeniä.

naamio 9

Venetsialaisten juhlintaan kuuluu asianmukainen koristautuminen, ja perinteeseen kuuluukin lumoavan kauniit naamiot. Naamiot ovat hyvin koristeellisia ja ne tehdään yleensä käsityönä. Myös me Viinilinnassa juhlimme viikonloppuna venetsialaisia! Juhlan kunniaksi jaamme meidän yksinkertaistetun ja hauskan tavan askarrella vaikka tyttöporukalla kaikille näyttävät ja kimaltelevat naamiot, jotka vangitsevat katseen!

Naamioita varten tarvitset: mustaa kartonkia, glitterliimoja, erivärisiä sulkia, liimattavia koristetimantteja. Lisäksi halutessasi koristeelliset tarrat ja paljetit sopivat hyvin naamioiden koristeluun.

naamio 8

Pääset helposti alkuun googlettamalla naamiomalleja esimerkiksi hakusanalla “venice mask template”. Tulosta muutamaa erimuotoista naamiomallia paperille, ja jäljennä naamion muoto kartongille, tai piirrä vapaalla kädellä oma mallisi suoraan kartongille. Piirrä viivat lyijykynällä, jotta harhaviivat saa kumittamalla piiloon.

naamio 6

Leikkaa kartongista ääriviivoja myöten naamio. Kun naamio on saanut muotonsa, voit aloittaa koristelun. Tyylihän on vapaa ja mitä enemmän koristetta, sen parempi – more is more! Venetsialaiset ovat juhlana yhtä ilotulisten räiskettä, kultaa ja kimallusta, joten ei kannata arkailla koristeluiden kanssa. Vinkkinä: koristelufiilikseen auttaa pääsemään myös oikein valittu viini – kokeile vaikka Venetsian alueelta tulevaa supertrendikästä kuohuviiniä Proseccoa!

naamio 2

Kun olet saanut koristeet kiinnitettyä, anna liiman vielä kuivahtaa rauhassa, että koristeet varmasti pysyvät paikallaan juhlahumun ajan. Lopuksi voit kiinnittää kuminauhan naamion reunoihin, jotta saat sen pysymään päässä. Toinen vaihtoehto on liimata toiseen reunaan pitkä tikku, josta naamioita voi kannatella silmien edessä ihanan elegantisti.

Sitten vain ystävät koolle ja juhlimaan loppukesän parhaita juhlia! Cin cin!

naamio 11

Kirjoittaja: Viinilinnan Neito

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.