Kesäiset boolireseptit juhliin

Kesäjuhlat tulossa? Tekisikö mieli tehdä jokin raikas booli, mutta kaipaat uusia ja raikkaita ideoita? Tässä muutama booliohje, jolla yllätät vieraasi! 

Capri Punch – Viiniritarin oma suosikki! 

 

1 osa limoncello Di Capria

2 osaa Fiorissimo Proseccoa

3 osaa kivennäisvettä

 

Esim;

0,7 L (1 plo) limoncello di Capria

1,5 L (2 ploa) Fiorissimo Proseccoa

2,1-2,5 L Kivennäisvettä (sitruunanmakuinen tai maustamaton)

Koristele sitrusviipaleilla

 

Sekoita huolellisesti viilennetyt juomat kauniissa kannussa tai boolimaljassa. Koristele booli lime-, sitruuna- ja appelsiiniviipaleilla. Pidä booli kylmänä runsailla jääpaloilla.

Vinkki! Monissa ruokakaupoissa myydään tuoreyrttiosastolla kokonaan syötävää salaattiorvokkia. Salaattiorvokin kukilla ja lehdillä viimeistelet Capri Punchin elegantiksi ja näyttäväksi booliksi kesäjuhliin!

 

 

Karamel Apple Punch

 

1 osa Stoli Salted karamellia

3 osaa alkoholitonta siiderijuomaa ( esim. Rainbow 1,5L pullot)

1,5 osaa kivennäisvettä

Limeä oman maun mukaan

Ripaus suolaa

 

Esim;

0,7 L Stoli Salted Karamellia

2,1 L Alkoholitonta siiderijuomaa

1 L Kivennäisvettä (jos nopeasti sulavat jäät, niin vähemmän)

1 dl Limemehua tai oman maun mukaan

Ripaus suolaa

Koristeeksi lime- ja omenakiekkoja

 

Sekoita Stoli Salted Karamel, alkoholiton siiderijuoma ja kivennäisvesi tarjoiluastiassa. Maista, ja lisää limen mehua oman maun mukaan. Viimeistele juoma ripauksella suolaa. Koristele booli limekiekoilla ja omenaviipaleilla. Myös inkivääri toimii pikanttina lisänä booliin, kannattaa kokeilla! Muista viilentää juomat etukäteen jääkaapissa, ja varata booliin runsaasti jäitä.

Vinkki! Mikäli tarjoilet boolia kesäkuumalla, ja pelkäät jäiden vetistävän boolin sulaessaan, kannattaa tehdä jääpalat esimerkiksi omenamehusta. Näin booli pysyy maukkaana, vaikka jäät hieman sulaisivatkin sekaan! 

 

 

Louisiana Planter´s Punch

 

1 osa Bayou White tai Bayou Spiced

2 osaa ananasmehua

1,5 osaa granaattiomenamehua

1,5 osaa appelsiinimehua

0,25 osaa limemehu (lisää tarvittaessa)

 

 

Esim;

0,7 L Bayou whitea (Kokeile myös Bayou Spiced!)

1,4 L Ananasmehua

1 L Granaattiomenamehua

1 L Appelsiinimehua

2 dl limemehua

Koristeeksi sitrusviipaleita tai tuoreen ananaksen lehtiä

 

Sekoita Bayou-rommin sekaan hedelmämehut, ja mausta tarvittaessa limemehulla. Koristele appelsiini- ja limeviipaleilla tai ananaksen lehdillä. Jääpalat pitävät juoman mukavan viileänä.

Vinkki! Lousiana Planter’s Punchin viimeistelee cocktailtikkuun pujotetut kirsikat. Aseta kirsikkatikku poikittain drinkkilasin reunalle, kun tarjoilet boolin vieraillesi. Syysiltojen pimetessä voit korvata kirsikat kanelitangolla, jonka aromit tuo drinkkiin lämpimiä sävyjä. 

 

kesan-boolireseptit

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.