Kesäiset vinkit piknikille

Piknikkiä varten tarvitaan muutama onnistunut tekijä: sää, paikka, seura ja eväät! En paljasta teille seuranhakuvinkkejä tai parhaita retkipaikkoja, mutta pari vinkkiä viinien valintaan ja käyttöön olisi varmaan paikallaan.

34787814332_d14ab59046_k

Viinin ja ruoan valinta piknikille

Mikäli pikinikkisi koostuu viinin lisäksi ruoasta, kannattaa aloittaa viinivalinta ruokapäätösten jälkeen. Ruoka viinin ympärille on ajatuksena haastavampi kuin toisinpäin. Kun olet hahmottanut eväskokonaisuutesi, sinun on helppo miettiä mitä se vaatii viiniltä. Kannttaa pohtia riittääkö yksi viini, kun ravut vaativat seurakseen cavaa ja ceasarsalaatti tanakampaa valkoviiniä. Pienellä vaivalla pakkaat mukaan pari tai kolmekin pulloa, jos tilanne sitä vaatii!

Viinien viilentäminen

Viinien oikea tarjoilulämpötila on avain onneen ja auvoon. En lähde puhumaan celsiusasteista, koska niillä ei ole merkitystä nautinnon kanssa. Mitä viileämpänä saat kuohuviinisi ja valkoviinisi kohteeseen, sen parempi. Jäädyttämistä en kuitenkaan suosittele. Laita viinipullot jääkaapin kylmimpään osaan jo vuorokautta ennen piknikkiä. Itse laitan viinit vielä n. 30 min pakastimeen, jotta ne ovat todella kylmiä, varsinkin jos ulkona on helle. Liian kylmä valkoviini on sata kertaa pienempi ongelma kuin liian lämmin sellainen…

34787823572_21fb028cc7_k

Viinien pakkaaminen 

Varaa ruoille ja viineille tarpeeksi suuri kuljetus- ja säilytyslaatikko. Pakkaa niihin reilusti jäitä. Suuren jäämäärän tekeminen on työlästä, jollei sinulla ole jääpalakonetta. Osta jääpusseja läheisestä marketista tai soita läheiseen ravintolaan muutama päivä aikaisemmin ja kysy sieltä jäitä. Jos päivä on kuuma, laita jäät tiiviisiin pusseihin. Aseta jääpusseja ruokien ja viinien alle, sekä päälle. Näin varmistat viileät viinit kokopäiväksi.

34951438755_3568eef081_k

Jos tarjoilet piknikillä kevyttä punaviiniä, voit laittaa senkin huoletta viimeisenä muiden viileiden viinien ja ruokien sekaan. Se ei siellä jäädy. Jos mukanasi on tanakampaa punaviiniä, huolehdi että se ei pääse ainakaan lämpenemään, jos sen viilentäminen kuulostaa sinulle liian oudolta.

34951429225_01496e4e70_k

Viinin tarjoilu

Ota ilo kesästä irti ja anna sen näkyä myös viinin tarjoilussa. Voit laittaa viinilasiisi esim. kotimaisia jäädytettyjä marjoja. Viinisi ei ihan varmasti kärsi siitä, jos siellä on mukana marjoja, makuja ja viileyttä antamassa! Pelkkiä jäitä kannattaa välttää, sillä ne vesittävät viinin herkästi. Jos olet uskollinen viinillesi, eikä sitä saa “sotkea” millään, huolehdi kuitenkin viilentämisestä. Älä myöskään murehdi lasityypistä. Oikeat lasityypit ovat olennaisia silloin kun tehdään analyyttistä tastingiä sisätiloissa. Löydä itsellesi persoonalliset lasit tai mukit millä voit ihastuttaa ystäviäsi. Kuohuviiniä ei todellakaan tarvitse juoda huilulasista tai tai punaviiniä viinilasista… Käytä mielikuvitusta!

34787826542_8a55844f95_k

Viinistä on moneksi!

Voit myös keventää viinejä lisäämällä niihin kuplivia pidentäjiä. Lisää kivennäisvettä tai sitruunalimonaadia valkoviinin seuraksi tai tee vaikka pirtsakka ”punkero” lisäämällä cokista punaviinin joukkoon ja kruunaa koko komeus jäisillä mansikoilla!

34951435885_0a5b7260a9_k

Valitsemalla kevyitä materiaaleja pääset kantourkasta helpommalla sekä vältyt pullojen hajoamiselta. Suosittelemmekin kokeilemaan tetraan tai muovipulloon pakattua viiniä. Ota kokeiluun:

  • Valmis juomasekoitus pienessä lasipullossa. Santa Fiesta Sangria  on kesän makua parhaimillaan!
  • Herkullisen mehvä ja täyteläinen Mucho Mas Red Blend. Tässä viinissä on runsaasti pehemää ja makua ja sopii oivallisesti seurusteluun.
  • Kauniin punainen Mucho Mas Cinsault Rosé on raikkaan hedelmäinen rosee Etelä-Afrikasta.
  • Jännitävä The Sugas Skull  valkoviini sopii niille piknikvieraille, jotka haluavat vaihtelua kuivalle valkkarille.
  • Kuivan valkoviinin ystäville toimii taas Hardys The Riddle , joka on pirteä ja hedelmäinen sekä raikkaan sitruksinen.

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.