Kolme uutuusviiniä – kesällä keskitytään luomuun

Laituria vasten liplattavat järviaallot, kesäkeittiössä savustuva kala ja piiitkät päiväunet riippumatossa loikoillen. Pian loppuu pelkkä näistä haaveilu, kun kesä on oikeasti täällä!

Auringon lämmittäessä alkaa kitalakea kutittelemaan ja mieli halajaa hieman viiniä. Viinilinnan kaukopartio on innostunut alkavasta vuodenajasta ja sitä silmällä pitäen löytänyt kolme jännittävää uutuutta meille suomalaisille. Kaikki seuraavat tuotteet ovat luomuja, joten myös mieli pysyy vihreänä näitä viinejä nautiskellessa. Koska viljely on näissä viineissä ollut vastuullista, niin muistetaan myös nauttia näitä vastuullisesti.

 

Allumea Chardonnay Organic

12 % 9,98 € / 75 cl

 

Sisilia on Välimeren isoin saari ja omaa mielenkiintoisen viinikulttuurin. Sen ilmasto on myös otollinen viininviljelyyn, sillä kuivassa ja lämpimässä saaressa on säännöllisesti auringonpaistetta ja kohtuullisesti sadetta. Kuivat olosuhteet vähentävät homeiden määrää, etenkin tuulisilla rannikkoalueilla ja tästä syystä Sisilia onkin täydellinen alue luomuviljelyyn.

Allumea Chardonnay Organic on sisilialainen 100% luomu- ja vegaaniviini. Sen viljelyssä käytetään Sexual Confusion -menetelmää, jossa viiniköynnösten ympärille sumutetaan feromoneja. Toimenpiteellä huijataan koirashyönteisiä löytämästä naaraita. Näin parittelua ei tapahdu ja tila pysyy vapaana toukista. Tämän ansiosta viljelyssä ei tarvitse käyttää kemiallisia sumutteita.

Viini on kuiva, hapokas ja sitruksinen. Maussa löytyy myös tuoksun lisäksi omenaa. Raikas viini äyräisille, kalapöydälle ja ilman muuta myös nautiskeluun sellaisenaan. Kokeile rohkeasti vaikkapa itse pyydetyn kuhan kaveriksi.

 

Gran Passione Organic Dry Spumante

11 % 10,68 € / 75 cl

Botterilta tulee jälleen mainio uutuuskuohuva. Italian koillisosa, Venetto, on tunnettu eritoten Prosecco-kuohuviinistään, mutta alueelta tulee myös mielenkiintoista Spumantea. Kaikki italialainen kuohuviini ei ole siis Proseccoa, mutta Prosecco tulee aina Italiasta ja Venetosta. Spumante on yleisnimitys kuohuvalle Italiassa.

Gran Passione Organic Dry Spumante on raikas luomukuohuva, joka yhdistää Pinot Grigion kepeyden ja Chardonnayn hedelmäisyyden. Viini on ennen kaikkea kepeä kesäjuoma, joka on parhaimmillaan ystävien seurassa auringon paisteessa. Nautiskeluviini sopii myös pikkupurtavien ja snacksien seuraan. Esimerkiksi sipsien yhteyteen nappivalinta. Tässä onkin kesä kuohuvassa muodossaan!

Maultaan viini on puolikuiva, keskihapokas ja päärynäinen. Hedelmäisyys on vahvasti läsnä tässä viinissä ja maku on kaiken kaikkiaan pyöreä.

 

Nespolino Sangiovese Rosato Organic hanapakkaus

12,5 % 24,97 € / 2,25 L

 

Gastronomiasta, autoista ja moottoripyöristä tunnettu maakunta Emilia-Romagna on suomalaisille lähes tuntematon viinialue. Perinteisesti Sangiovese ja Albana -rypäleisiin luottanut alue tuottaa nykyisin myös Cabernet, Merlot, sekä Chardonnay pohjaisia viinejä. Alue onkin nouseva ja mielenkiintoinen, sekä ennen kaikkea tutustumisen arvoinen.

Nespolino Sangiovese Rosato Organic on Alkon valikoimassa ainoa 2,25L roseetuubihanapakkaus. Viini on luomu, joten luontokin kiittää. Samalta tuottajalta muuten tulee myös maistuva Filarino rosee, joka oli viime kesänä iso hitti. Viinitilalla viljellään jo neljännessä sukupolvessa. Poderi dal Nespoli on moderni ja teknisesti edistynyt tila, jossa kiinnitetään paljon huomiota kestävään kehitykseen ja muun muassa 95 % energiasta onkin itsetuotettua aurinkoenergiaa.

Viini itsessään on kesäinen. Kuiva ja hedelmäinen rosee pitää sisällään hentoa kirsikkaa ja hivenen mineraalisuutta. Tässä on monipuolinen roseeviini ruokapöytään äyriäisille, kalalle tai kanaruoalle. Ota rohkeasti mukaan grillaukseen. Tuote on sekä piknikille että veneilyyn oivallinen lisäys särkymättömän pakkauksen ansiosta.

 

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.